Fyra, igen...

Ja så blev det för lag Edin i curlingen. Efter magnifikt spel missade Edin lite på SISTA stenen och bronsen gick där med förlorat. Attans, dom som spelade så bra! Och ännu en fjärdeplats, känns ju lagom upphetsande. Therese Borsén tog en igår också i slalomen, fjärdeplats alltså.

För er som inte ser på homofilfestivalen, ursäkta, Melodifestivalen så går ju tremilen just nu. Kalla ser rättså bra ut, men än är det långt kvar (20km). Jag tippar hon polskan Christina vars efternamn ingen kan stava till, som segrare. Björgen tvåa och Longa trea.

Ett stort grattis vill jag framföra till kamraterna Marcus H och Klas/Hans P som gick till final i ISM. Bra jobbat
gubbar!!! Blir en spännande final imorn.

På träningsfronten kan jag rapportera att jag och Lucken Melander körde ett fint intervallpass idag i det hala vädret. 12*90 sekunder med 30 sekunders vila. Ah de é ett fint pass, som Tjärdal skulle sagt.

Tack för mig
//Albin

Hon polskan
 


  


Emil - medlidande för Canada

Vi tog OS guld inatt! kanske det sista för den här gången. men jag tycker nästan det var fel att jubla... sverige ledde första halvan av matchen, sen tog Canada över och borde enkelt ha vunnit. men två grova misstag från en enormt pressad canadesisk skipper gav sverige guldet. självklart är det en del i spelet att kunna göra dom här avgörande slagen, så sverige var väl förtjänta ett guld. men jag tycker synd om canada som gjorde allt rätt men förlorade os-guldet på ett missstag.

Albin, får jag lov?

Imorgon är det sportlov. Man blir ledig från skolan och alla hurrar: hurra, hurra, fria för en hel vecka!

Betyder det att man inte egentligen vill gå i skolan? Men gymnasiet är ju frivilligt. Varför går då nästan alla gymnasiet? Kanske för att annars får man inget jobb och blir arbetslös, vilket för många ses som negativt.

Men varför jobbar man då? Kanske för att tjäna pengar. För att kunna köpa en massa saker. Men är det så in i bengen roligt att köpa en massa saker så att man går i skolan, utbildar sig, jobbar tills man inget mer orkar  trots att man inte vill något av detta?

Många vill inte jobba, i alla fall inte 40h i veckan. Varför gör dom det då? Antagligen för att dom tycker att det är värt lönen dom får. Men är det helt säkert? Jag tror inte det. Jag undrar om inte folk skulle vara lyckligare om dom bara jobbade 20h i veckan, men i gengäld endast hade en bil istället för två, och fem par byxor istället för tio. Ni hajar poängen.  

"pengar gör dig inte lyckligare", passar bra in. Men inte om det betyder att du har så mycket pengar att du kan jobba mindre och ägna dig mer åt det du faktiskt vill. För veckan har 168h. Du bör sova minst 8h/dag. Du jobbar 40h. Återstår gör 72h, där du har en massa andra måsten som skall göras. Inte mycket tid blir kvar till saker du faktiskt brinner för.

Ni fattar vinken.

//
Albin

Emil - Seger

Ja och det blir semifinal i curlingen, efter särspel mot storbrittanien 7-6 för er som är intresserade, yeees!!
Godnatt

Emil - ett ångestfyllt guld

haha fan va gött med guld i den viktigaste av alla distanser i os :)
det är nu världens bästa skid-land har presenterat sig och i utklassnings stil vill jag säga. säger jag nu... lite sent kanske? nej jag har precis kollat klart på en inspelning av guld loppet pågrund av följande händelseförlopp...

