Jullov

Igår var jag på mellandagsrea i Kupolen. Inhandlade en massa kläder. Alltid trevligt!

Över julen var syster här med sin kille och deras bebis. Mormor, morbror och moster var också förbi. Till julklapp fick jag kläder, pannlampa och hörlurar.

Har inte gjort så mycket på lovet. Har ju inte kunna träna nåt eftersom jag äter penicellin. Har pluggat lite Matte E. Imorgon ska jag åka med familjen till Kläppen i Sälen och vara där över nyårshelgen. Kan inte åka så mycket skidor. Ska nog endast åka lite slalom. Men det är ju najs det med.

Ja har inte så mycket mer att skriva. Ha ett fortsatt bra lov och Gott Nytt!



Hare/ Glo

Daniel mår du bra eller? Neej för fan

Idag efter fyra dagars sängliggande med ständig feber, ont i halsen, ont i huvet och slem i näsan så bestämde sig jag och pappa för att åka till vårdcentralen. Där tog en läkare ett stickprov på mig som kallas sänka och den visade att den var mycket hög. Alltså har jag en bakterier i kroppen. Därefter gjordes några fler undersökningar och därefter fick jag åka till lasarettet och ta lungröntgenbilder. Sedan åkte jag tillbaka till solsidan och fick bekräftat att jag hade lunginflammation. Ja vad ska man säga? Det är väl inget man direkt jublar över. Sedan fick jag utskrivet penicellin och kan inte utföra någon typ av fysiskaktivitet på 2 veckor. FAAN!

Dessutom har jag inte köpt några julklappar och jag klarar inte det heller med tanke på min fysiska status.

Hoppas ni alla får ett trevligt jullov. Det kommer inte jag att få iallafall. Men det är väl inte så oväntat att det är just jag heller som råkar ut för detta?

God Jul och Gott Nytt år /
Glo

Reflektion

Tja!

Är hemma i Ludvika. Har ca 40 graders feber och är förkyld. Det är förjävligt. Men det känns som om jag ofta råkar ut för en massa skit. Tänkte göra en liten reflektion av de många hinder jag stött på sedan jag började med löpning.

8:an
När jag gick i åttan på hösten började jag med löpning. Jag var då 14 år gammal. Vinterträningen funkade bra. Sedan var det dags för sommarträning. Då fick jag problem med benhinnorna. Det blev rehabträning i ca 3veckor innan jag var på banan igen. Resterande delen av sommaren funkade träningen bra ända tills början av hösten då jag sprang Lidingöloppet. Då fick jag förmodligen en spricka i benhinnan för jag kunde inte gå på benet i ca 4 veckor utan jag fick använda kryckor. Det var bara att rehab träna igen.

9:an
När jag var tillbaka från den skadan funkade vinterträningen mycket bra. Då var jag alltså 15 år. Jag tog min första sm-medalj inomhus på 1500m. Brons blev det. På terräng-SM placerade jag mig som fyra och var inte alls långt ifrån medalj där heller. På utomhus-sm fick jag brons på både 1500m och 800m. Ett mycket lyckat år.

Årskurs 1
Sedan började jag på löp. Träningen funkade hyfsat ända tills vintern kom. Jag råkade ut för ca 5 förkylningar och även vinterkräksjukan. Ja det var väl bara att komma tillbaka igen. På våren åkte vi på träningsläger till Portugal där träningen funkade mycket bra. Ca dagarna efter jag kommit hem fick jag för mig att äta kyckling på Kungshallen. Naturligtvis så var inte kycklingen tillräckligt stekt vilket ledde till att jag drabbades av magbakterier som kallas kampilobakter. Var sjuk ca 10 dar och näst intill bodde på toan under den perioden. Efter jag återhämtat mig sprang jag terräng-sm där jag placerade mig som 5:a. Sommarträningen funkade bra. Tog silver på 1500m och fick springa ungdomsfinnkampen. Var också snubblande nära att ta brons på 800m. Tror att jag var ca 3 hundradelar ifrån. I augusti precis innan skolan började drabbades jag av diffus smärta i benhinnorna. Gjorde ont på olika ställen dag för dag.

