emil™

yo
fan dedär me 2 inlägg per dag gick bara i en halv vecka men men.
just nu sitter jag och syrran o kollar på "Ullared" kul att se på alla tragiska människor som kampar i en vecka utaför dendär butiken. fast nu böt tvn kanal till en film "not another teenage movie" verkar bra, skriver mer i reklampausen... tillbaka, kul film, men titeln ljuger. men antar att tvn snart flippar till 4:an och idol så.
där är min fredas kväll.  


Snart är det jul igen du!

Med endast någon vecka kvar till advent så tycker jag att det skulle passa sig med en liten frågesport om julen.

 

Mvh

Albin


Det går bra nu!

A men tjena! Har inte bloggat på ett tag nu as usual. Tyvärr. Måste berätta att det var en mkt rolig helg här på Löpargymnasiet. Mycket aktiviteter i form av pokerspel, show med Fexeus, skidtricks på stadion, träning med spårvägen och medhanes farsa, och umgänge med roligt sällskap. Henningsson ifrån Bollnäs var mycket trevlig.
 
Idag har jag, Sjöblom, Albin och Erik repat i skolan. Vi ska som sagt uppträda på talangjakten i skolan. Hahaha. YES :D
Har satt igång ordentligt med Cad-kursen. Det är ett lite lurigt program men det är bara att lära sig.
Det är en hel del med skolan just nu. Gäller att bita i! Kul med NT-show på Fredag förresten.
Var jobbigt banpass i Sätra igår. För mig var det ingen höjdare. Jag var jättetrött.
Aerobt test imorgon iaf. Det blir Fint :D Ska försöka slå mitt snitt som är 3,09 ifrån förra hösten.
Sedan blir det sprintpass i Solna på Fredag. Det blir bra för 400m satsningen :D Oh yeah!
Idag körde jag rullskidor med Christoffer. Vi blev tillsagda åtskilliga gånger om att vi måste bära reflex. Ska tänka på det i fortsättningen! Ikväll blir det kort också till våran kalender. Tema: NAKET ska vi i landslagskorridoren ha. Det blir nog bra :D
Vi har också börjat med Mentala Guiden med Richard Edman som är fett seriös!
Fyllde nyss i papprena som vi hade i uppgift. Nu blir det läxor. Ett stort Grattis till Marcus som fyllde år igår :D
Ja måå han leva. Gratulereeeeeeeee!




Och ööööööööööööööö Tommy Persson


Tack för Mig!


Albin ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Tisdagen den 24 dagen i den novembriska månaden.

Idag har vi åter packat in oss i minibussarna för att med hjälp av Olas, Richards och Petras förtjänstfulla rattande styra färden mot Sätrahallen.

Väl där deklarerade Ola att det är 3x4x200 med 90sekunders vila och med 3minuters vila som gäller för dagen.
Grupperna delades in så att treorna körde för sig, och jag, Glei, Mac och Oskar utgjorde en grupp.
Till passet då:
OOOOOOOOOOtroligt segt på uppvärmningen och i första serien.
Andra serien, nja nu börjar det kännas anständigt.
Tredje serien, jajjamensan äntligen kommer man igång. Bättre sent än aldrig. Avslutar med 25.90 på sista och kan med det känna mig nöjd med detta passet också.
Klart för avfärd hemmåt.


Löpargymnasiet skall till 2010 lansera sin egen kalender! Så klart ska landslagskorridoren som vanligt göra övertramp och bidra med den bästa bilden! Jag kan avslöja så mycket som att det blir 100% mindre kläder än på skol-sm.
Är du intresserad av att köpa denna kalender för en billig hundralapp, så lämna en kommentar bara!





Albin - matt

Jag är matt efter en lång och segdragen dag som sakta men säkert har sugit ur all energi ur min nu urlakade kroppskonstruktion.