18:30. Har precis avnjutit av en middag i matsalen efter ett distans pass med herr olausson, och känner mig förväntansfull inför staffetten, då står jag i vår korridor och undrar vad det är för tjej som står och ropar på mig i trapphuset. Efter ett tag inser jag att det är min syster (som nyligen har färgat håret) som skriker att vi har väldigt bråttom, brottom, till vad då? tänkte jag. Aj fan vi skulle ju på teater. vi hade fått i julklapp att gå på killing-gängets föreställning på dramaten, ytters nöjesfullt. men.. ångestfyllt på grund av att missa stafetten, dushar jag, klär på mig och springer ner till bilen på tre minuter. trots min jäckt kommer vi (inte så oväntat) för sent. men det var trevligt.

kan inte sluta tänka på guldet.. så skönt att södergren fick sitt guld efter denna säsong, och det kan kanske bli ett indiviuellt på söndag.. nja vi ska inte hoppas på för mycket men.. hade tänkt gå och lägga mig nu men det är curling utslagningsmatch sve-gbr 6-5 spännande. men jag får väl hälsa om en fortsatt trevlig natt.



Guldhjältarna lyder rubrikerna



Bild 2 IJSM


Staffan/Stefan Ek (5), Daniel/Dan Glo Gleimar (344) samt undertecknad (303 kalle ankas reg nummer?) i försökaheat 3. Emil skymtar bakom Staffan.

Staffan och jag går vidare. Daniel gör ett mycket starkt lopp endast några timmar efter 400 försöken men går ej vidare. Emil mötte en mindre vägg sista varvet, synd.

mvh
Albin Olausson

Foto: Peter Holgersson


Glo!/Resumé av IJSM

Tjena! Sitter just nu och lyssnar på Bullet :) De är asbra. Jag, Smedhs, Tomas och några killar ifrån Ludvika var och kollade på Backyard Babies förra vintern och då var Bullet förband. Det är därför jag känner till dem om ni undrar. Kom nyss hem ifrån Sollentuna centrum. Jag, Blomman och Sanna var och införskaffade oss lite mat. Blomman och jag han dessutom med att tippa på oddset. Insatsen var bara 10 kronor men om tipset går in så vinner vi 350 ;)

IJSM för min del gick hyfsat bra. Jag hade hoppats på bättre resultat på 400m men jag är iaf nöjd med mitt 1500m lopp i och med att det gick samma dag som 400m. Men så kan det gå! Det var kul att åka ner och se alla andras framgångar också. Helgens höjdpunkt tyckte jag var 400m final för M22. Albins silverplats var också trevligt. Yolandas silverplats också. Rickards bronsplats. Marcus 5:e plats osv. En spektakulär helg kort och gott.
Snyggaste outfiten var lätt 400m-Örgryte-killens keps med avklippt skärm som han sprang med på uppvärmningen. Jag provade också ut ett par 400m-spikskor som jag eventuellt kommer att köpa. De var assköna. Ett par vita Nike Celar tror jag att de hette.

Torsdagen innan eller det kanske var onsdagen innan IJSM så fick jag mkt tandvärk. Det är nämligen en visdomstand som håller på och växa upp i min underkäke. Tråkigt nog blev det värre och värre under helgen så jag fick lov att äta huvudvärkstabletter.
Igår på morgonen gick jag på ett akut tandläkarbesök i stan. De konstaterade att det var en inflammation i tanden. Därefer spolade de rent tandköttet runt den. Det gjorde så jädra ont! Började nästan grina. Jaja det var bara gilla läget. De skrev ut ett penicellin åt mig som jag ska äta i 10 dagar.

Senare på dagen hade jag booktalk i Engelska om en bok som heter Caught in The Crossfire. Gick mkt bra tycker jag. Boken var helt okej. Vi jämförde den med filmen This Is England som vi också hade sett på lektionen.
Som sagt så väntar Stora ISM till helgen i Sätra. Det ser jag fram emot! Hoppas att tanden är bra också till dess!

 
Nike Zoom Celar

Ni får hare bra/// Gloooo

Bild från Inomhus-JSM


Sista varvet. Wåhlin hänger i hasorna.

IJSM tvåa

Ibland är löpning kul. Ibland är det jättekul. Ibland är det makalöst roligt.

Igår var det makalöst roligt! Benen var swifta, taggad till tänderna, taktiken fungerade. Tyvärr gjorde Leandersson det han förväntades göra, spurta om alla sista varvet. Men där bakom jobbade jag till mig en andraplats och jag är grymt nöjd.

