Tävlings resumé

Ja då var helgen slut och dags för ny vecka. Var ju och tävlade igår för första gången för bansäsongen i Lubbock som ligger ca 3 timmar norrut härifrån. Det gick väl sådär om man skall summera alltihopa. Kan inte säga att jag var direkt nöjd med helgen. Mina förväntningar var mycket högre än vad utfallet blev iaf.

I fredags sprang jag 1200m i DMR stafett och det var första sträckan. Tyvärr så vill ingen gå upp och köra så gick upp och försökte höja farten efter coch sprungit och sagt 33s efter första 200m vilket var för långsamt eftersom att målet var att springa in på 3,00. Men jag gick upp och höjde till 30s nästa 200m och jag hade väl inte världens bästa fartkänsla plus att banan var helt rund, 230m osv. Det blev helt enkel misch masch av alltihop kändes det som. Man var ju också extra nervös eftersom det var första loppet för säsongen. Hade inte direkt nån kick heller på slutet och vi växlade in som 4 bland lagen tror jag men inte alltför långt efter de andra. Min sträcktid slutade på ca 3,10 vilket var alldeles för långsamt men det här vi är nu dårå. De andra i mitt lag stod för mycket bra insatser och vi slutade 3:a totalt men missade kvaltiden för nationals med ca 10s. Får fixa det nästa gång.
Igår sprang jag 1 mile och det slutade med ett riktigt avbräck. Hade mycket bra position i början och jag var revanschsugen efter loppet sen gårdagen. Det var nån kenyan som drog upp tempot  vilket kändes bra att nån ville köra. Så jag låg bakom där vid ett par andra afrikaner och James som är min träningskompis. Vi passerade 800m på ca 2,06 vilket kändes bra. Kort därefter bröt James p.g.a problem med foten. I samma veva började jag få punka. Kände mig mörare och mörare för varje steg och det var ju ca tre varv kvar ungefär 600m. Förökte täppa igen luckan till afrikanerna men det gick inte. Avståndet blev större. 2 varv kvar. Nu var det illa. Sprang förbi coachen som ropade 67 på senaste 400 hundringen och "increase the effort. Come on Daniel Gliemar!" men nej det ville sig inte. Blev stumnare och stumnare. Oh fy fasen alltså! Ett varv kvar. Nu började folk passera mig. Var redan helt slut och man hade ju ännu ett varv kvar. Började redan kännas i armarna. Lyckades tillslut rulla in i mål. Sluttid: 4,30. Jadu. Hade inte räknat med det iallafall. Tålde ju ingen syra alls. Känns väl snopet att få två skitlopp när man har tränat som bäst och mest under säkert alla år jag har hållt på med löpning. Höjt mängden, fler pass, bra kvalité, styrka, backe, Vo2 max, tröskel, banträning - ja allt. Allt har funkat. Men det var bara att ta sig i kragen och komma igen för det var dags för 400m stafett 2 timmar senare.
400m är kul. Det har jag alltid tyckt. Därför såg jag inget fel med att springa 400m stafett även om jag redan hade två lopp i benen. Jag tänkte att nu ska jag visa vad jag går för. Jag är ingen jädra mes som bara viker ner mig. Hårda folk kommer från Sverige och nu ska folk sättas på plats. Jag var placerad i vårt B-lag och sprang 3:e sträckan. Var en del stum i vaderna men det funkade. Fick ca 51,3 på min sträcka och det kändes mycket bra. Var inte helt slut heller. Undra vad det beror på? Har ju inte lagt fokus på snabbhet direkt som jag annars brukar ha problem med i början av bansäsongerna. Skumt! Men det räddade helgen lite iaf. Känns som man har någonting positivt att ta med sig ifrån Lubbock trots allt.
Träffade även Mary som var där. Najs att prata lite svenska. Men höjdpunkten var ju att se 1:a heatet i 400m stafetten. De körde hårt. Laget som vann var Southland tätt följd av Texas Tech som arrangerade tävlingen. Soutland vann på 3,08 vilket är 47s per gubbe och inomhus! Häftigt att se. Såg även en kille som drog en baksida precis där jag stod med mina lagkamrater vid starten. Har ju också gjort det så vet ju hur det känns. Tur man inte är skadad. Vårt A-lag i 400m stafett kvalificerade sig även också till nationals vilket var kul!
Nu ska jag sova och glömma den här tävlingen och se fram emot nästa tävling i Alburqurque, New Mexico.
Peace!

Det är ju ändå najs!