- Klockradion drar igång för fulla muggar. Åh nej, säg att jag är död! Vill inte lämna sängen.
- Lämnar sängen och ramlar de två trapporna ner till frukostmatsalen.
- Två smörgåsar, en tallrik yougurt och musli, juice och kaffe. Mm, kaffe. Nu börjar dagens livsgnista tändas.
- Tar mig de två trapporna upp till mitt rum igen. Minns inte hur. Hasar mig sedan i regn och blåst de 1,5kilometrarna till skolan.
- Va fan är det för idioter i gröna overaller som springer runt och härjar!? Ja just det, NT veckan. Skolans Naturare och Teknikare försöker livaupp skolan lite när höst-depressionerna börjar slå till. Festligt.
- Många och långa genomgångar i många och långa lektioner. Trött.
- Stora visaren pekar rakt upp och lilla på fyran. Äntligen får man gå hem.
- Hälla i sig en kopp kaffe, käka några skorpor, kolla 7 minuter på Simpsons.
- Snörar på mig mina Asics 1140 och försvinner ut i mörkret.
- Schit va mörkt det var på rösjöspåret idag då. Verkar som om solen tagit ledigt. Fast det är klart, den kanske också behöver åka på sol-semester och vila upp sig någongång ibland.
- Löpning är fest.
- 48 minuter senare är jag tillbaka. Klockan är nu 17.40 och det är dags för middag. Äntligen lite käk!
- Smälta maten i 30 min och sedan ner och pinas i styrkelokalen. Den berömda Richard-styrkan lägger vantarna på mina sista energibesparingar.
- Efter 45min styrketräning sitter jag nu på mitt rum och knappar lite på ett tanjentbord. Tryckningarna bildar bokstäver och meningar som ni just nu slösar bort eran tid med att läsa. Känner er blåsta på några få minuter.

Klockan visar 20.27 och det är hög tid att duscha, vilket jag också ska göra nu.
Hej so long

er tillgivne, Albin

Etienne Mbappé

Igår var jag på en ganska märklig konsert i en källarvåning på ett hotell i Hallsberg. Frontfiguren var en basist som heter Etienne Mbappé, från Kamerun/Paris. Musikstilen var otroligt svår att beskriva, men jag ska ändå försöka. Dom växlade hej vilt mellan väldigt mystisk jazz, afrikans musik, funk och som varvades med vissa bitar av ren hårdrock. Jag har i alla fall aldrig hört någonting liknande!

Bandet bestod av förutom basisten som öven sjöng på ett obegripligt afrikanskt språk...
...en rock-gitarrist som såg misstänkt Polsk ut.
...en violinist som var bland det grymmaste jag hört.
...en trummis som helt saknade sans. Redan efter första låten trodde jag han hade spelat armarna ur led. Sjukt. 


mr. Etienne Mbappé


Sitter nu och ska se på världscupen i skidor och inte vilken distans som helst, STAFETT!!!! Den roligaste distansen av dem alla. Snart går starten så nu hinner jag inte skriva mer.

mvh

Albin Olausson


Stockholmshelg

Tjena! Är kvar i Stockholm denna helgen :D Johan Henningsson ifrån Bollnäs har också anlänt! Yes :D
Gick tyvärr jättedåligt på mitt Kursprov i matte C i onsdags. Jag hoppas verkligen att jag får godkänt på det. Är djupt besviken på att det gick så dåligt. Bara att ta nya tag tänkte jag och drog ut på 1,5 h rullskidor i spöregnet. Var tvungen att avreagera mig.

Igår sprang vi långintervaller/tröskel på rösjöspåret. Gick hyfsat tycker jag. Fick springa lite på mellis med Marcus och Klas framför och Richard och Smedhs å Tooomas bakom. Bildade en egen enhet helt enkelt. Första serien gick bra men andra blev jag som jag brukar bli mkt trött i låren och stumnade lite. Jajaja bara att bita i. Bra och kul pass iaf.
I morse åkte jag rullskidor med Therese. Märkte då att jag hade en del att jobba på tekniken. :P
Har inte den bästa tekniken precis. 

Lagade mat med Klas och Henningsson ikväll. Fläskfilé med potatis och kantarellsås blev det. En riktig festmåltid alltså! Krossade nyss min fina kokosnöt som jag köpte på COOP. Det blev nästan bara splitter av den. Imorgon blir det intervaller i stan med Spårvägen och nästan alla som är kvar på löp i helgen :D

Igår såg jag också en asbra bio. 2012 hette den. Så jädra gött :D Måste också berätta en rolig sak. Men tror inte att läsarna kommer att tycka att det är så kul men skit samma. Jag var ju där och såg allt så. Det var nämligen så att mattelärare Anders Sjöström drog sönder overheadrullgardinen igår på matten :D Det small kan jag säga! Ja det var ju bara det jag ville säga!