Loppet började som förväntat i lusigt tempo. Alla ville ha bra position och det var mycket knuffar och gruff. Jag hamnade, efter lite jojjo-åkande, på typ 5plats. Med fyra varv kvar kände jag mig redo, nu skulle det ske!
Jag gick upp i täten och höjde tempot, men två varv kvar skruvade jag upp lite till, hoppades att dom började bli lite möra i alla fall. Leandersson tryckte till och gick ut först på sista varvet. Nu blir det åka av tänkte jag! Jag höll andra platsen i på upploppet men såg hur Wåhlin närmade sig. Måste hålla farten, tänkte jag, måste hålla farten. Och det gjorde jag. Tvåa! Yes! Så jädra gött! Yes!

P19 1500 M  FINAL     2010-02-21

1   Jonas Leandersson-91 Malmö AI 4,02,92      
2   Albin Olausson-92 KFUM Örebro Friidrott 4,03,92      
3   Anton Wåhlin-91 IF Linden 4,04,25      
4   Staffan Ek-91 Björnstorps IF 4,05,08      
5   Marcus Hallbäck-92 Hässelby SK 4,06,53      
6   Klas Persson-91 Turebergs FK 4,06,83      
7   Erik Johansson-91 GoIF Tjalve 4,08,52      
8   Elmar Engholm-92 Hässelby SK 4,45,74      
               


Nu befinner jag mig hemma i Askersund, ska åka till Löp imorgon (om tågen går?).

I förmiddags gick jag in till optikern då mina glasögon sitter lite illa. Han bände och böjde och hoppsan, så gick bågen av. Skit också, sa han. Bra, sa jag. Då kan jag ju få ett par nya bågar. Började ändå tröttna på mina gamla. Så det blev ett par nya av märket GANT (kommer Ola att gilla).

Gant Glasses
(observera: det är inte jag på bilden)

Mvh Albin


"Det var väll bra?"

ja du Hellner, detta var otroligt bra. och lägga till en bronsmedalj till johan olsson och att arsenal vann så va detta en toppendag... förutom löpningen dåra... nä den var ju inte på topp, kunde inte göra mig själv rättvisa, som man brukar säga. men man får se det från den ljusa sidan, det blir två vinerbröd till frukost imorn.
och så får man njuta av OS också. tre guld till blir det.

-grattis
-ja tack, det var väll bra?
skönt svar efter ett OS guld


Gloooo!/JSM Väntar!

Tjena! Dan Glo in tha house! Imorgon är det avfärd mot Malmö och sedan på lördag dags för 2010 års upplaga av IJSM. Yes :D Ser mkt fram emot detta. Det är 400m som står på programmet för min del. Är anmäld på 1500m också men det blir 400m som gäller för mig. Ny frilla har jag också skaffat mig ;) Hehe. Den marockanske löparen Amine Lalou har jag försökt efterlikna. Har varit en förvansvärt chill vecka med studerandet! :)
Formen har också toppats med lätt träning. Det finns ju helt enkelt alla förutsättningar för bra resultat på SM.
Hela landslagskorridoren kommer att briljera :D
Jag får ju tyvärr inte möta medlemmarna i korridoren men jag får ju trots allt springa det som jag tycker är roligt och med startblock dessutom! :)
Ska se till att packa snart. Eller så gör jag det imorgon bitti. Innan bussen går......Oh yeah!


Amine Laalou in Action!



Hare bra////Glooooooo


En nyfriserad korridor

Hej gott folk

Landslagskorridoren är nyfriserad. Isöndags gick jag över mitt hårsvall med rakapparaturen på steg tre, vilket motsvarar ca 10mm långt. Och just nu kom resten tillbaka från en klippresa till kista. Kanske kan det komma bilder på gossarna. Daniel har i alla fall lagt sig till med Laalou- (löparen fr Marocko) frilla, Marcus hade snaggat på sidorna och någonting åt backslick hållet på gässan. Emil körde på sin klassiska. Vi kommer snygga och fräscha till IJSM!

Imorse när jag vaknade kollade jag som vanligt på min termometer och trodde för ett ögonblick att ett under hade skett. Hade jag gått i ide och sovit ända till juni? Ute-temperaturen visade 19grader! Men ute snöade det och jag förstod att någonting måste vara fel. Felet var att Söderberg i rummet under hade tagit in min något långa utomhustermometersladd i sitt rum genom sitt fönster. Så nu kan jag utan problem hålla koll på temperaturen i Söderbergs rum.

