PB! @lbin

Då var man tillbaka till löparhuset igen efter en heldag i sätrahallen. Mycket underhållning har det bjudits på och ett nya personbästa för mig och Emil bjöd Män B-heat 1500m på. För min egen del var det en marginell sänkning - en hundradel, för Emil desto mer - 5 sekunder.

Tyvärr hade seedningskommiten valt att placera mig i b-heatet eftersom jag var efteranmäld. Konstigt eftersom folk blev upplockade i A-heatet från B-heatet efter det att jag stod med i startlistorna. Märkligt. Men så var det. Inget att gnälla över. (fotnot: hade blivit 6:a i A-heatet på min tid).

Haren skulle dra första 800 på ca 2.06. Perfekt! Bara att ligga med alltså. Efter 300m (jag ligger trea) kommer en besvärlig strömstad-löpare och vill tränga sig in före mig. Det får han inte för mig, och vi gruffas en hel del. Detta resulterar i att jag i stridens hetta trampar av skon av löparen före mig (Marcus G) som bryter. Synd om honom. Strömstad-löparen är nöjd och lägger sig framför mig OCH SAKTAR IN!!! (IDIOT) Vilket gör att haren också saktar in och det går mycket långsammare än planerat.

Haren går av, jag springer om Strömstad-löparen och kör sista 700m själv. Ökar farten och kommer imål på 3.57.97.

Ett märkligt lopp.


M 1500 m B Final resultat      
             
1 Albin Olausson 92   KFUM Örebro 3:57.97    
2 Klas Persson 91   Turebergs FK 4:05.12    
3 Emil Blomberg 92   Hässelby SK 4:05.85   PB
4 Henrik Hansson (puckot) 89   Strömstad Löparklubb 4:05.88    
5 Daniel Gleimar 92   Ludvika FFI 4:07.90    
6 Aleksander Liss 91   Turebergs FK 4:14.18    
7 Erik Norrbom 93   Turebergs FK 4:20.18    
8 Philip Lundell 91   Österhaninge IF 4:22.83    
  Daniel Norberg (haren) 79   Spårvägens FK DNF    
  Marcus Gustafsson 89   Spårvägens FK DNF  

Löpargymnasieelever med fetstil.


Övriga highlights:

- Röjjans brittiskt bleka hud efter 6 veckor i sydafrika
- Röjjans mjölksyra-chock sista 150m
- Henningssons seger på 800m
- Oskar Landins nya frisyr
- Att Hans var där
- Tildas "chilla hårt hela loppet för att spurta som f*n sista varvet" taktik


Tack
Albin





@lbin

Yoyo
Mina korridorskamrater har tydligen bloggtorka, jag får helt enkelt axla ansvaret för läsarna själv.

Det har snöat i Stockholm. (åhh nej) Kollektivtrafiken går på knäna. Ja alltså, jag menar inte att resenärerna tvingas gå på knäna. Kollektivtrafiken går inte alls, för att utrycka sig tydligt. Konstigt att en modern stad med minst 3snömånader om året står helt apatisk när flingorna börjar falla. Ja, inte frukostflingorna då, snöflingorna.

Träningsrapport:
Idag tog löpargymnasiet tillfället i akt och körde snöpuls, alla utom några mesar som sprang på band. Jag tillhörde mesarna idag. host host.

Alltså 3*10minuter på bandet i tröskelfart, 1minuts vila. Festpass! Efter uppvärmningen blir den lilla källarlokalen där banden står till en varm och syrefattigmiljö. Det blir precis samma effekt som att åka på träningsläger till Iten Kenya (2400möh), varmt som satan och inget syre i lungorna. Jag förstår verkligen inte mina klubbkamrater Lars, Tim, Per och Adde som betalt dyra pengar för några veckor i Kenya när samma upplevelse finns att hämta på närmre håll. Känn er blåsta.

Färska bilder från Kenya:

Lars kutar ifrån Kenyanerna! Tillbaka på allvar från sjukdomen,


Kenyanerna löper.

