Mac* lördag kväll i stockholm

När jag kom till centralstationen i Stockholm var det full rulle! Som alla vet har lönerna precis kommit in på alla konton och klart man ska ut och festa bort alla stålar!! Vad ska man annars göra?  Och så massa äldre människor som är lite för "gamla"  för krogen och hänger på båtmässan istället som dragit igång!

Själv har jag suttit hemma och kollat på melodifestivalen där Agnes och operasångerskan Malena sjöng sig vidare till finalen. Spännande spännande..

Nu sitter jag och kollar på Sylvester Salones film på 6an. så nu ska jag kolla vidare på det så jag inte missar något spännande. Trevlig kväll alla bloggläsare och godnatt.


En fin bild som väcker många goda minnen och bra motivation till helgen!  Bilden är alltså från Stenungsund 2007 där jag tog 3 st SM-guld på sträckorna 1500meter hinder, 2000meter och 800meter. Bilden är från prisutdelningen för 800metersloppet där jag segrade som sagt. Patrik Nilsson 2a(till vänster) och Erik Inge 3a(till höger).

Lägg gärna märke till att jag har så stora kinder så att det blir en skugga
bye

Alban£ Det glider på...

Lördag. Hmmm...
Jag började dagen med att vakna, när jag gjort det förstod jag att det var strålade väder ute. Så efter frukost åkte jag och pappa till Zinkgruvan för att köra lite skidor.
Dock var det extremt isiga spår, och valla teamet hade inte lyckats ompimalt (om man säger så). Så jag hade iprincip inget fäste alls!!! Att försöka köra fort och få lite träning var meningslöst, så jag chillade och njöt av det fina vädret och av det fina glidet!
Väl hemma igen så körde jag några intervaller på cykelvägen utanför huset för att få lite träning i alla fall...
2x6x "en fullkomligt okänd sträcka - ca 200m".
Det fick räcka.

Som marcus redan skrivit så är det IUSM snart. Om en vecka nu. Ska bli roligt naturligtvis men jag känner mig inte särskillt taggad faktiskt. Det är någonting över innomhussäsongen som gör att den känns lite oviktig.
För er som inte vet det så ligger jag tvåa i statistiken med marcus 10 sekunder före mig och med Bernad I hasorna (en sekund efter) Emil och Daniel kommer också stax där efter så det blir tufft. Men jag ska i alla fall göra vad jag kan för att försvara mitt silver från förra IUSM :

Imorn är der Vasaloppet. Jag hade inte tänkt att delta men jag ska i alla fall titta entusiastiskt! Starten är en höjdpunkt att få se!



En fin bild från inomhussäsongen 08
Eskilstuna Indoor Games och både Marcus och jag har sprungit bra på 1500. 
Lägg märket till Marcus Hår!!!!! Ganska spektakulärt!!

 

Mac* Nå Marcus hur kom det sig att du började springa?

Det var den första frågan jag fick på dagens intervju. Mycket spännande!! Det kändes lite konstigt faktiskt eftersom jag aldrig varit på en sån intervju förut liksom.. lite skumt, men det blir nog bra ska vi se.

Övrigt en sjukt seg lördag, har suttit och kollat på damernas tremil i skid-VM där Charlotte Kalla bevisade att det är mycket svårt för svenska kvinnor att platsera sig bra internationellt i skidor. Tex så åkte min kära flickvän tjejvasan förra helgen som också är tre mil. Där tog hon sig runt på ca 3 timmar och 30 minuter. Medans Polskan som vann idag gled runt på den otroligt kuperade banan på ungefärliga 1 timma och 20 minuter. En bit kvar Mary!

Efter att ha smällt den ett kilos stora klumpen pasta som jag precis tryckt i mig ska jag ut på ett 45minuter långt distanspass i kräggaskogarna. Sedan ska jag in till sthlm igen och övernatta. Imorgon får jag träffa alla bloggkamrater igen! Och så klart alla andra från alla sveriges hörn. Skåne, Dalarna, Göteborg, Stockholm. niiice


oooohyeeeeeeaaasssss   inomhusSM 2008!!! Om en vecka springer vi inomhusSM 2009 i GBG!!!!!! shit

seeeyaaa


Mac* Stooooockhollllmmmmm

Hemma i Stockholm igen efter min tre dagars långa resa i gbg. Det var liiiiite pytte pytte mera snö här än i gbg, nice!  Fast jobbigt när jag ska träna senare, hm..

Äntligen har min hemma tidning skrivit om mig också idag!!

"STARK SÄSONGSTART AV JÄTTETALLANG" är huvudrubriken ;)

Idag ska jag åka tillbaka till mitt hem gettho Bålsta och hälsa på min far och så ska jag hinna med en intervju imorgon också med lokaltv'n =) Skojigt skojigt.