Slutligen några ord från OS:
Björn Ferry är en man att beundra! I skidskytte kan allt hända och igår hände det rätta, bra tajming Björn.

Kanske skulle Anja börja satsa på backhoppning istället och försöka få in Dam-backhoppning på OS-programmet?

mvh Albin

Emil "Hatar Materialsporter!!"

Jag håller på med löpning, som är en sport där min prestation bygger på min egen kapasitet, där ingen annan prestation påverkar min prestation, en sport där slumpen och tillfälligheter oftast inte spelar in.

Sitter nu och tittar på två svenska skidskyttar, varav en åkt bäst i spåret under hela sässongen. Idag ligger hon 1minut efter i ren åktid. Är hon bara otroligt dålig på att toppa formen?? Nej, säger hon själv efter loppet (alldeles nyss). Min teori är i alla fall att dom blivit bort vallade. Hörde nu på tv:n att jag har magdalena forsberg med i min teori. Jag kan bara föreställa mig hur frustrerande det måste kännas, att ha väntat på detta olympiska spel i fyra år och sedan inte kunna prestera, till 100%.
Imorgon ska jag tävla i sätra. Går det dåligt är jag säker på att jag har mig själv att skylla, på något sätt. Det tycker jag är underbart med min sport.

Stafettvasan here I come

Idag tog jag tag i skidträningen inför stafettvasan på allvar. Farsan och jag åkte till mellansveriges skidparadis Kilsbergen och körde den fantastiskt fina 30km rundan. Vi körde på i lugnt och avslappnat tempo och stannade för förtäring av en apelsin efter ca 16km, men trots detta tog mina krafter nästan helt slut med 5 km kvar! Det märkt att man är tränat för max 10minuters arbetstid och inte drygt 2h som fallet var idag. 

Väl hemma gick jag och polarna i askersund ett parti Kasta gris (det klassiska partyspelet, som det marknadsför sig som). Det slutade med oavgjort antal segrar mellan mig och Danne, 1-1.

Måste berätta en rolig anekot från tågresan hem:

Konduktören kom och jag visade upp min sms-biljett samt legitimation. Konduktören läser mitt namn och frågar om det är jag som springer så fort (!). Har aldrig hänt mig förut och jag blir lite paff. Hur F*n känner hon igen mig??? Och jag frågar också lite försiktigt...
Svaret blir att hon hade läst om mig i gårdagens tidning (jag var på Närkes Allehandas första sida efter GE-galan) och hade lagt mitt namn på minnet.

Första gången man erfar någon form av offentligt kändisskap. Festligt värre.


Längdskidor äger!!!! På bilden ses familjen passera norskagränsen vid grövelsjön.

mvh Albin

Befrielsen kommer den 16 feb

På tisdag har jag sista biologiprovet, efter det så kommer jag inte ha någonting i skolan förens vecka 11, om 1 månad. men det är en bit kvar för jag ska förutom biologin även hinna med ett 10min långt tal i eng, och ett prov på kemi 100 sidor... blir ingen rolig helg... idag på kemi lektionen stog min lärare anders hansson och pratade i en halvtimma om alfastruktur i aminosyror, när han efteråt gick och tog en liten "fika" (en ciggarett på bakgården), stälde sig antonio dodoch upp och frågade om det var någon som förstod vad alfastruktur betydde, ingen svarade, ingen kunde svara. det kommer inte gå bra för mig på detta prov men det är skönt att inte någon annan kommer få så bra på provet heller.

heller... heller, det får mig osökt att tänka på Markus Hellner,
hoppas det går bra för honom på måndag, då sitter vi bänkade.

nej nu blir det en lätt tröskel på band, så får vi se om jag orkar med att tävla på söndag på Sthlm DM.


GE-galan tack för denna gången

För min del resulterade GE-galan i ett nytt personligt rekord: 3 minuter 56 sekunder och 31 hundradelar tog det att löpa de 1500metrarna. Efter att ha gått en liten boxningsrond med någon från Rånäs första varvet kände jag att farten var hög och började släppa klungan (på 6personer) och hämnade ganska ensam. Jag sprang sedan i min ensamhet hela vägen in i mål under ganska jämn fart.
Rogerstedt vann på sjuka 3.49. Hmmm... undrar vad han käkar till frukost.