T.I: You know what it is!


Hemma hos löpargymnasiet - johanna olsson

Nu är den här igen, frächare än någonsin tidigare, uthängande som aldrig förr, Hemma hos löpargymnasiet med ingen mindre än Johanna Olsson!


Johanna Olsson´s person kan bäst liknas vid när man ska köpa nya tapeter, när man ska handla på GeKås´s (Ullared) eller stannar till vid en sådan där godisaffärer som man tror man aldrig ska hitta ut ifrån när man går och botaniserar bland skumbananer och bubblizzar. Det finns helt enkelt för mycket att välja av! När man tänker ut en tråd för ett sådant här inlägg finns vanligen endast en bra tråd att köra på. Johanna Olsson är inte en-trådstypen, Johanna Olsson är ett ihoptrasslat nystan av trådar och hur man än pillar och drar så kommer man aldrig att kunna reda ut trådbollen Johanna Olsson.

Med sitt orangutang-orange/röda hår drar hon fram som en eldsvåda på löpargymnasiet. Ingen lämnas oberörd. Elden härjar fritt.
Ibland blossar elden upp till en riktig majbrasa, eller majbrasa var klent utryckt. Snarare en hemmagjord bensinbomb av värsta sort! Naturligtvis sker inte detta utan någon speciell anledning. Ingen rök utan eld, som man säger. Klas och Schmeeeds har utvecklat en idiotsäker teknik för att lyckas få igång Johanna på alla sylindrar. Jag kan säga så mycket som att toalettrengöringverktyg och baklåsta dörrar är användbara medel om man vill få sig en skymt av Johanna Olssons vredesutbrott, in action - så att säga.

Ett smakprov av Johanna i uppretat tillstånd

Förutom sitt humörs-relaterade kändisskap är Johanna bekant som "tjejen som bara bereder smör på halva smörgåsen eftersom man då, med en väl inövad teknik, kan spara 7-9 sekunder av sin dyrbara tid". Att stå i kö borde för Johanna upplevas som det absolut värsta som kan hända. Men Johanna har utarbetat en "att göra när du står i kö, Johanna Olsson, lista". Genom att följa den kan hon ta tillvara på varenda värdefull sekunds hundradel i en köbildning.
Den ser ut enligt följande:

1. Titta noggrant om det finns några framförvarande personer som ser lätta ut att smita om. Exempelvis blinda, små barn och dementa åldringar. Johanna är öppet Moderat och drar sig inte för att sparka på dom som redan ligger. I sann kapitalistisk anda trampar hon gladeligen på samhällets svaga, för att själv komma fram och göda sin stinna penningpung.

2. När punkt två är avklarad åker kvantumfysikboken upp. Sedan pluggar hon samtidigt som hon gör fotgymnastik och borstar tänderna.

3. I värsta fall, när kön är lång, går telefonen varm till Richard Gunnarsson. Då åker Richard på att göra alla de saker som Johanna nu inte hinner. Det kan vara att gå på Johannas bilskolekurs, tyska föreläsning och gynekologbesök.



Nu mina kära vänner hoppas jag att ni fått en klarare bild av Johanna Olsson på djupet.
Redaktionen (Olausson) återkommer sporadiskt med nya repotage, så håll ögonen öppna!
Tack för visat intresse




Banpass Sätra!

A men tjena! Bloggtime nu så här precis innan middan :p Nationelltprov imorgon då i matte C. Oooooohhhhh. Det blir tufft men bara att bita ihop. Glad att jag har en bra lärare (Anders Sjöström) till skillnad ifrån vad Oliver Hoffman hade (Zarko Petrovic). Hehehe. Jag känner mig taggad iallafall. har ju studerat en hel del ända sen vi började i Augusti.
Var en mycket rolig träning i Sätra idag tycker jag. Precis som "The Good Old Time" you know hehehee. Världspremiär för året med inomhussäsongen var det ju också! Sprang 3*4*150m med nästan hela landslagskorridoren. Oskar tog Blommans plats istället. Var mkt bra att det kändes bra i benhinnorna. Har en hel del problem med dem tyvärr. Tejpade hålfoten och körde med långa strumpor för att förebygga!

