Årssammanställningen 2.0

Så här i slutet av den monotona månaden 9 sitter man och kalkulerar och multiplicerar och stencilerar för att få ihop den här jäkla årssammanställningen. Man har egentligen inte tid, det är inte roligt, det är grått och trist på rummet. kylan börjar komma, allt förjävligt.

Som en värmande och färgingivande inpirationskälla kommer "emils årssammanställning 2.0" och lyser upp tillvaron. Med detta fantastiska kalkyleringsprogram sparar du inte bara på, just din, dyrbara tid. Den är även rolig att använda. "Den ger liver en mening" hörs kommentarer från stan.

Ladda ner den här nedan inom 24 timmar så får du men en ceck keps med företagets emblem. (extra fraktkostnad tillkommer) I övrigt är den helt gratis efterssom undertecknad knegar och sliter helt idéellt.

http://www4.idrottonline.se/ImageVault/Images/scope_0/id_292853/ImageVaultHandler.aspx
Här är den, som vi har väntat, Årssammanställningen 2.0. Uppdatering från sommarens variant för de som minns.

Instruktioner för programmet finns, när du laddat ner filen, på fliken längst till vänster.

I övrigt flyter livet på bra så det finns inte att klaga på.


Gleimar

Möte idag med "han med baskern" - Stickan. Mycket som skall göras inför för våran tävling på Rösjöspåret. Blir att jobba på en del. Mötet blev iaf lyckat och Stickan var kunnig så jag hoppas att det kommer att ordna sig.

Kört Distans idag. En klassisk sådan. 12 km. Har försökt att räkna lite fysik nu på kvällen. Svinsvårt måste jag säga.

Annars är det inte något särskilt som händer. Inte vad jag kommer på. Träningen rullar på som vanligt.

Igår spelade vi träningsmatch i H-hallen. Vi förlorade tyvärr men jag måste säga att vi spelade ut dem rejält under vissa perioder. Ser fram emot fotbollsturneringen. Jag är inte det starkaste kortet i laget men det är kul att vara med.

Ja det var väl bara det jag ville säga!


Onsdag

Det är full rulle på livet just nu

Idag satt löpargymnasiets IF´s tävlingskommité (Jag, Daniel och Emil) i möte med en av Turebergs klenoder, som klenoden i fråga själv uttryckte det. Mötet var angående loppet vi skall arrangera i vår och klenoden var inget mer exotiskt än en gubbe som presenterade sig som Stickan.

Stickan pratade länge och väl om allt inom området "gammal och fullständigt ointressant lokalidrottshistora", samt om sin egna, enligt honom själv, fabulösa karriär med den, enligt honom själv, smått sensationella grenkombinationen 100m och slägga.

Angående min egen löparkarriär kan jag meddela att foten min är på bättringsvägen. Nu kan jag jogga utan problem, så jag börjar äntligen se ljuset i den inflammerade tunneln.

Angående digestivekex har jag inhandlat det dyraste paketet samt det billigaste paketet Coop Forum Häggvik kunde erbjuda. Prisskillnad  5 SEK. Senare ikväll väntar ett omfattande blind-smak-test för att se om det dyra paketet lever upp till de högt ställda förväntningarna.

Albin


Finns det någonting vackrare?



En stig i skogen. Finns det någonting vackrare?

Finns det någonting härligare än att, med endast benen som redskap, ta sig fram på en stig i skogen?
Det är du och skogen.
Fötterna som lätt vidrör marken.
Kroppen som ur födan utvinner energin som gör att du rör dig framåt.
Syret i luften. Ner i lungorna. Ut i blodet. In i muskeln.
Energi.
Vilken process!

"Så jävla häftigt!" - som Daniels och Emils biologilärare skulle sagt.

Idag sprang jag för första gången på mycket länge, på en stig i skogen, utan att foten gjorde ont.
Ett fantastiskt ögonblick.
Ett saftigt russin i livets kaka.

Albin


Lidingöloppet

Ey yoo!

Igår sprang jag väldens största terränglopp: Lidingöloppet. Måste säga att jag är hyfsat nöjd med min insats. Fick tiden 37,32. Hade gärna velat gått under 37 eftersom mitt pers är 37,01 och tvår år gammalt. Men är som sagt glad att jag kom i mål. Fick grisa i ordentligt för att äns klara mig runt. Var helt slut i benen sista 5-4 km. Kul att vara med iaf. Får träna upp mig mer så jag kan springa ännu fortare nästa år. Har ju inte haft så bra förutsättningar innan loppet heller med tanke på den sjukdoms/skadefyllda sommaren.