Hur som haver. Igår mjukade jag upp min stela kropp med 80 minuter längdskidor tillsammans med dalmasarna Gleimar och Smedhs. Man måste ju få lite skidträning till stafettvasan som ju är det stora säsongsmålet för vintern(JSM kan dra något gammalt över sig).

Skoldagen idag har varit minstsagt slapp. Specialidrott hela förmiddagen (tröskelträning) sedan inställdlektion pga sjuk lärare. Nu har vi geografi där vi jobbar med ett eget arbete som jag är klar med (så jag ägnar tiden åt bloggande ist). Sedan är det historia, suck.

Nu börjar ju också OS vilket ställer till dygnsrytmen något. Många och sena kommer nätterna/kvällarna i löpargymnasiets välbesuttna soffor att bli.


Matte prov

Har skrivit matte prov nu i 4TIMMAR, men det gick bra, måste med bussen nu om 2 min, kanske skriver mer sen.

A men tjena! GE-Galan Globen/Gloo

Yooo! Igår var det GE-Galan. Det gick mkt bra för min del. Sprang 800m och sprang in på 1,56,51. Nytt pers!
Väldigt ööööööööööööööööö trevligt! :D
Kom trea i mitt lopp. Gick mkt bättre än vad jag trodde att det skulle gå. Förträffligt bra! Det har ju inte känts sådär superbra på träningen och framför allt inte i söndags när jag tränade i Falun. Jag har nog en förmåga att höja min prestationsförmåga rejält på tävling dvs. då det verkligen gäller.  Det är ju positivt :) men jag behöver nog jobba på mitt självförtroende och ta för mig lite mer under loppen. Hade ju en hel del krafter kvar in på slutvarvet så jag kan nog pressa ner tiden lite ytterligare på 800m är jag säker på. Imorgon är det matteprov. Det blir lite lurigt. Blir prov trigonometri och derivator. Gissar nog på att jag inte kommer att toppa mitt förra prov som jag fick VG på, men men allt kan ju hända ;)
Har kört ett skidpass idag med Albin och Smedhs. Mkt fint väder var det. Tyvärr så hade jag lite dåligt fäste.
Mamma meddelade nyss att den så kallade kvalitetskatten har anlänt till min bostad hemma i Ludvika! Trevligt att få se den i helgen :D
Ni får hare bra!


GE-Galan 2010 är ju ett minne för livet!

Tjarrå!

GE-galan i sömmarna

Idag är det dagen med stort G:e. GE-galan!

Följande har vi att se framemot bara i förtävlingarna:

D 400m B-final

Ännu en uppvisning i hur kvartsmilen skall löpas a lá Sandra Wagner väntas. Örebro kan skörda väldiga framgångar även genom Sofia Thorin som visar bra form.


D 800 B-final

Intressant start på Helena Karlsson, örebro. Finns nog mycket att hämta där. Tuff fight väntas mellan Ngarambe och Mustonen. Sist vann Mustonen med några tiondelar, vem tur är det nu?


D 1500  B-final

Inte myckat att säga om. Kajsa Barr skapar sig en ledning på 50m i första kurvan som hon sedan håller in i mål. Precis som vanligt.

H 800

C
En riktig bäverhydda med Hallbäck, smedhs, K/H Persson, Sjöman Wahlö, Vilkancis, Astfors. Ingen idé att tippa en segrare.

D
Här ser vi främst fram emot en uppgörelse mellan Röjjan och "den snygge normannen" Nedregård. Vem blir heatets bäste 92:a? Gleimar? Engholm?      -Tomas gör entré på tartanen!

E
Blomberg håller jag som favorit. Dock inte publikfavorit då Laselle med hela svenska folket skall agera hare.


H 1500 B-final

Här löper jag själv och missar således loppet från läktarposition synd. Ska bli spännande ändå. Danne Lundgren och Senorski hålls som favoriter, med vad kan Rogerstedt hitta på i en spurt? Ska bli kul att gå ut och springa av sig litegrann.