Snart är det dags för käk. Idag är det ju tisdag så förmodligen blir det fisk. Ajajaj! Har en hel del med skolan nu :P
Fullt schema och tunga kurser. Jajaja bara att bita i! Sen så ska man aldrig vara nöjd heller som Albin säger :)
Hare bra!

Mvh Dan Glo

Kör så håret trillar av

Nu är det vetenskapligt bevisat! Eller nja, kanske inte vetenskapligt, men statistiskt bevisat. Det finns ett samband mellan skallighet/tunnhårighet och hård långdistansträning!
Dock kvarstår frågan: Kommer skalligheten som en följd av långdistansträningen, eller är det helt enkelt så att redan skalliga personer söker sig till långdistanskretsar? En av mänsklighetens största
frågor. Kanske omöjlig att besvara. Det finns alltså två alternativa orsaker till fenomenet som jag ser det:

  • Långdistanslöpningen skapar detta håravfall som leder till kortklippning. Man helt enkelt springer tills håret lossnar!
  • Tunnhåriga eller bara allmänt kortklippta personer söker sig till kretsar där man finner personer med liknande frisyrer. Det finns två sorters forum som dessa kortklippta personer kan välja mellan, Främlingsfientliga och yrkeskriminella ganstergäng eller Långdistansklubbar. Kort och gått samlas dessa människor i Nationalsocialistisk front och i Enhörna IF´s löparsektion.



    Tydligast blir det om vi kollar närmare på Sveriges mest profilerade långdistans klubb, Enhörna IF

    Enhörnas mest framgångrika långlöpare:

    Sjöqvist


    Lasse Johansson


    Tjärdal (numera Spårvägen, men frisyren grundades när han sprang för Enhörna)


    Algers

    Summasumarum: Inga svallande hårmanar där inte.

    MVh
    ALBIN OLAUSSON


Emil © money money money

Idag när jag satt på biologin kom jag på värsta affärs idén. att man kan sälja filmer på genomgångar som man själv har spelat in som lärare dvs att jag står och för genomgångar på varje kapitel i exempelvis matteboken, spelar in de på band och sen kan friskolor som inte vill satsa pengar på lärarlöner köpa dessa filmer och ge ut ett exemplar till varje elev.

Jag kommer att bli millionär :D


Emil©

Bara för att skriva två inlägg per dag skriver jag nu detta...


Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej.....................Daniel

A men tjena!
Kände att jag var tvungen att blogga. Marcus blir tokig. Måste berätta att jag har bokat fotbollsbiljetter till England. Tottenham-Wolvhes blir det. Och sedan Brighton-Colchester dessutom Yez :D
Haft en bra helg annars. Börjat om från scratch med en ny låt med Vladi.
Nu orkar jag inte skriva nå mer. Hoppas att ni har haft en bra helg!

Mvh Dan Glo

Emil © Livet efter Livet

ja men tjena
jag vet inte om jag vill se 2012, "då kommer det antagligen att hända":p, tänk om det skulle hända, vad ska man göra då? om jorden bara dör. Alla dör. men vem vet det kanske är mycket skönare att dö, man kanske kommer till något så kallat himmlarike. gött. 
Jag har tänkt på det. vilken slump det är att vi kan leva, att det finns så många saker som avgör om vi skulle kunna leva eller inte, som att syre och väte kan bilda vatten. och tänk vilken tur att atomen Litium finns utan den skulle inte växter kunna få näring och därigenom inte kunna utsändra det syre vi behöver, då skulle vi inte finnas. det finns 118 atomer, skulle en av dessa atomer inte finnas skulle joren troligen inte kunna finnas. sen var det ju en väldig slump att just den planeten med dessa förutsättningar hamnade på precis rätt avstånd från solen så det kan finnas liv. vilken slump... nä skulle inte tro det. det måste finnas något större som styr över vad som sker. en Gud. därför tror inte jag att något som 2012 kommer att hända, för han skyddar oss. Halleluja. Amen.


Slutsats: Gud måste va en jävel på Kemi

För övrigt anser jag att kartago bör förstöras!