Mera bilder m.m. på Kenyaresenärernas blogg

Tack
Albin


Hallihallå

Idag är det måndag, men inte skola! Öhj! Det betyder att jag är hemma i Askersund och chillar järnet. Funderar på att gå ut och köra någon mils distans. Senare ikväll blir det innebandy med orienteringsklubben, det sedvanliga måndagsnöjet under hela högstadietiden, men som försvann när löpargymnasiet blev mitt nya "mån-fre hem".

Såg i startlistorna till Rakaspåret att jag inte var anmäld. Tyspiskt. Vad håller kansliet i örebro på med?
Tänkte egentligen springa 800m, men såg att det var ett stort och bra startfält på 1500. Så jag ångrar mig nog och kör 1500 iaf... Om det nu bara går att efteranmäla.


En fin bild från rakaspåret förra året, med fröken Alenbratt 181(känd från bymade) i täten!

tack
Albin 

Hej

Sitter nu hemma vid köksbordet och är trött.

Dagen började redan på morgonen när jag vaknade. Hungrig på livet stutsade jag ur sängen, åt frulle och kickade iväg på ett 19kilometers pass. Väl hemma slängde jag i mig några mackor, bytte om till torra kläder och tog plats i bilen som skulle ta oss till skidspåret. Där väntade 15km lugn "teknikåkning", måste ju bana in skidtekniken nu inför stafettvasan!!!

Nu väntar lite filmtittande med Robinsson och Danniz...

på återseende
Albin  

Anaerobt test + Fysikprov

Lyssnar just nu på Privat av Galenskaparna. Grymt bra låt! På tal om musik fick jag reda på Gleimarz tyvärr inte gick vidare till Talangshowen :((( Illa!! Jag som hade sett fram emot det. Så kan det gå! Vi gjorde iallafall vårt bästa. Igår som tidigare Marcus nämde det anaeroba testet. Så jädra drygt det var! Mina baksidor gjorde så ont efteråt så man visste inte vad man skulle göra! Jag ville ha en bedövningsspruta eller nåt sömnmedel så att man kunde somna in. Det blev mycket bra snitt tid tycker jag. Mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle göra :)
41,9s fick jag :D

Idag hade jag fysikprov. Gick bra tycker jag. Var lite lurigt på en del frågor men klarade mig igenom provet med mycket god finess. Tror iallafall att jag borde klara ett VG förhoppningsvis. Annars blir det ett rejält bakslag!
Ska vara kvar på löpet i helgen. Blir skoj hoppas jag :D Sedan blir det tävling på Söndag i Västerås. 400m blir det ännu en gång! :) Hoppas på en ännu bättre tid än vad jag sprang på i helgen i Huddinge :D
Nu ska jag ut och springa distans!




Hare bra////Dan Glo

Albin - Karlavagnen...

Varje skoldag vaknar jag av att radion drar igång med nått P4 morgon (eller vad det kan heta).
Varje kväll innan jag skall sova så kontrollerar jag att radion fortfarande ger ljud ifrån sig, och sätter sedan på väckningsfunktionen. 

Igårkväll när jag slog på radion var det karlavagnen (det kanske det är varje kväll??), och en dam hade ringt in till programmet och talade för full hals (observera: ...hade ringt in... ). Ja, damen talade så hon nästan tog över hela programmet, trots programledarens försök till att återerövra rollen som just programledare. Men det var inte det som var det roliga. Sånt händer ju hela tiden...
Så nu till det lustiga: När damen tyckte sig ha talat färdigt om allt hon hade att säga så tackade hon programledaren, önskade en god kväll och sa:
- Tack för att du ringde.

Damen som själv hade ringt in till programmet, avslutade alltså med att stjäla programledarens klassiska replik "tack för att du ringde"! Efter allt talande hade hon nog fått för sig att det var hon som var programledare och att det var hon som satt och tog imot samtal från pratsjuka tanter, och inte tvärt om.

Jag slog av radion. Låg och småskrattade åt det hela en liten stund, och somnade sedan.

Tack
Albin


Helena Jonsson

Kul att Helena fick Jerringpriset. Grattis!

Imorgon är det anaeroba-testet, Tagga! 5*300meter med 5min vila. Undrar hur många spyor vi får se iår??