Kvällen kommer bli magisk.

mch Olausson

 




Emil - Fortfarande sjuk

fortfarande sjuk sedan fredas och det gjorde säkert inte saken bättre att vara uppe till 4 i lördas (söndas). men det var det värt, farsan fyller ju bara 50 en gång i livet, det är inte som strandvägen som fyller 40 varje år.


Hela köks personalen, och farbror Anders i bakgrunden

Bordslöpare nr 2

Yes, bordslöpare kallades vi på Christers partaj. Ordvitsaren Christer tror jag var nöjd med den.
Hur som helst, mycket kul hade vi! Mycket roligt folk träffade vi och många öl serverade vi.
Precis som det skall vara när man fyller 50 år.

Sjukdomen håller på att gå ur kroppen och igår blev det ett lättare skidpass med Tooomas och Mac (som Mac redan skrivit). Som tur var kunde jag låna Smeds skidutrustning, annars hade det inte blivit något för min del. Tack för det Erik.

Idag är vi lediga från plugget, eller nja. Lediga från skolan, men måste plugga hemma. Rättare sagt. Snart skall jag ut och prova löpsteget vilket har varit vilande sedan i torsdags. 5km jogg och några stegringar i häggvikshallen blir formtoppningsträningen till tävlingen i Globen på onsdag.


Lite bilder från helgens hammarbyspelen:



 
En rolig gubbe/domare


Start 1500m. Söderberg (Enhörna) tar sin vana trogen täten. Alex tar bra fart högt upp i kurvan och Albin S avvaktar ännu i god position.

Mvh
Albin


Dan Glo

Tjenare! Idag har jag varit och tränat i Falun. Jag kan säga att det gick ungfär som det har gått på de flesta inomhuspass på banan i år. Nämligen tungt! Tyvärr! Sprang 150m intervaller. Tanken var att jag skulle springa 3*4 med 2min vila och 4min sp. Istället så sprang jag 4st i första serien och 3st i de resterande serierna. Utökade sp med 2min inför sista serien. Trots detta så sprang jag ändå saktare på 2:a och 3:e serien illa! Fick snitt på 19,6 1:a serien. 20,2 2:a serien och 20,6 sista serien! Ajajaj! Totalt snitt fick jag till ca 20,1. Skulle egentligen ligga på ca 19,5s. Bara att ta nya tag. Det kanske sitter i lite av sjukdomen. Men jag hoppas på bra resultat på GE-Galan. Det blir skoj! :D
Under tiden som jag tränade var mina föräldrar i Gagnef och tittade på en katt som förmodligen kommer att ägas av oss inom snar framtid :) Spännande! Mamma ska hämta den nästa helg.
Imorgon är jag som sagt ledig. GRYMT SKÖNT ALLTSÅ! Men som alltid så måste jag nog studera. Ni får hare bra!



Jag och min bror för ca 2 år sedan

Ciao////Glo


And its no nay never. No nay never no more! Will I play a Wild Rover. No never no more!

Ey yo!///Dan Glo

Är hemma i Ludvika. Känns mkt bättre i halsen nu :) Ska förhoppningsvis träna i Falun imorgon. Blir lite 150m intervaller eller flytlopp :p
Idag har jag studerat , varit på stan och härjat och därefter skottat bort hur mycket snö som helst ifrån garagetaket och balkongerna. Sedan blev det fotboll. Tyvärr så har mina föräldrar slutat att abonnera på Canal+ så det blir ingen mer Premier League här hemma mer :(
Iallafall inte som det ser ut nu. Såg däremot en match ifrån The Championship (divisionen under Premier League) där Blackpool mötte Leicester. I närheten av Leicester ligger förresten Loughborough dit jag eventuellt och också med de övriga i landslagskorridoren ska flytta till efter gymnasiet ;)
Mamma håller utkik på internet efter en ny katt och hon har hittat en i Gagnef nu. Hon ska dit och kolla på den imorgon när jag tränar. Det är en ragdoll. Vi ska ju ha en kvalitetskatt :D
Det är oerhört skönt att det är ledigt på måndag. får se om jag åker med pappa lite tidigare till löpet kanske. Han ska på tjänsteresa till England.
Sitter just nu och lyssnar på musik av lite blandad kompott: Öppna landskap, Wild rover, Hjortingen etc.
Melodifestivalen väntar tillsammans med hallon o blåbärspaj. Augustin och John har sprungit bra i Eskilstuna såg jag. Mycket trevligt! För min del väntar 800m på GE-Galan på onsdag.
Jag får önska om en fortsatt trevlig helg!