Emil ©

Oj jag kommer in med mitt andra inlägg för dagen. har aldrig hänt förut tror jag:p men ska man bli en av sveriges mest aktiva bloggar så krävs det. marcus sa någon gång att om vi skriver 2 inlägg var per dag så kan vi bli just en av sveriges mest aktiva bloggar, och då kanske vi kan ta det stora klivet ut ur löpargymnasiets dörrar till sverige.

Nu ska jag slumra in till ett avsnitt Flash Forward, så jvla
 bra serie! än så länge iaf.

för övrigt anser jag att kartago bör jämnas med marken.
Tack

KFUM Örebro - heir i kam!!!

Om några timmar springer jag inte längre för Åsbro GoIF. Då är det Kristna Föreningen av Unga Män Örebro som gäller!
Lika roligt som det känns att börja springa för KFUM, lika vemodigt känns det faktiskt att lämna Åsbro... Tro det eller ej. Men det är livets gång för idrottaren med siktet inställt! Med siktet inställt måste man sedan spänna bågen och hoppas på träff. Det är jag som både siktar och skjuter, men det blir lättare att få pilen att orka ända fram till tavlan om man är flera som hjälp åt och inspirerar.

Jag är tacksam för det Åsbro gav mig under åren. Tränaren Börje lärde mig, förutom att hoppa stående tresteg, att aldrig bli nöjd. Vilket jag tror är den viktigaste egenskapen för en friidrottare. Bli aldrig nöjd!

När vi sprang "flygande 30" och jag sprang fort kände jag mig nöjd över resultatet. Börje satt där uppe på en plint med sina Claes Olsson-glasögon på nästippen och läste av tiderna på en pappersrämsa som en stenåldersapparat spottade ut. Han läste upp tiderna, noterade att jag sprang fortare än någon annan i klubben gjort på många år och bad mig sedan att ta av mig gummistövlarna och börja springa på riktigt. Jag förstod då att jag inte skulle vara nöjd. Sedan dess har jag aldrig varit nöjd med tider jag gjort.
Blir man nöjd med sina prestationer finns risken att man slår sig till ro, och med handen innanför morgonrocken ledigt kliar sig i röven, tills man en vacker dag upptäcker att det var många kilo sedan man verkligen gjorden den där tiden som var så förbannat bra. Men andra ord - utvecklingan avtar.

Så var alltid hungrid på bättre tider - bli aldrig nöjd
...eller jo. Den dagen du lovar dig själv att aldrig ställa dig på startlinjen igen, tag då på dig din morgonrock, klia dig i röven och var så nöjd en människa någonsin varit över det du presterat.

mvh
albin


Emil "tömilen"

jaha, tävling idag, "tö milen" eller "snö femman", bra namn... Jag sprang snö femman 5km, fast det gick inge bra kom 5:a passande. hade hoppats komma iaf topp 3 men det var inte min dag. Yolanda var enda andra deltagare från lpg, gick ganska bra tror jag, 4:a tror jag hon kom.
Resten av den här dagen har jag suttit och deppat... kanske dags att rycka upp sig nu.  

Ey yoo!

Hejsan!¨
Bloggtime nu på kvällen. Imorgon bär det av hemmåt till Ludvika. Har varit och köpt ett par rullskidor på Runnerstore ikväll.
Så nu blir det åka av :D

Fick nyligen reda på att min katt Maja är död. Hon hade cancer i överkäken. Mycket tråkigt! :(
Ska packa lite nu. Trevlig kväll!

Mvh Dan Glo

Albin - tordag efter lunch

Hej allesammans
Sitter nu på mitt rum och myser. Äter juleskum och dricker tranbärsdryck. Vad annars ska man göra en torsdag eftermiddag i väntan träningen. Jag har förresten redan tränat idag, på morgonkulan. Tänkte mig köra 30-40 min jogg. Drog iväg till järvafältet. Jag hade kollat upp en liten fin runda som jag inte kört förut. Kul att utforska lite nya löpvägar, tänkte jag och drog in på en okänd stig (som jag kollat upp på kartan). Dock följde jag denna för långt och efter 30min insåg jag att jag var längs bort på rundan. 30 minuter senare och 30 minuter för sent var jag tillbaka på löp. Sedan blev det väldigt bråttom till skolan.

Snart väntar 7km i tröskel fart. Även det på järvafältet. Fest!