Nu har skolan dragit igång. Var på psykologi idag på morgonen och sedan bibel på eftermiddagen. Helt okej. Har sedan engelska och astronomi imorrn.
Tog vilodag imorrn. Kändes att det behövdes när man inte vilat förra veckan. Sprang fartlek igår 5*2min med 1min joggvila med James. Gick bra tycker jag. Coach Woods gick runt och skjöt pistol varje gång vi skulle stanna för joggvila och starta igen. Fräckt! Riktig pistol va. Lite coolare än Coach Yamas visselpipa.
Snart dags för tävling. Yes! Fick en massa grejer idag från universitet. Man känner sig ändå lite bortskämd att få utbildning, mat, boende, böcker betalt och även skor, träningsgrejer etc. Och därtill får man också studiestöd från CSN. Men man har ju ändå gjort sig förtjänt av det sen tidigare så nu får man bevisa om man är värd det.
Detta var grejerna jag fick. En hel del alltså. Man ska ju inte klaga :)
Lyssnar ljudbok nu - Livet Deluxe. Bra bok måste jag säga. Nu blir det middag!
Peace///Glo

Yes!!!

Idag var det fullt ös på träningen. Det gick bra måste jag säga. Sprang 1000m på 2,34 och sen 10min vila och avslutade med 3*400m med 2min vila på 62s, 60s och 59s. Det är najs. Var ungefär som ett test inför bansäsongen. Tusingen skulle inte mosas in utan mer flytas in i ungefär 1mile tempo så att säga så det kändes bra. Blir najs med tävling nästa helg. Ska köra DMR på fredagen och då får jag nog springa 1200m och sen blir det 1 mile på lördagen. Trevligt! Har aldrig sprungit 1 mile så det blir gött at prova nåt nytt. Banan har jag hört är lite speciell i Lubbock dit vi ska. Den är helt rund!!! inga rakor, ingen dosering och 230m. Skumt!
Baksidan kändes bra idag vilket är asbra. Dock blev jag bra stel i vaden och fick nog förmodligen en härdsmälta som man brukar få efter hallman hemma i Sverige.
Går ju bättre i Fantasy PL nu. Börjar plocka placeringar i tabellen. Gött!
Nu blir det tvätt. Peace///Glo

Lite sådär halvt bra

Tjoooo!
Det rullar på hyfsat bra här. Igår uppstod lite problem. Fick ont i baksidan i slutet av intervallerna. Typ insidan av baksidan. Men det känns bättre idag och jag har fått treatment så hoppas det löser sig. Känns stelt men bättre iaf. Hoppas på det bästa. Lite synd att jag fick ont. Kändes hur bra som helst på träningen och har även gjort det på senaste tiden också.
Annars så är det chill. Äter bra god mat nu för the Bean har inte vart öppen (öppnar imorrn arrrrggggggggggghhhh!!!!) Har typ var tpå restauranger med track teamet som också betalar!! Hur bra som helst.
Men the bean duger väl. Behöver inte pass tiden så noga då heller.
Bilder från jul:
Julgran
Theo
Bror
The-o och jag
Nu ska jag se lite Family Guy. Peace! /// Glo

Tillbaks i USA

Tjenare! Har varit dålig uppdatering under jullovet. Men det har varit ett mycket trevligt nyår med bra träning och träffat familj och vänner vilket har varit mycket trevligt! Man ville vara kvar ett tag till hemma men samtidigt så vill man tillbaka hit och tävla.
Under lovet var jag i Sollentuna första dagarna och tränade med löpet och träffade alla löpare från Turan och löpet. Sedan var jag hemma i Ludvika över jul och nyår. Nyår firade jag hemma hos John Foitzik vilket var najs! Åkte till Kläppen i Sälen på nyårsdagen med familjen och var där till i torsdags. Det var fint att åka lite skidor; både alpint och i längdspåret. Testade även att åka snowboard vilket inte var det lättaste. Stor cred till alla snowboardåkare som klarar att stå på bena. Jag tog dock en privatlektion men det var svårt ändå. Inte så konstigt kanske med tanke på att det var första gången men det var kul att prova. Var inte så jättemycket snö i fjällen men det kom mer under slutet av vistelsen. Var nog nästan 15:e gången jag åkte upp med familjen dit men Kläppen är ett najs ställe.
Åkte hit till USA i går. Först till New York och sedan vidare till Dallas. Bodde på hotell i Dallas för jag anlände lite sent på kvällen så jag tog flyget till Abilene på måndag morgon. Så nu är man tillbaka i Amerika. Men det känns hyfsat bra. Har ju varit här ett tag förut så det känns lite bättre än man kom hit i höstas. Snart blir det dags för bansäsongen och jag känner mig taggad. Träningen har rullat på bra sedan jag började i höstas och jag har knappt haft något uppehåll sen dess vilket är mycket bra. Min bakgrund när det gäller att vara skadefri och frisk har ju varit problemn för mig tidigare. Men det är bara att fortsätta att ligga i och träna så blir det bra. Hoppas man kan få några bra resultat på tävlingarna här framöver också!
Löpning i snön i fjällen. Högt upp på fotbladet!
Nu är det dags för träning! Regnar här nu men det är bara att köra. Vi höres///Glo

RSS 2.0