Nu är Mary påväg upp till Bollnäs för att springa stora SM, själv så hoppar jag det för jag vill gärna vila en vecka innan jag ska tävla. Och JSM är ju för tusan om bara en vecka!! shit shit shit shit shit shit shit shit! Tror jag har tänkt att det är så långt kvar hela tiden och inser först nu att det är bara några dagar kvar. damn...


Schweiz 08




ciaaaaooooooo


Mac* ouh you touch my talalalalalalalaaaaaa

Bloggar lite snabbt medans jag sitter och lyssnar på Günter! Min mamma har dansat med honom, för er som undrade =) Enligt henne är han väldigt kort.. kortare än henne iallafall.. hm..

Nåja vi ska snart äta mat sedan ska vi åka in till stan om ca 25 minuter. Mitt tåg går klockan 20.41. Men jag ska hinna köpa skor och sen ska vi kolla på lite andra saker också.

Vi har tränat idag också, jag tog det lite lugnt och följde med Mary på hennes intervallpass. Körde med henne, det var inte så jättejobbigt men chill med lite lugna intervaller i Bohus träningsspår. Nicenice


Jag och min bästis Bernhard på Lisberg i somras!! puss på dig


Nu ska vi äta och sedan ge oss iväg! Hejdå Göteborg och hallåå Stockholm!!!   Kommer hem vid 12 så då blir det bums i säng, som det ser ut nu iallafall.


puuuuussssss


Alban@ En sketen torsdag

Har just påbörjat torsdagen. Hade bara tänkt att gå och dra benen efter mig fram till kl 17 då jag och min fader ska gå på en "handladarkurs för övningskörning" eller vad det kan tänkas heta. Så efter det är det bara plattan i mattan på sydnärkes vägar!!!! Håll undan.

I tisdags körde jag precis som Mac 300:ingar, dock körde jag i en annan hall, tusen trehundringar ifrån honom .
Alltid lika trevligt att köra med det glada KFUM gänget! Och bra för allmänbildningen, jag fick lära mig "friidrottshall" på teckenspråk av Mohamed från Somalia som är döv.
Jag, Per sjögren (http://peiza.blogspot.com/ )och Tomas Bjurström körde tillsammans. 10 stycken med en minuts vila.
Det kändes riktigt bra faktiskt, blev inte särskillt trött. Tränare Micke Kroons kommentar till passet "Du har 4 minuter i dig" stärker naturligtvis.
{för er som inte förstod vad Micke menade med 4 min så ska jag förklara. Han menade helt enkelt att jag snart har kapasiteten att gå under 4 min på 1500{

Inspererande att köra med Sjögren som blev 12:a (tror jag) då det senast begav sig och arrangerades terräng SM korta banan (i växjö 08).


Igår blev det distans med Lukas "Luckeliducken" Melander, varken mer eller mindre än en timma blev det i snöslasket.



En bild från Grövelsjön. Ingen pass kontroll när vi tog en tur in i fiendeland!!???

Bra skit Glaimar

Tjo!

Sitter här och bloggar nu. Lite sent ska sova snart. Har tränat i Falun idag med Guss och Ludvikaa gänget. 150m inter valler + några 200m intervaller stod på schemat. Det kändes väldigt bra, så jag är på god väg att komma i form. Åkte ca 11km längdskidor idag på förmiddagen och det var ju hyfsat chill. Måste också berätta att jag kom i måndags därför att jag missade tåget hem på söndagen. Klantigt!

Igår var jag med Vladinex och försökte spela in våra låtar i studio. Problemet var bara att vi inte visste hur man skulle koppla sladdarna osv så det blev tyvärr ingen inspelning :(. Det skjuts upp till på fredag i stället. Då smäller det! Hela Haffas studion ska brinna när vi spelar in cooling och festen :D

Har också glömt nämna att jag tävlade i helgen. Rent tidsmässigt var det ingen höjdare men känslan var bra :)))

Imorgon blir det jobbigt pass i Falun enligt Guss. 400m intervaller blir det.

Så jädra gött med lov alltså :D



När jag Tomas Smedhs och de andra ludvikagrabbarna var på konsert var dessa "Bullet"  förband för Backyarde Babies.
 Ascoola! Ska lätt se dem igen :D
Observera att killen i mitten (sångaren) ser ut som Max i Glemax ;)

Ciao


Mac* striiiike

strike strike strike... Det var nog det enda som stog på mitt scorekort idag när jag piskade till Mary ordentligt på boowling här i sköna Göteborg!

Dagen i övrig började rätt segt eftersom jag sovit ganska illa.. Jag är oootroligt känslig mot solljus på morgonen och därför kunde jag inte sova från att solen gick upp.  
Vi traskade runt på stan i flera timmar, provade massa massa kläder och sedan träffade vi Lollo och Britta som är Mary's små gbg väninnor. Mycket trevliga!! Sedan kastade vi klot och nu sitter vi ju här, med varsinn dator. Fet sociala!!