Glemax ska äntligen uppträda live!!! Talangshowen på Rudbeck, here we come!
Eller man kan säga att det är Glemax-Gleimar som skall uppträda tillsammans med sitt nya kompband. 
I bandet ingår förutom sångare och frontfigur Gleimar:
Albin Olausson - bas
Albin Sjöblom - klaviatur
Rasmus Söderberg - gitarr
Erik ??? - gitarr
Randon dude - trummor/slagverk

Banduppsättningen blir nog lite olika beroende på vilken låt vi spelar. Just nu står det mellan "När farsan kommer hem" och "Ludvika". 
Lämna gärna en kommentar för att rösta fram vilken låt vi skall köra. 
Lyssna på Glemax Myspace

mvh Olausson



 


FlashForward (Emil Blomberg)

Tjena
Idag har varigt en slapp dag, inte gjort särskilt mycket faktiskt. Men nu kanske jag schmeds o tomas ska kolla på en ny tv serie på datorn som heter Flashforward. Den verkar faktiskt ganska bra, handlar om att alla människor på jorden får en blackout och får se vad dom gör om 6 månader... en kvinna såg att hon var gravid, en annan såg att hon var otrogen och en man såg ingenting... han kanske e död då. taskigt läge:P




Jag hittade en trailer:) så de va helt onödigt att ja skrev vad den handlade om:(

Throw it on me

Ey yo!
Lyssnar lite på Timbaland feat Hives. Timbaland är absolut den bästa producenten inom musik. Igår vaccinerade jag mig mot svininfluensan så det blir vilodag. Ska passa på att städa mitt rum. Börjar bli lite stökigt här. Snart är det dags för skola igen. Har haft sovmorgon nu. Drama blir nästa lektion. Vi ska fortsätta med våran slutliga teaterpjäs. Därefter blir det lite matematik.

Igår sprang vi backintervaller i Edsbergsparken. Det var skoj! Tycker om Edsbergsparken. Måste berätta att jag, Albin, Söderberg och Sjöblom ska vara med i Rudbecks talangshow. The 4B kallar vi oss. De som känner oss kan nog förkortningen ;)

Ha en trevlig dag! :D


Albin - min dag igår....

Sitter nu i soffan på löps andra våning och bloggar och äter lördagskorv. Tomas och Smedhs kom just med en kanna nybryggt kaffe och bjöd mig en mugg. Vilka änglar. Tack för att ni finns!
På TV visas någon fotbollsgala. Inget som intresserar mig.

Nu har jag precis levt i 17 år. Gött mos. 17 år fina år. Här kommer en resumé av min födelsedag.

01.15 - kollar på klockan och konstaterar att nu är det min födelsedag. Försöker sova men är inte trött. Barnsligt att inte kunna sova natten före sin födelsedag, men sådan är jag tydligen.
09.?? - mamma kommer in och sjunger för mig, efter kommer pappa som med respekt för grannarna inte sjunger före kl 10 på helgdagar. Jag får paket och frukost på sängen.
10.00 - paketen är öppnade, frukosten är uppäten och jag stiger upp.
10.30 - tar gittaren och sjunger några av Bellmans epistlar, bra skit.
11.00 - drar på mig träningskläderna och ger mig ut
11.30 - springer och saknar Lukas (som jag hade hoppats på som sällskap), mer än en mil kvar av passet. pust.
12.15 - hemma igen, träning är livet!
15.30 - Släkten kommer på besök, fram med tårtor, bullar, kakor och gud vet vad! Kaffet! Glöm för allt i världen inte kaffet!
15.32 - Ännu mer paket. Tack!
18.13 - Umgås med den älskade släkten.
18.38 - Grannen Per knackar på. Dags att åka tillbaka till Stockholm (per jobbar där), vi packar in oss i Pers peugeot 407 och drar iväg.
20.20 - Vid en trafik omledning strax före Hummelsta åker vi fel. Fram med PGS:en! Yes, rätt väg igen. Full fart framåt!
21.00 - Framme på löpargymnasiet. Får en Ukulele i födelsedagspresent av mina kära korridorskamrater och en tårta av tjejerna!!! Tack!
23.59 - Provspelar ukulelen i tjejernas korridor. Julia blir arg. Sedan är det läggdags.