Mycket snö som sagt!


Mvh Big Glo


sjuk

Lördag morgon på löpargymnasiet.
Det går en sjukdoms våg över löp just nu.
Jag är sjuk, Emil är sjuk, Marcus är sjuk och jag tror även Daniel hemma i Ludvika är sjuk. Illa.

Vi har just ätit frukost och jag sitter nu och ser på en repris från partiledardebatten. Enligt snacket att döma ska man i dessa tider, med Alliansen vid ratten, passa sig för att bli sjuk. Jag får försöka krya på mig så fort som möjligt.

På onsdag är det GE-galan, så om inte annat måste jag försöka bli frisk tills dess. Tanken är att jag skall springa 1500m i B-heatet vilket säkert kommer bli ett mycket bra lopp med många duktiga löpare.

//
Albin


@lbin

Yoyoyo

God afton vänner! Torsdagkväll och på våning två har vi just intagit kvällsmålet. Igår när jag gick och handlade på Coop Forum stod jag och höll i den så ofta inhandlade finska lördagskorven. 
Jag skulle just till att slänga den i korgen där yogurten och smöret redan tagit plats, men tvekade för ett ögonblick. Jag handlade (bokstavligen talat) efter gamla invanda mönster.
Ska jag våga vidga min vyer? Ska jag våga kasta mig ut i det okända, utan att veta hur jag kommer landa? Jag beslutade att slå upp porten och ta klivet ut i okänd terräng.
Jag lade tillbaka lördagskorven och grabbade beslutsamt tag i ett paket Jahti jaktkorv istället.

Besviket konstaterade jag att jaktkorven smakade likadant som lördagskorven.
Men trots det tror jag att jag ska gå tillbaka till gammalt mönster och köpa lördagskorv nästa gång endå.


Jag avslutar inlägget med den redan publicerade dikten Sverige löparland för att poängtera dess innehåll.


Sverige löparland

Stackars liten frusen and
bo i Sverige vinterland
Från Härnösand till skåneland
löpar´n springer löparband
Träningsläger, solig strand
det ger löparn bloda tand
Komma hem till Sverigeland
till snö och slask och frusen and
Tycka så om Sverigeland
som kallings bruna racerrand
Löpning går i första hand
men hata sverige löparland

Albin Olausson

 


Emil: Tiden går

vad tiden går fort när man har roligt! Idag har jag i princip endast tränat och pluggat.
hehe de va lite roligt den där händelsen med sofia faktiskt, jag befann mig då ovetande tio meter därifrån på ett löpband.
12km går fort på band om man springer med Johan Falk.
tiden rann även iväg därefter när vi skulle köra smidighet, plötsligt hade man varit i gymmet i två och en halv timma!
sen var det middag och rätt vad det var hade man suttit där i en timma också.
när dom andra sedan gick till coop satte jag mig och studerade men det kändes inte som om jag hann med någonting förens dom komm instormandes i korridoren igen. 
och nu är det plötsligt dags att sova! 
tiden går fort när man har (roligt)

Gote nacht //Emil  


Sverige löparland

Stackars liten frusen and
bo i Sverige vinterland
Från Härnösand till skåneland
löpar´n springer löparband
Träningsläger, solig strand
det ger löparn bloda tand
Komma hem till Sverigeland
till snö och slask och frusen and
Tycka så om Sverigeland
som kallings bruna racerrand
Löpning går i första hand
men hata sverige löparland

Av Albin Olausson


Gloooo - Naturhistoriska

Ey yo!
Har varit på Naturhistoriska riksmuséet idag. Det var kul tyckte jag. Var där md min biologi grupp. Fick besvara en hel del frågor om avsnittet evolution som vi ska ha prov om på fredag. Jaja bara att bita ihop! Det var iallafall intressant att se hela livets utvecklingen med olika modeller och bilder. Speciellt människans uppkomst. Forskare hade hittat en fossil av en dvärg år 2003 på en ö i Indonesien som var en förhistorisk art av människan. De hade utvandrat ifrån Afrika och sedan när de kommit till ön hade deras avkommor blivit småväxta. De var bara ca 1m långa. Det skulle vara mkt häftigt om nån av de hade levt än idag! Grymt coola ju!
Nu ska jag ut och springa distans!