 


Den klassiska låten som alltid spelas när det vankas Aerobt, eller Anaerobt test.

Fuck off, nu kör vi.

Albin

Trött efter lång måndag!

Tja! Sitter och chillar av lite vid datorn nu. Har nyss duschat och haft en kämpig skoldag toppad med lite distans och skivstångsstyrka samt mentala guiden. Det kan ju inte bli bättre! I helgen var jag kvar här på löpet. Tänkte berätta lite om den.

I fredags efter skolan kom Marcus tillbaka ifrån USA :D Trevligt! Sedan gick jag upp till Rickard och spelade Fifa 10. Har ju gått vidare i turneringen i skolan ;)
Sedan så drog jag, Medhane och Blomman ner på stan för att köpa mat. Därefter lagade vi min traditionella "festmåltid" som består av Fläskkarée med klyftpotatis och en god sås. Slutligen på kvällen spelade vi lite dator på Smeeeeeedhs rum och spammade David Wendel med Gong-Bao!

I lördags gjorde jag inte speciellt mkt. Det kändes nästa som att jag lagade mat hela dagen. Jag studerade också fysik. På kvällen hyrde vi en film som heter Red Cliff som var grymt bra. Var längesedan jag såg en sådan bra film! Den handlade om ett historiskt slag i Kina vid Red Cliff på 800-talet. Se den! :D

Igår så gjorde jag inte så mkt mer förutom att tävla. Jag sprang 400m i Huddinge :D Det gick förträffligt bra. Helt klart bättre än vad jag trodde att det skulle gå. Sprang på tiden 52,53 och vann dessutom mitt heat. YES!
Nu har äntligen min 400m satsning dragit igång på allvar :) Man kan se mitt lopp på youtube.
Senare på kvällen var jag in en sväng på Åhléns city och köpte nya Diesel jeans, knästrumpor och vantar.
När jag kommit tillbaka till löpet drog jag och Smedhs ner till Maxi och lämnade kinesfilmen och jag pantade dessutom burkar och flaskor för totat 40 rikstaler. Inte illa! En hel del burkar :D

Nu måste jag studera fysik, städa lite i rummet och förbereda lite inför uppsatsskrivningen i Engelska imorgon!



Här är mitt lopp! Som ni er så har jag en mkt bra fällning :D

Mvh Dan Glo

Årspremiär och klubbpremiär

Ja, då var första loppet för året och första loppet för kfum örebro avklarat.

Kl 11.15 för vi iväg från Örebro. Coach Kroon rattade bilen och i baksätet radade truppen upp sig, jag, Petter och Mohamed. En timme senare sladdade vi in på parkeringen vid munktellarena. Nu var det snart dags.
Efter stegringsloppet gick jag för lite pepptalk med Coach.
Benen känns lite tunga, sa jag.
Men skit i det, sa Coach Kroon.
Sagt och gjort, vi radade upp oss på startlinjen. Det var förutom redan nämda från Örebro ävan Affe från Mosjö. Starten gick, vi sprang. Dom andra släppte snart min rygg. 4minuter och 5sekunder senare var jag imål.
En bra genomkörare! Bra start på inomhussäsongen.

Jag joggade ner 2minuter, köpte en korv och sedan begav vi oss mot tågstationen. På Stockholm central köpte jag mig en halvliter kaffe satte mig på en bänk och stirrade i en halvtimme och väntade på att Emil och Tomas skulle möta upp.
Resten är historia.

Hej och tack


En vintrig bild från grövelsjön. Sugen på att åka skidor!!!!!!!!!


lördag i askersund

Hej
Idag fyller bror Anton 20år. Så jag har varit och köpt två par regäla norska yllesockar i stadens lokala friluftsbutik åt honom. Han ska snart få dom.

Imorgon är det tävlingspremiär i Eskilstuna (UC-mästerskapen) och efter att ha gluttat lite i startlistan ser det ut som om jag med stort självförtroende kan gå för segern. Det såg faktiskt ganska tunnt ut. Tillsammans med Momme Abdulahi och Kroon junior tror jag att KFUM Örebro kommer ta en trippel. Eftersom jag också är änmäld i fel klass, södermanlands DM(!), kan jag kanske även få triumfera med ett DM-tecken i sörmland... stort då jag egentligen tillhör närke.