Efter loppet dorg jag och Sjöblom till O´learys i Sollentuna. Asnajs ju! Premierleague är bäst :D
Såg matchen Man City och Chelsea. Var sådär match. Den låste sig lite. Käkade revbenspjäll mkt gött. Senare på kvällen var jag med Markurell på bio. Vi såg The American. Riktigt kass var den tyvärr! Se den inte!

Idag har jag studerat, distat och sett på fotboll igen på O´learys. Denna gången med Smedhs. Vi såg på Newcastle mot Stoke. Det satt också en dryg ryss vid vårt bord som var rätt full och höll på och tjatade. Å fy fasen vad trött man blev på han. Man kunde inte hänga med i matchen alls. Han sade bla. att han var brorsa med en elitbrottare. Till slut drog han till baren så man slapp höra honom.

Ja det är ju hyfsat chill! West Ham vann ju i helgen också :)


Trevlig kväll / Gleimert


Lidingöloppet

Det var lördagen den tjugofemte dagen i den septembriska månaden. Lidingöloppsdagen.

Alla var där, samlade under ett träd på Grönsta Gärde. Alla var laddade, men en uppsluppen stämning rådde tävlingsdagen till trots.
Alla fixade vi med våra nummerlappar. Säkerhetsnålar, chippet på skon.

Jag var på hugget och kände glädjen i löpningen starkare än på mycket länge. Efter att i en av de uppställda bajamajorna, haft ett släpp i den bakre terminalen kände jag mig redo för start. Skulle bara ha en kaffe först.

Men mugg i hand vandrade jag bort mot startgärdet. Möter Smålandsduon Kent och Patrik - får några uppmuntrande ord.

Starten går, rusningen går. Jag ligger nästan sist, men kroppen känns fin.
Klungan drar iväg och jag lullar på i mitt Plantar Farccit-tempo. Njuter av den stilla morgonen.

Jag får några glada tillrop av folk efter banan:
- Albin, är det jogg idag?
- Ja, får dom till svar.

Banan börjar ringla sig fram efter vattnet. Nattens dimma börjar så sakteliga skingra sig och bereda plats för dagens ljus.
Vätskekontroll efter ca fem kilometer löpta. Får en bra langling och tappar inte nämnvärt.
Läser på en skylt "Välkommen till Abborrebacken".
Tackar, tänker jag för mig själv och börjar klättra.

Hinner även tänka att det faktiskt är ganska skönt att man inte har någon Elmar Engholm eller Jonas Legernes som ligger strax före och hetsar upp tempot. Dom har passerat för länge sedan, dom har inte långt kvar till målet nu.

Jag plockar en placering i stigningen. Känner mig lätt. Men det går inte fort.

Efter ett tag börjar tjejerna komma ikapp. Johanna NK, Tilda och Erica. Jag tar tygg på Tildiz och löper med henne in i mål på tiden 47.39. Placering 44.

Vetebullarna och kaffet man fick vid målgången var alla tiders!
Alla tiders Lidingölopp

Albin

Amerikat

För ungefär 150 år sedan var det många som köpte enkel biljett till Amerikat. Med ångbåt tuffade dom iväg över det väldiga havet.
Lyckosökare.
Guldgrävare.
Drömmen om någonting bättre. Gräset är alltid grönare på andra sidan, Atlanten.

Nu är Amerika på tapeten igen, i alla fall bland oss unga löpare.
Många är dem som skickar mejl, ringer, söker information och kontakter. Rumsterar och botaniserar bland skolor och stipendium. Allt för att få möjligheten att söka lyckan i fjärran västern.

Av oss sju i årskurs tre på löpargymnasiet är det bara två, vad jag vet, som inte är direkt överantusiastiska i USA-frågan... Karin och jag håller låg profil, dom andra fem har siktet inställt - Möjligheternas och liberalismens förlovade stater, USA.

Jag vet inte vad jag tycker. Att åka eller inte åka, det är frågan.

USA, ett stort land. Jag, en liten pojke. Passar det verkligen ihop?

Albin


Jadå ALLIANS regering ffs!