Årskurs 2
Denna diffusa smärta fick jag lida av ända fram till slutet av maj. Gjorde ont på nästan varje pass. Annars funkade träningen under året bra. Persade på 800m på GE-galan b.la. Inomhus-Sm var dock ingen höjdare. Hade fått inflammation i en visdomstand och fick äta penicellin ca 10 dagar. Terräng-sm gick bra. Placerade mig som 8:a.
Gjorde nytt pers på både 800m och 1500m de första tävlingarna. I början av juni fick jag muskelbristing i baksidan. Var dessutom sjuk ca hela juli månad. Hade någon typ av halsinfektion och fick äta penicellin. Kom tillbaka till full träning i augusti och lagom till skolan började.

Årskurs 3
Det är ju här vi befinner oss nu då. Kunde tyvärr inte springa Skol-sm för jag var sjuk i ca tio dar under den perioden. Hade grymt dåligt immunförsvar med tanke på sommarens sjukdom.Träningen funkade bra ända tills mitten av november. Jag fick problem med hålfoten och fick rehabträna i ca 1 vecka och råkade också ut för två förkylningar samma månad. Nu är vi alltså i december. Har inte kunnat sprungit så mycket mängd för att inte överbelasta foten. Har varit sjuk i precis en vecka nu. Har haft ont i halsen sen i söndags och jag tror att jag har haft feber ända sen i torsdags.

Jag måste säga att anser att jag har presterat mycket fina reslutat med tanke på de jobbiga hinder jag har stött på under resans gång.

Nu har jag avreagerat mig tillräckligt!

Hälsningar Glo

Sammanfattning/Resumé

Yoo!

Dålig uppdatering på senaste tiden. Beklagar detta. I helgen var jag på dop på Gotland. Min halvsysters barn skulle döpas. Namnet blev Theo. Var en trevlig helg. Reste dit på fredag morgon med mina föräldrar och med Olausson. Alau skulle till ön och träffa några kompisar. Väl framme träffade jag min brorsa, min systers pappa med familj, hennes bror med familj och även hennes kille som jag aldrig träffat nån gång förut. De bor lite utanför Visby vid ett ställe som heter Tofta.

Innan dopet på lördagen sprang jag ett långlopp i Visby som heter Lucialoppet. Var riktigt dåligt underlag. Blaskigt och moddigt. Placerade mig som 3:a i loppet på tiden 39,27. Bansträckningen var 10,6 km. Fick ligga på mellis i princip hela tiden. Hängde med ettan och tvåan de första 2km, men släppte dem sen lagom till spurtpriset som var efter 3km. Jag visste dock ej om att det fanns detta spurtpris. Måste också påpeka att det var grymt dålig funktionärshjälp. Sprang fel 2-3 ggr. Kunde ha blivit fler om jag inte sett täten som låg ca hundra meter framför. Men det är ju där vi är nu då! Kul att springa igenom. Var ju också tävlingsdebut för öööö Tureberg.

Sedan var det dop i Tofta kyrka. Liten och gammal men hederlig kyrka som inte var belägen alltför långt ifrån syrrans bostad. Spelade upp ett par låtar på fiolen vilket blev en storslagen succé. Sedan blev det middag i en hyrd lokal i granngården till kyrkan. Trevlig helg var det!

Nu i veckan har jag varit förkyld tyvärr. Ont i halsen. Är för den delen inte helt frisk än. Skit också! Har inhandlat ett element. Grymt viktigt. Är svinigt kallt på rummet. Dessutom var ett av mina element inte ens på förrän det luftats igår även fast det hade luftats för ca 3 veckor sen. Skumt va!?

I tisdags hade vi glöggkväll här på löp med På Spåret frågesport och julklappsutdelning. Blev mycket lyckat!

Igår hade vi julmiddag på Eldqvarns berömda festvåning. Jag och Alau spelade naturligtvis upp våran breda repertoar för gästerna. Det har blivit en form av tradition att vi spelar på julmiddan. Eller nja. Den infördes i och för sig på förra årets julmiddag men det är fortfarande lika uppskattat som förr. Denna gången hade Albin dock en kontrabas istället för sin ukulele, men annars var de gamla godingarna som Spotta Snus och Schottis från Blyberg med på programmet. Vi hade även med den berömda Gärdebylåten som jag spelade på NT-showen. Sjöng även ett kort stycke. Stor succé blev det!