Idag sticker mina klubbkamrater Tim Sundström, Per Sjögren, Lars Drageryd och Andreas Karlsson till Kenya för 3 veckors träningsläger. Åhh... lyckans ostar. Jag önskar er lycka till på färden, akta er för lejonen!
Följ deras äventyr på savannen via deras blogg


Sist jag var i Eskilstuna såg det ut såhär (2008 tror jag).
1500m på 4.14 om jag inte minns fel. Matte sprang också bra och gjorde här sitt nu gällande pers.
Mannen till vänster med grå/vit Tshirt och tights är ingen mindre än marcus hallbäck.

mvh albin


Gleimarz on stage

För er som har facebook: här filmklipp på dagens audition.


För er andra kommer filmen så snart som möjligt att läggas upp här på bloggen.

Kan säga så mycket som att förutom några få insidenter så presterade vi på toppen av vår förmåga. Virveltrumman var "inställd på burk-ljud" dvs mattorna som gör virveleffekten låg inte emot, så för att fixa detta fick jag spela med en hand en bit av låten (under daniels solo).


Albanino retorno di Svecia

...ursäkta min dåliga språkbildning.

Tillbaka till Sverige, sollentuna, löpargmnasiet, skolan och verkligheten. Skit också. Längtar redan till sommarlovet, även  fast det är himmla roligt att återse alla sköningar på löp!

Idag körde jag tröskel på band när de andra for iväg till Sätrahallen. Tillsammans med Danne Lundgren och Robin Leandersson skulle jag rulla igenom mitt första tröskelpass/Vo2 max pass sedan skolan slutade.
Benen kändes bra men pulsen stack iväg väldigt ordentligt, så intervallerna fick kortas ner och passet blev inte riktigt vad jag väntat mig. Men men, vi tar nya tag med tröskeln på torsdag.


Imorgon händer det! Imorgon är dagen vi väntat på! Imorgon är dagen då Gleimarz skall chocka omvärlden med låten "när farsan kommer hem"! Det är nämligen audition till skolans talang-show. Klockan 13 smäller det.

Gleimarz består av: Gleimar på sång, jag Albin på trummor, Rasmus Söderberg på bas, Albin sjöblom på piano, och Erik med okänt efternamn på gitarr.
Önska oss lycka till!!!


Lite calculeringar //Emil

Jag ska med mattematikens hjälp bevisa att alla tjejer är onda i grunden!

Först och främs vet vi att tjejer tar tid och pengar, så

tjejer = tid x pengar

sen vet vi att tid är pengar, så

tid = pengar

vi kan därför byta ut tid mot pengar i den första ekvationen:

tjejer = pengar x pengar = pengar ^ 2

Sen vet vi att pengar är roten till allt ont, så:

pengar = √ondska

Vi kan även skriva det som

pengar^ 2 = ondska

och ersättning i den andra ekvationen

tjejer = pengar ^ 2 och pengar ^ 2 = ondska:

Tjejer = ondska

Det är den lärdom av dagen ...


Ingen Tävling! Neeeeeeeeeeeej!

Hejsan! Hälsning ifrån ett kallt Ludvika ifrån ett svinigt kallt Dalarna. Idag skulle jag ha tävlat i längdskidor i Borlänge men det blev tyvärr inte så. Det är helt enkel för kallt! Typ -20 och då vill man ju absolut inte tävla :p
Tävlingen är iallafall inte inställd för köldgränsen för det är -25. Stackars de som åker!
Idag har jag varit ner på gymmet Nautilus och sprungit på band med John och Augustin. Vi avslutade sedan med lite styrketräning. Det är ett mkt bra gym. Bra maskiner och bra band. Igår var jag i Falun och sprang banpass. 150-ingar och 200-ingar sprang jag. Gick sådär har inte riktigt kommit igång med snabbheten än. Har också sett på Premierleague när Arsenal tappade poäng och nästan förlorade mot Everton! YES! Nästa helg blir det iallafall premiär för inomhussäsongen för min del :) Det blir 400m som står på programmet! YES!
Ska också ta ner längdskidorna till Stockholm så kan jag åka lite där också. Förhoppningsvis så ska vi ju få ihop ett lag till stafettvasan i början av mars.
Nu måste jag se till att plugga sedan bär det av till Löpet och Sollentuna igen!