Så jädra gött måste jag ju säga. Allians regering igen. Vad beror det på då? Vaför torskar de rödgröna igen? Hmm jo svaret är: Sverige är trötta på dem. De har styrt Sverige bra länge och de svenska invånarna vill inte ha tillbaka dem. Än så länge iaf. Det är orsaken till varför fler röstade på det blåa blocket det här valet än i det förra valet. Socialdemokraterna backade rejält. Anledningen: Mona Sahlin är partiledare. Det behövs en bra ledare för att leda ett stort parti. Orkar inte bry mig om politiken nu. Iaf för 3 år 11mån framåt.

Idag har jag varit på stan och käkat injera mde Medhane och Linda. Gött! Tråkigt att inga fler ville följa med bara.

Sprang tröskel idag. Gick hyfsat bra måste jag säga. Min form är dock inte på topp. På lördag blir det Lidingöloppet. Får se hur det går. Kan garantera att det kommer att bli grisdrygt!

Vi i trean hade också friluftsdag idag. Jag och Emil betade av den på 90 min. Asbra ju. Vi hann ju vara med på träningen dessutom. Nice ! :D

hareeeeee/// Gleimar, Gleimert, Gleimarius, Dantel Gletmar, Dan Glo

jaha ja

Vilket fatalt nederlag valet blev för de Rödgröna.
Vilken rörande triumf valet blev för högerpartierna. Alliansen kvar som största block. Sverigedemokraterna får nu för första gången ofreda oss med sin politik inifrån rikstadshusets kammare.

Det är tydligt, vi önskar inte ha en massa burkor springa runt i vårt land. Svarta skägg, heltäckande slöjor, turbaner, hemmavävda sandaler, koraner, bomber och annat som har med Islam att göra vill vi ju fan inte ha i Vårt land. Vi värnar om vår egen kultur och religion.

Vilken religion då förresten? Kristendomen?
Ja just det! Kristendomen är ju vår religion, det hade jag ju nästan glömt.
Som jesus sade, "Älska din nästa som dig själv och betala ej med skattemedel de fattigas sjukvård, ty de pengarna skall gå till de privata sjukvårdsbolagens arma aktieägare".


Mumintrollet vann igen

Albin




Val

Då var den dagen här - dagen som skall komma att bestämma Sveriges framtid de närmaste fyra åren.

Rött mot blått.
Sahlin mot Reinfeldt.
Östros mot Borg.
Karl Marx mot Edmund Burke

Om Alliansen vinner har jag och Tomas Hultgren utlovat en 36h lång fasta. Alltså ingenting annat än vanligt vatten från valresultatet publicerats till tisdag frukost.
En liten manifestation för alla fattiga som vandrar hungriga i välfärdslandet Sverige.

hälsningar
Albin


Emil - Ja. det var inte igår

Sitter här och är bitter efter att Bent kommer och lägger sig i. I 90:ONDE!!...

Annars har det varit en angenäm dag med Långintervaller i fiskartorpskogen med Marcus, Klas, Meda och framförallt Tjärdal. Och en böff på det.  

Imorn e de val. Jag ska rösta på Jan. Men jag måste säga att det inte är ett självklart val. Tycker t.ex. att Ohly kan sin sak i vissa frågor också, så det är en salig blandning. Men generellt sätt så e nog liberalerna mitt parti.

Nej nu ska jag fortsätta sitta och muttra lite. Fabre klev ju av halvskadad efter 28'...

Ja men hörrni.....................Välkomna!Tröskelpass// Gleeeei

Tjaaaa! Men öööö hörrni.....................Välkomna!
Idag var det tröskel för min del. Dock hade jag ingen puls. Pulsklockan fick inte in någon puls. Skumt! Ska kolla upp det där. Annars lä jag köpa en ny pulsklocka. Kändes bra iaf. Vädret var väl inte det bästa men man ska väl inte klaga. Kul att vara igång igen. Snart Lidingöloppet då! :D Hoppas på pers men får ta det som det kommer. Har ju haft lite sisådär säsong så man ska väl inte sätta ribban alltför högt.

Har GRYMT med träningsvärk fortfarande sedan innebandyturneringen. Illa illa. Släpper nog snart. Gick sådär för mitt lag. Vi vann två matcher totalt och förlorade tre. Coacherna var lite för bra för alla lagen.

I morse körde jag, Maaaakus och NK våtvest. Hyfsat chill. Eller nja. Man är ju så jädra trött när man ska gå upp. Hursomhelst så gick passet bra och vi bestämde oss efteråt att vi ska köra våtvest varje torsdag morgon framöver. Fuck off nu kör vi säger jag bara!

Har anmält mig till högskoleprovet också. Kommer nog att bli svårt. Bra att göra det iallafall.