kram
Albin

"Tell me why, i don´t like mondays"

måndagar är fullspeckad för alla löpargymmnasie elever, skola från 8,20 till 16,00 hämfärd, ombyte och distans ska ske på nästkommande 45min, sen e de dags för Rikard edman styrka som oftast varar till 17,30 då middagen tar över fram till 18,15 sen e de plugg resten av kvällen tills man kl 22,22 får se på ett avsnitt "big bang theory" och somna.

just nu ligger jag på avsnittet där jag borde köra distans, men jag står över det pga ont i foten efter ett morgonpass jag och daniel valde att pressa in i schemat.

egentligen tror jag att jag tycker om måndagar, för känslan kl 22,22 när man ska sova och tänker "nu e de en hel vecka kvar till nästa måndag" med den känslan kan man klara sig igenom hela måndagen.

Ni kan inte gissa vem som e författare till detta inlägget, // ??
btw, "både arsenal och Djurgårn tog stora segrar i helgen, men det var väll som vanligt då".. citat(mr ödmjuk)


Albin, lyckan var total

När mörkret hade gjort sitt inbrott stack jag ut för att köra intervaller. Och då var det ta mig tusan mörkt som i en säck!
Jag joggade de två kilometrarna till stadens lokala terrängspår. Stretchade lite. Under första stegringen hör jag en välbekant röst
- Lätta steg Albin!
Rösten tillhörde Peter Melander, far till Luckey Lucken Melander, det andra löparesset från Askersund. Lucken var med på familjen Melanders kvällspromenad så vi hann snacka lite. Han var förkyld och får ställa in söndagens långpass.
Sedan körde jag så det rök!

4*2 minuter. 1.30 vila
seriepaus 3 minuter
4* 1 minut. 1 minuts vila

Efter passet sjönk jag ner i gräset bredvid spåret. Klockan visade 18.00. Det var mörkt och tyst och ensligt. Stämmningsfullt på något vis. Endast månen bevittnade mitt träningspass den kvällen. Jag satt där i gräset i några minuter och njöt. Jag hade gärna suttit där hela natten, om det inte varit för det kalla vädret.
Sedan joggade jag hem. Hemma väntade mamma med nybakade muffins. Mammor är bra att ha.

Imorgon  fyller jag 17 år. Det blir kul.

mvh Albin - 16 år.

europas löparframtid

Hej
När jag gick ifrån pendeln idag funderade jag på det där Sjöqvist sa "Ta ett OS-guld om man är från Europa, det är ingenting man gör". Är det sant frågade jag mig själv? Jag svarade mig själv: omöjligt att svara på. Men med hjälp av statistik kan man iaf få en vink om svaret.

Statistisk undersökning på distansen 5000m

1997 sprang Dieter Baumann som bästa Europafödde person på 12.54.70. Så fort är det alltså bevisat att en Europe kan springa.

Världsrekordet sprang 2004 av Kenenisa Bekele på tiden 12.37.35. Så fort är det alltså bevisat att en människa kan springa.

Antal afrikaner som sprungit under den bästa europeiska tiden är inte mindre än 32 stycken. I världsbästa listan finner vi alltså bästa icke afrikan på 33 plats, eftersom det är Baumann som innehar den platsen.

Lite löst räknat kan man säga för att ta ett OS-guld bör man tillhöra top 10 i världen. Det är det en icke afrikan som gör, Dathan Ritzenhein från USA. Ingen Europe. Bäste europe i år har sprungit på 13.10. Långt ifrån att tillhöra topp 10 i världen.

Summan av kardemumman:

Ritzenhein visar att du kan tillhöra världeliten utan att vara från afrika. Men faktumet att bäste icke afrikan ligger först på 33 plats i världsstatistiken gör ändå att det ser mörkt ut för europeiska löpare. Jag är beredd att hålla med Sjöqvist. VI blekisarna får nog hålla sig till EM om det är medaljer vi är ute efter.