Bild ifrån Grövelsjön på jullovet

Hare/DanGlo


Albin - Kanarieholmarna - 5 januari

Väder rapport: 20 tilll 25 grader varmt och sol med enstaka inslag av stackmoln. Riktigt gött löparväder. 22 grader i den tempererade polen. I havet: okänd temperatur.

Träningen flyter bra tillsammans med Tim Sundström. Idag slickade vi av 10*300 med 1min vila. Känslan var inte bra hos nagon av oss med vi jobbade igenom skiten och fick nog ett snitt pa ca 45.5. Mediokert. Men 100ggr härligare än att springa tills med blir yr inne i Sätrahallen.

Jag vill skicka en liten hälsning till med kamrater i landslagskorridoren, Marcus i Dallas (även till Mary givetvis), Daniel i Ludvika (gissar jag??), och Emil hemma i stöket? ;) Hare fint sista dagarna av lovet. Jag kommer till löp pa mandag fórmiddag tror jag.

Albin

Akta er vargar!

- "Sluta att utrota skogarnas alla djur
Låt örnen flyga, låt rådjuren löpa ..."
Ja, Evert Taube kunde han, bättre text än Änglamarken läser man sällan.

Just nu är söker tusentals blodstörstiga, mordlystna och skjutgalna jägare efter landets vargar. 27 stycken vargar har "vi" beslutat att döda. Dom har inte rätt att leva längre. Synd för dom. Kul för jägarna, för nu får dom äntligen ut och skjuta med sina fina bössor och sedan stolta triumfera med sina jaktbyten. 

Över 10% av landets vargar ligger snart uppstyckade i någon jägares frysbox. Groteskt. Onödigt. 

Skyddsjakt på vargar som attackerar boskap: JA
Nöjesjakt på oskyldiga vargar: NEJ
Skicka alla skjutgalna jägare till Liseberg där dom kan skjuta luftgevär på plåtburkar och vinna gossedjurs-vargar: JA


"Sluta att utrota skogarnas alla djur" //Evert Taube

Albin


Alban är back från kläppen

Det har varit väldigt tyst från mig ett bra tag nu... Anledning: Bortrest till skidbyggden kläppen och bosatt i en stuga utan blogg möjligheter (läs internet).
Det har varit kallt, väldigt kallt. -20 grader mest hela tiden vilket gjorde att det nästan var för kallt för att åka utför och även för kallt för att åka fort på längdskidorna. Så det blev mest någonslags lugn tur-åkning i spåren runt om i omgivningarna.

Medan vi var där hann vi även skåla in det nya året. Festligt värre var ordet när hela hela Dalarnas fyrverkeri-artelleri brändes av på en och samma gång.

Nu sitter jag hemma i kåken och skall snart ut och springa några 600m intervaller. Imorgon far jag vidare till Teneriffa tillsammans med några andra KFUM:are för en veckas träningsläger. Har hört att det är +22grader och sol där. Skönt att få tina upp sig lite efter några kalla veckor i Sverige.

Återkommer med rapportering ifrån sydligare breddgrader!
hejsvejs
Albin

Året var 2009 På Löpargymnasiet.........Dårå!

Här kommer en årssammanställning av året på Löpargymnasiet år 2009!
Det har varit ett fantastiskt år med trevliga, roliga och spännande händelser. Jag tänkte berätta om de allra största och viktigaste som man sätt in i ett slags Hall of Fame så att säga. Skriv gärna kommentarer och lägg cokså till egna händelser som ni tycker har haft betydelse för Löpargymnsiet och dess inneboende.