I helgen ska jag rösta också. Väldigt öööööhh trevligt!

Nu orkar jag inte skriva mer. Ska iväg till Stinsen och kolla upp min pulsklocka.

              

Dags att rycka upp sig nu West Ham!
                                  



En liten historia ifrån en snubbe som jobbade med mig på ABB i somras:

Ja en helg när jag skulle gå ut på krogen så kom jag inte in för att jag var för full. Så jag sa till min kompis:
"Jag klättrar över stängslet". Då hade jag sagt det bara en centimeter ifrån vakten.
Så jag började klättra över stängslet ovetande om att vakten stod och kollade på.
Å 100 kilo Andersson rätt ner i backen. Plums sa det! Sedan sa vakten: "Ska du klättra över igen?"
Jag svarade: "Nej jag kan ta den vanliga vägen."

Ja jag får önska en fortsatt trevlig kväll. Ja det var väl bara det jag hade å säga.


det är något fel

Det är något fel på min kropp.
Vanliga kroppar fungerar enligt akvationen:
Hård träning=skada uppkommer
Vila=skada läker

Min kropp verkar fungera enligt:
Lätt träning=skada uppkommer
Vila=skada förvärras

Nu har jag inte gjort ett enda träningspass på en hel vecka. Inte ett löpsteg. Inte ett cykelpass. Ingenting.
Man tycker att min skada skulle bli bättre av att vila. Tvärt om blir det sämre och sämre för varje dag som går.

Ska jag kanske börja träning stenhårt igen? Springa utav bara He*v*te! Då kanske skadan läker och problemen försvinner.

Har det inte blivit bättre om en vecka ska jag prova det.

albin


en het potatis

Sitter nu inne på mitt rum med dörren lite glänt ut mot korridoren.
Marcus talar upprört i telefon, troligen med sin mor tillika hon som betalar för Marcus boende och mat här på löpargymnasiet.
Jag hör honom säga "är han så jävla dum i huvudet så flyttar jag hem igen".
Det är ord och inga visor. Hårda bud.

Maten är en het potatis. Både bokstavligt och bildligt menat. Vi får nästan uteslutande potatis (alternativt hårdtuggat ris). Samtidigt som matfrågan är mer på tapeten än vanligt.

Marcus är arg. Jag är förundrad över hur han orkar vara arg. Jag är trött. Tuggar riset två gånger. Sen sväljer jag. Inget mer med det.


Och annars då?

Nej, inget vidare faktiskt. Foten blir knappats bättre känns det som. Till råga på allt har jag blivit förkyld. Vecka efter vecka rinner iväg utan att jag får ett ända träningspass gjort.

Matte C är svårt. Naturkunskapen är begriplig men tråkig. Tur då att man har lite Religion att trösta sig med när skoldagarna känns svårgenomarbetade.

allt för nu

Albin 


Gleeeeeeeiiiiii

Tjaaaaaa!

Har sprungit lätt dist idag. Kändes helt okej. Förkylningen är nog över nu. Var segt att inte tävla i helgen men så är det. Fick inta plats ifrån läktarposition. Många sprang bra i helgen och utklädnaderna gjorde sucée. Förutom i mankiniloppet.

Nu är dags att blicka framåt. Grundträning blir det för hela slanten och lite terräng i höst har jag planerat.

Snart är de ju val. Gött! Några här försöker bedriva någon form av valkampanj i kommunistisk anda. Gissa vilka? Bläääääääääääääääääääääääääää bläääääääää bläääääääää. Orkar inte höra på deras snack. Återstår att se dem lyckas. In my ass säger jag bara.

Ojoj vad är det jag hör kl 19,45 här på löpargymnasiet nurrå dårrå. Albin säger att det inte är någon mening med att ens försöka få till ett regeringsskifte. Håller med där.

Hare bra!


det går bra nu

Igår var Anders Borg på TV. Han berättade att Nu går det bra för Sverige! Han berömde sig själv för hur bra han hade tagit Sverige igenom den fruktansvärda ekonomiska kris vi haft!
Med stadig hand har han rott igenom stormen. Han har koll på dom statsliga finanserna.

Det är fler som arbetar.
Fler som betalar skatt.
Fler och Mer och Allt går bättre. Vilket fantastiskt land vi lever i. Halleluja! Tack Gud för Anders Borg!
Fler blir rika!
Fler tjänar mer!