Baumann

Väl mött
Olausson

 

   

 

 


Politiskpropaganda á la Olausson

Hej
Förra filosofilektionen ägnades åt att (på egna initiativ) debattera politik. Det började med att en tjej gick till angrepp och kallade marxismen för "ett dumt påhitt" och sedan var debatten igång. När alla andra gick till en datasal för att jobba med det vi skulle göra så satt jag, en Sverigedemokrat, en tjej som verkade lite vänster, en kille som inte tyckte någonting och angreps-tjejen kvar i klassrummet.
   Angrepstjejen visade sig vara mycket politiskt aktiv i Folkpartiet. Hon hade många och långt gångna idéer om hur sverige borde styras. Tyvärr var dom inte så bra, och det berättade jag vänligt men bestämmt för henne. Men hon ville inte lyssna och kallade mig för kommunist. Ibland kom Sverigedemokraten med små instick i debatten. För övrigt en trevlig kille. 

Det är kul att prata politik med andra, det är kul att alla tycker så olika. Man förvånar sig över hur folk kan tycka som dom gör. Man undar: tror dom verkligen på det där?? I ena stunden pratar folk om hur synd det är om vissa och hur man ska skänka pengar, dela ut soppa till fattiga, hjälpa till på det ena eller det andra sättet för att vi ska få ett rättvisare och bättre sverige. Och sedan gliver man iväg till vallokalerna, stoppar i en röstsedel märkt "moderata samlingspartiet" i sitt kuvert och går sedan hem nöjd över vetskapen om att snart kommer en extra tusenlapp ligga i plånboken när skatterna är sänkta. 


Tillsist måste jag bara få driva lite med SD. Kan inte låta bli.

  
Google har väll aldrig fel?

//albin


Resumé av lovet

Hejsan!
Sitter på rudbeck just nu och chillar av. Kl 14 ska jag delta i en filminspelning. Får se hur det blir.
Tänkte berätta lite om lovet :D

Som vanligt så tränade jag. Både med John, Augustin, Tomas och Guss.

Sedan var jag med mina kompisar.

Jag spelade in en ny låt och fixade lite med vår musikvideo

Hälsade på Mormor

I slutet av veckan åkte jag med hela landslagskorridoren ner till Göteborg. Där bodde vi hos David Wendel :))

Tävlade på lördagen på Finalloppet. Gick sådär. Är inte nöjd med loppet. Är nog i dålig form :(
Man kan ju inte alltid vara på topp :P

Detta var mitt lov!

Igår var jag på teater med min dramagrupp. Hela pjäsen var ca 4 timmar så det blev lite tråkigt. Puntiila Matti hette pjäsen.

Hare bra :D //// Dan Glo


LOV av och med Albin

Då var det inte många timmar kvar av lovet. Imorgon väntar domerdagen, den värsta skolveckan under hela gymnasiet hittils. Men den dagen det bekymret. "Var dag har nog av sin egen plåga", som en känd profet lär ha sagt för länge sedan.

Som ni säkert redan vet har vi varit i Göteborg och haft Wendel-weekend! På lördagen sprang vi Finalloppet (5,2km) i skatås, och resultatet blev ganska mediokert. Jag hade för mycket respekt för banans första 2 km och släppte tätklungan i tron om att de överskattade sina krafter och att jag skulle kunna springa ikapp dem i utförspartierna ner mot målet. Men det var jag som underskattade mina krafter och det gick inte att springa ikapp den förlorade tiden. Kom i mål som åtta ca 50 sekunder efter segraren Anton Danielsson och 6 sek efter Filip Johansson som var bästa 92:a. Målet var att bli bästa 92:a och med ett kanon lopp kanske bli bland de 4 första och då ha chans att få springa NM i terräng. Så blev det inte. Släppte en 20 m stor lucka på Filip redan första kilometern, som minskade lite när jag försökte sätta fart på benen vid 3km, men jag kom inte närmare än så. Låren var stumma, huvudet var inte riktigt med, värkte lite i en sena i foten, det var inte riktigt min dag. 
Sedan for jag hem till Askersund men mina föräldrar.

Idag har jag tillsammans med Askersunds Ok:s Elit-löpare sprungit orienteringsstafetten Novembersprinten. Jag hade andra sträckan och med ett OK lopp sprang jag upp laget från 32 till 23 plats. Jag hade tiden 45min. Världens bästa juniororienterire Johan Runesson vann sträckan på 38min.


Lite nostalgibilder från sommarens äventyr på Ullevi:


Emil står som vanligt och spelar ngt mobilspel.


Ärovarv, gött é de!


Skutt i vattengraven.

mvh Albin


RSS 2.0