Tjarrå!

Emil™ Nomineringsfilmer

Kommer nyss från ett möte angående nomineringsfilmerna vi tvåor ska ge till treorna.. kommer bli så jävla bra asså!!

Idag var det intervaller i sätra, jag glömde lättvikt skor ,det var inte värt att försöka övertala coach om att få köra spik hela passet, så det blev distans skor de första fem 300'ingarna... jobbigt?? ja, mycket! 

Nu blir det tagliatelle med frikadeller, till FINALEN!! (pasta och köttbullar)


God Tisdagkväll!

Dax att blogga igen nu Gleimar tänkar jag om mig själv när jag får för mig att skriva ett inlägg som senast var ca 2 veckor sedan jag skrev. Men det är ju ändå Dan Glo och han är ju inte känd för att blogga speciellt mkt annars.
Ja men öööööööööööö hörrni....... Välkomna! Som Anders Sjöström säger. Välkomna till Dan Glo´s senaste inlägg!

Har tävlat 400m i Västerås förra helgen och 1500m i Sätra nu i helgen. Det gick bra på båda tävlingarna tycker jag. 51,61 i Västerås och 4,07,90 i Sätra. Gött :D
Sedan fick jag tillbaka mitt matteprov i fredags som jag skrev i slutet av december. Fick VG på det :) !
Observera också att det är Matte D jag läser. Har åkt en del skidor. Bland annat i onsdags förra veckan åkte jag 1,45 h ospårat på Sollentuna GK. Åkte dessutom lite hemma i Ludvika förra veckan när jag var ledig på
måndagen och därtill igår så åkte jag på 2,2 mil på Sollentuna GK (dock inte ospårat denna gång).
Träningen rullar på och skolan med. Har börjat med mitt slutprojekt i CAD. Ska göra en stol.
På fredag ska vi ha ett fett stort biologiprov. Inte bra! Har inte pluggat speciellt mkt men ska nog klara det iaf.
I helgen bär det av hemmåt eftersom att jag är ledig på måndagen. Blir nog träning i Falun förmodligén då på lördag.
Nu måste jag studera!

Tjarrå!////Dan Glo



Olausson så här på måndagskvällen

Tjo
Trevligt att loppet var filmat och upplagt på bloggen! Inte så ofta man ser sig själv på vita duken, så att säga.

Jag kommer just från en liten pratstund på Hultgrens rum. Jag och kamrat Hultgren har nämligen hjälp lilla Ida med skolarbete. Det var en del frågor om Moderata samlingspartiet som vi så gärna hjälpte till att besvara, vilket var mindre populärt hos politiskt oliktänkante Sanna Mustonen som ansåg att hon hade besvarat frågorna mycket bättre. Bull shit! Ida tackade i alla fall för hjälpen och gick ännu mer förvirrad och oförstående ner till sig.

Imorgon väntar banpass i sätra! 6*300 + 6*200 står på agendan, Olas patenterade "flytlopp" som aldrig kan sitta fel.

Klockan är mycket och det börjar bli dags att göra kväll här i löpargymnasiehuset. I fönstret står några julmust-flaskor kvar sedan november. Kanske festar till med lite must till kvällsmackan.

på återseende
A. Olausson

Emil: Gröt, svett och tresiffrigt

Sitter nu uppe hos Schmeds och ser på den nya dokumenter serien Gröt svett och Klistervalla om svenska skidlandslaget.
Vi har nu även faktiskt tresiffrigt i läsarantal, och kvällen är ännu ung, kanske dags för nytt rekord. Ja detta beror nog delvis på att Andreas Rehnborg lagt upp bloggen som länk på HSK's hemsida, vi får hoppas att ni inte bara är "one night stands" utan att ni blir trogna läsare;)
Imorn blir det Sätra, alltid lika trevligt. och sedan en PPT presentation om målsättning av och med Mig och herr Gleimar. kanske dags att börja med den nu...



1500m i helgen 4.05.85 Gött Gött Gött

RSS 2.0