Men..   ...fler blir också fattiga.
Fler människor i välfärdsstaten Sverige har hamnat i det vidriga tillståndet vi kallar Fattigdom. Allt fler har stora problem med att få månadens pengar att räcka hela...  ja just det, Månaden. 
Allt fler Barn - ja du läste rätt - Barn, växer upp i fattigdom. Allt fler familjemödrar har allvarliga svårigheter med att kunna ge sina barn en trygg uppväxt under trygga ekonomiska förhållanden.

Ekvationen går inte ihop. Så här många fattiga har vi aldrig tidigare haft i Sverige i modern tid. Samtidigt som överklassen triumferande firar sina välförtjänta skattesänkningar.


Har ni sett Kristdemokraternas reklamskyltar?
"För ett mänskligare Sverige" heter det.
"Trygghet" heter det.
"Ökad fattigdom för fler", blev visst resultatet av senaste mandatperioden.
Men det är klart, det kanske bara var någon siffra som råkade hamna snett i budgetpropositionen.
För inte skulle väll Göran Hägglund, Guds profet i den inrikespolitiska debatten, Medvetet göra Sverige Omänskligare och Otryggare genom sina ekonomiska reformer??

Nej, visst ska vi ge honom fyra år till i regering, så han äntligen kan skapa sitt Mänskliga och Trygga Sverige.
Det ser jag frem emot - Ett mänskligt och Tryggt Sverige.'

Tack gode Gud för Göran Hägglund 

 


Osäkerhet inför Skol-SM

Men yo!

Är inte helt kvitt min förkylning. Har dragit ut längre än vad jag trodde. Mycket tråkigt! Skit också! Jag som vill springa Skol-SM. Den enda tävlingen på hela året då man kan spexa till det. Plus att det är mitt SISTA Skol-SM också. Hoppas man kan vara med! Vill så gärna det. Men vill samtidigt bara springa om jag är frisk.
Nu gäller det att tänka positivt! Inte negativa tankar. Bara positiva.

Prov imorgon. Biologi B. Kommer att handla om cellen. Känner mig hyfsat påläst men biologi är inte bland de roligaste ämnena för min del. Snart ska vi iväg och handla färger till Skol-SM. Ska glädjas med de andra även om inte jag får måla på mig de vita och blåa färgerna. Återstår att se om jag är disponibel för tävling i helgen imorgon. 

HOPPAS DET!


Kom igen löpet! FUCK OFF NU kör vi!

MVH Gleimar

hönsgård

Idag var det politiskdebatt på skolan. Alla riksdagspartidernas ungdomsförbund var representerade och satt snyggt uppradade på scenen i aulan.

Där satt man och gnuggade sina händer, redo att låta sig underhållas av en reglementsenlig debatt. Det riktigt vattnades i den politiskt strupen.

Efter debatten var besvikelsen total. Intet nytt under solen - heter det visst. Och intet nytt på den politiska scenen heller. Faktum är att dom hade just ingenting av politik att bjuda på. Istället för att övertyga sin publik om att deras politik är den rätta, koncentrerade sig alla på att övertyga oss om att det andra blockets politik är fel. 

Följaktligen fick vi överflödigt med information om vad man inte skall rösta på och vad det andra blocket gör för fel. Men torftigare var det med informationen om vilken politik man faktiskt ska rösta på.

Summan av kardemumman borde bli att ingen i publiken kommer rösta alls, då vi bara fick veta vad man inte ska rösta på.

Men för min del spelar det ju ingen roll. Fyller man år i november får man ju ändå inte rösta..

albin


höstens första måndag

Nu var det igång igen. Hösten, som varje år tränger sig på fortare än anat. Allitid står man lika överraskad och och överrumplad. Dagarna blir kortare och kortare. Skoldagarna däremot blir bara längre och längre, känns det åtminstonde som. Träningspassen likaså, mil efter mil ska erövras där ute i mörkret och kylan.
Hösten kan te sig vemodig och oändlig. Som att med en tändsticka gräva en tunnel rakt genom väsjöbacken (en gigantisk kulle).

Idag har det dock varit en riktigt fin höstdag, då septembervädret verkligen vänt sin trevligaste ansikte mot oss.

Lite bilder från Nordiska mästerskapen på Island, Akureyri.


Gunnarsson och jag i våra slimmade sparkdräkter!


Mr Muscle posérar före loppet. Taggad till tusen!