Lägger upp några bilder från helgens lopp och från våra förberedelser inför julmiddagen igår:


Fett taggad!


Stretch


Strax innan starten


Efter målgång. Olausson var också där och hejade



Jag, tvåan till höger på bilden och ettan längst till höger


Målet


Alau övar på kontrabasen


Blomman laddar för julmiddan


Löpargymnasiets musiksektion. Glo och Olausson

Tack för mig. Nu ska jag städa mitt rum!


NT-fest och Banpass

Tjaaa!

NT-fest igår då på Rose vid Kungsträdgården. Var bra drag får man lov att säga. Vass DJ och fräcka effekter med kolsyra m.m. Man är ju känd numera som fiolspelaren efter uppträdandet på NT-showen ;)
Drygt att det var så lång kö in. Vi stod ju i kö i ca 45 min. Men vi var inte värst. Hörde att vissa stod och köade i ca 2h! Iaf när jag kom in i lokalen var det samma sak till garderoben. Jobbigt lång kö med folk som står och knuffar på bakifrån. Och inte nog med det! När jag står mitt i kön så börjar tjejen framför mig att spy. Fy faaaan! Det var bara att dra ut på dansgolvet med jacka och alltihop.

Jag lade jackan till slut under en soffa på övre etage. Helt okej gömställe. Efter ca 1h fick jag för mig att det var ett dåligt gömställe så började att leta efter nåt bättre. Lade jackan till slut bakom en gardin vid ett bord. När jag låg och chillade av i soffan så kom en vakt och fick för sig att slänga ut mig. Jag tog jackan direkt och flydde fältet upp på övre etage. Vakten såg mig lyckligtvis inte! Var en rolig kväll annars. Dock fick jag en förlust, nämligen min halsduk.  

Sprang banpass i Sätra igår. 7+6*200m med 30s vila Sp 90s. Fartsnitt: ca 30,8s. Var bra pass. Sprang med de tunga svarta distansskorna första serien och lättvikt sista serien. Ett stort framsteg att jag klarade av hela passet med tanke på att jag haft problem med hålfoten. Lite drygt att jag tappade SL-kortet på pendeln på väg till Sätra, men jag fick ett nytt i skolan idag så det har löst sig. Fick i och för sig inget pluskort men får ändå ett nytt terminskort innan vi går på jullov. Najssss!


Jokern aka Dan Gloooo

Ha en fortsatt trevlig dag!

Helg!

Tjenna! NT-showen gick ju svinigt bra. Blev stor succé. Fiolspelningen var ju helt klart bäst. Blev stort tryck när husbandet hjälpte till att kompa. Riktigt kul show. Synd för er som inte såg den. Ni missade verkligen nåt kan jag säga.

Igår lyssnade jag på föreläsning med Olle Walleräng. Han var här och föreläste i och med att det är intagningsläger denna helgen. Var hyfsat bra föreläsning. Synd att han inte kan vara skadefri bara. Han är ju grym talang alltså. Efter föreläsningen sprang jag långintervaller på rullbandet. Stege: 1500m, 1200m, 1000m, 800m, 3*600m. Fart: 3,20. 3,10. 3,00. 2,55. 2,50. Sista 600m 2,45. Vila 1min. Hade ca 196 i efter näst sista 600m och var uppe i 201 i puls efter sista intervallen. Bra pass alltså! Nära maxpuls som är 203.

Drygt att jag öste in alla mina grejer i garderoberna eftersom att jag fick bo i mitt rum under helgen. Jaja bara att ta fram grejerna igen.

Trodde att alla i NT-showen skulle lacka ur på mig i fredags men de gjorde de inte. Hade förberett mig för det värsta. Jag skulle ha varit på genrep i torsdags men jag stack iväg på julbord istället på Friberghs Herrgård. Hehehe helt rätt. Var värt varenda tugga.

Snart blire dist och sen studerande!


Alltså NT-showen var ju bäst alltså!

Mvh Glooooooo

RSS 2.0