Vinter

Året började som vanligt mitt i vintern den 1 januari. Marcus var i storform och överraskade stort på 1500m och 800m. Gunnarsson var också i gasen smällde till på 800m. Han vaxade också benen innan han fick sitt perslopp.
Även jag själv vaxade benen mitt i natten innan Hans åkte till Islande de Margarita.
Backyard Babies konsert var jag, Smedhs och Hulken på. Pettersson var också på besök på nån tävling.
Slottsprinten var vi på. JSM i Göteborg avslutade vintern. Smeds 3:a på 400m, Marcus 1:a på 1500m och Albin 2:a, Blomman 4:a och jag 5:a. 3:orna söp mkt och pissade på Gunnarssons fönster vilket gjorde att Micke West, Adam, Oliver Hoffman och David inte fick följa med till Portugal. Gunnarsson blev också Johanna Olssons dräng mitt i alltihop och han växer så det knakar!

Våren

Monte Gordo i Portugal öppnades våren upp med. Ett mkt roligt läger som verkligen är ett minne för livet. Födelsedagsfesten på Casino de Monte Gordo då jag höö mitt tal lär man ju inte glömma. Detta föjdes sedan upp med strippshow och "We will never come back HIT again!" avslutades kvällen med.
Jag fick magproblem efter lägret och bosatte mig på toaletten den följande veckan. Några golfsvingar på drivingranchen i Helenelund hann vi också med.
Terräng SM i Tantolunden var nästa stora tillställning. Marcus vann, Albin 3:a, jag 5:a, Jonas 3:a.
Löparskivan på Café Umbra då Marcus och jag åkte fast för falskleg samt Smedhs och fikanisse blev utslängda. För övrigt en trevlig kväll med ännu ett tal till 3:orna och 2:ornas avslutningsfilmer.
Bruce Springsteen med Tilda, Röjjan och Hulken på Stadion var också trevligt.
SAYO var ett stort avtryck på våren med många framgångar.
Sedan avrundades våren med Studenten och våra älskade 3:or lämnade oss för alltid och blev kända för att de inte kunde springa!

Sommar

Jobb! Jobb! Jobb! Kontorsjobb på ABB bestod mkt av min sommar av. Träning också med Guss, Augustin och Toomas. Tävlingar var det mkt också. GP-tävlingar, DN-Galan och Gurkspelen bland annat. Löparlägret var lite sådär kul. Alla var ju tyvärr inte där men men. Kul att träffa de nya ettorna. Jag tappade bort mina spikskor och sedan var det dax för JSM i Karskrona. Där var det stora framgångar. Framgförallt för de forna 1killarna (Bymade alltså) som bildade en Landslagskorridor på löpargymnasiet dårå! Finnkampen blev nästa pilsner. Fotoll: GAIS krossade Hammarby på Söderstadion. Det var najs!

Hösten

Skol-SM invigdes hösten med. Där sopade vi banan och tog nästan hem den totala vinsten bland alla FIG:en. Mankiniloppet var nog det som det som alla kommer att minnas mest av gissar jag på. Skol-SM firandet avslutades med att Smedhs somnade på toaletten och jag, Sanna, Hulken och Hans somnade i Emmas säng. Detta följdes sedan upp med Fikanisses Z-fest på löpet som slutade med ett totalt magplask. Securitas, rektorer, Bengan, Milton kallades in till ett krismöte och slutade sedan med ett uteblivte Portugal-läger. Marcus hade diverse matkrig och vattenkrig med Therese och Ida och avslutades sedan med äggkastning på kockens bil då även Blomman och Fikanisse (igen!!!!!) deltog! Pettersson var återigen på besök och hade den här gången sönder glasruta! Träningarna i Sätrahallen började sedan. Repningar inför vårat framträdande på talangshowen påbörjades. Julmiddagen då jag och Albin uppträdde med diverse låtar blev mkt lyckat. Våran omtyckta sjukgymnast Petra avtackades med sång och dans ifrån landslagskorridoren.
Året avslutades sedan med nyårsfirande hemma hos Smedhs på kajen i Mora och avrundades sedan med en hemmafest i Kråkberg då också festfixarn Pettersson var delaktig i nyårsfirandet!

Med andra ord: Livet Snurrar!



Tack för det här året och jag hoppas att ni uppskattade min årssammanställning!
Ja det var ju bara det jag ville säga!


///Dan Glo









RSS 2.0