Foto: Staffan Ek

Albin Olausson


Lördag kväll

Vad gör man en lördagkväll?
Kvällen man hela veckan ska ha gått och väntat på.
Kvällen som redan i tisdags var planerad, bokad och klar.
Kvällen man lever för.
Veckans fem inladande dagar, är de inte bara en nödvändig transport, fram till det man egentligen lever för - lördagskvällen.

Så sitter man nu här. Uret visar 20.52 på lördagskvällen.
Loggar in på facebook, ingen kul att chatta med.
Kollar mejlen, inget annat än SJ´s ständigt återkommande reklambrev.
En leverpastejsmörgås och en kopp te i soffan.
Ingvar Oldsberg sitter i en fåtölj och är trevlig. Ja inte hemma hos oss då. Han sitter förstås i TV-apparaten och är trevlig.
Datorn åker upp igen.
Skriver ett fullständigt meningslöst blogginlägg.

Lördagskväll.
Är det inte fantastiskt?
Tack för att vi har lördagskvällar.
Vad skulle man annars leva för?
Om inte lördagskvällarna funnits, hade livet verkligen då varit värt att leva?

Här sitter man, veckans sjätte veckodag, mörkret har lagt sig. Det betyder bara en sak.
Det är lördagskväll och det är tid att njuta

Albin

Deadwood och krasslig

Men tjenare. Nyss sett ett avsnitt av Deadwood. En bra serie måste jag säga. Har ju inte så mkt bättre för mig nu när jag har drabbats av det som många på löp redan fått nämligen förkylning. Inte så bra med tanke på att jag har planerat att tävla på lördag. Är iallafall nöjd över att jag fattade rätt beslut att vila idag eftersom att det känns värre nu. Hoppas att jag kan tävla på lördag iaf.

Finns ju lite skolarbete att ta itu med. Fysik B och Biologi B. Tunga grejer!

Det börjar snart bli dags för val. Är inte helt hundra på exakt vilket parti som jag ska rösta på.
Kommer at bli spännande.

Fria matcher i allsvenskan och superettan hela september månad kan jag informera läsarna om. GAIS har tyvärr inga bortamatcher här i Stockholm men det är ju kul att kolla på fotboll ändå. Faktum är att jag har nästan mer koll på fotbollsspelare än löpare. Men jag tycker ju att löpning är roligare förstås.

Projekt arbetet har haft kick off nu och närmare bestämt igår så hade vi ett informationsmöte. Fanns mycket att säga på mötet. Blir nog förmodligen långa Löpar IF möten i framtiden så förbered er!


Plantar Farciit

... ja så heter det visst. Och det är tydligen det som jag fallit offer för. Jag som alltid propagerat för att att 9 av 10 skador går att undvika och att de endast visar på vederbörandes oförstånd och oförmåga till att förstå kroppens signaler.

Det står jag också fast vid. Samtidigt som jag vill påstå att jag drabbats av den 10:onde skadan - den som inte gick att undvika, den som bara kommer när man minst anar det, och när man minst vill det. 

Skit också. Att vara skadad och inte kunna löpa är verkligen botten. Att dessutom behöva cykla är ännu värre. Men, tiden läker alla sår, som det heter. Hoppas på att vara i gasen igen till Lidingöloppet.

 Plantar fasciit
Smärta i den lilla rackarns senan rakt under foten!


Olausson

En katt bland hermelinerna

Matematik har kanske aldrig varit mitt favorit ämne i skolan. Matte A och B gick utan problem, inte särskilt svårt egentligen. Har man inte fullständigt huvudet under armen får man ofta förmånen att känna sig lite intelligent när man läser matematik tillsammans med Samhällsvetenskaps-elever. Intresset för matematik flaggar sällan högt för "sammare", om man säger så.

Nu läser jag matematik C, tillsammans med Naturvetenskapselever från årskurs 2. Idag satt jag och uppmärksamt lyssnade till lärarens exakt en timme långa genomgång. Jag begrep ingenting. Absolut ingenting.

När jag sitter där känner jag att jag är fel ute. Jag hör helt enkelt inte hemma på en matematiklektion - jag ska studera historia, samhällskunskap, filosofi, psykologi, arkeologi, stenografi, islamofobi, eller scenisk sorti. Ja va fan som helst - bara inte matematik! 

Jag känner mig fel ute. Som en katt bland hermelinerna. Som lingonris i ett coktailglas. Som glass i en bastu. Som påskharen på julafton. Som en samhällsvetare på en matematiklektion, i ett klassrum fullt med naturvetare.



Albin 


RSS 2.0