Nu ska vi snart ta oss en matbit och senare kolla på en film. Vi såg aldrig klart gårdagens film..............................................


Jag en vanlig dag på löpargymnasiet.


kraaam

Mac* Go o gla chexchokla

Gooooooooooodmorgon gooodmorgon Göteborg!

Jag har nu anlänt! Eller det var la ett par timmar sedan.. Har precis duschat efter att ha spöat skiten ur mina kära Sävedals-vänner på 300metersintervaller!!!!!! pisk pisk... .pissssskkk(PISK)

Mary's hem var något utöver det vanliga, olika tapeter i varje rum(VARJE), massa saker som hänger överallt som lilla Mary sparat på sen hon var minus femtioelva år och elementen sitter en meter upp på väggarna. Mycket fint =)

Nu ska vi se på en film för jag är sjukt trött!! Somnade vid två inatt(vet inte varför) och sedan upp halv åtta tyyyyp. Kunde inte sova på tåget och sedan tränade jag ju och blablablaaa.. Mary övningskörde hem från centralen också! (det var en upplevelse jag sent kommer glömma!!)



När vi endå talar om Sävedalen så kan jag visa denna bilden från i somras!
Från vänster; Bernhard, Filip och Jag när dessa sköna gubbar var på besök hos mig i kära Stockholm!! Bernhard träffade jag idag men inte Filip, vi får väl ses en annan dag!!

puusssss

Mac* Godmorgon........

Jaa godmorgon godmorgon. Har precis bytt om från morgonrock till vanliga kläder och tagit en dusch såhär runt 5 tiden.. Seg dag, vaknade halv 1 och satte mig vid datorn. Sen har jag suttit här och växlat mellan datorn och tv'n hela dagen. Grymt trött!! Men måste ju vila ut mig lite så jag orkar med morgondagen då jag ska till göteborg! shit shit shit!!! :)

Nu ringde precis Mary och frågade vilken mjölk hon skulle köpa.. haha, för er som inte vet så lider jag av "mjölkmage" :o

Ska bli skönt att åka iväg från Stockholm och träffa alla i GBG. Jag kommer med solsken!! 


ett litet skratt på det också! puss

Mac* aaatjena

Sitter hemma på mitt lilla rum i Stockholm och lyssnar på ambulaser/brandbilar och allt tutande utanför medans mamma ropar från köket att maten är klar.. Dagen har tillbringats på sätrahallens nya blåa banor och sedan framför tv'n.

Idag så körde Kustis oss till sätra, asnice med tanke på att det tar 50 minuter att och kommunalt, eller kollektivt som Alban säger, och 15 minuter med Kustis lilla racerbil. Detta gjorde att vi fick sitta och glo på massa 60meterslopp i 1 timme innan det var dags ut att springa. Jag tävlade inte så jag följde bara med ut på uppvärmningen. Istället för att tävla var jag coach och la upp taktiken.
 Tyvärr överskattade jag nog Röjeros lite som skulle sticka med 350 kvar i sitt 800 meterslopp. Men stumnade efter 200 och blev omsprungen på slutet av Hässelbys krulltott NR.1!

När vi skulle ta oss hem fick vi åka tåg. Det var sånt himlans oväder så jag bestämde att vi skulle lifta till tunnelbanestationen och pojkarna gick med på det. Till slut stannade en liten minibuss men en snäll 30årig kille i som körde oss dit så vi slapp gå. tack så mycket!

fick gå hela vägen hem från centralen pågrund av olycka.. SUCK!!!!!!!!!!!! Nu ska jag iväg och äta sedan blir det Beck.


två dagar kvar älskling<3<3<3<3


pusskrampuss


Mac* snabbis

Bloggar lite snabbt innan jag går och lägger mig!
För närvarande så har jag ingen dator på löpet just nu.. så jag lånar Ericas dator :) Egentligen borde jag väl inte vara här eftersom det är lov men men.. Det är rätt så skönt här faktiskt. Men imorgon ska jag hem igen, efter att ha varit en sväng i sätrahallen och kollat på Daniel och Röjjan springa 800 meter! nice nice. Idag sprang dom 1500, Röjjan gjorde ett mycket imponerande lopp på 4.04! Allt var nog tack vare mig som skrek sönder mig och även Daniel som ropa "GRILLA NU RÖJJAN!!!!" så det dåna i hela hallen.

Själv dundrade jag in med 52.56 på 400 meter. Nytt personbästa med typ en halv sekund så det är ju hyfsat chill!! Tråkigt nog är jag ju inte bäst på löpet på 400 meter... hm..


Som avslutning en gullig bild jag hitta på Ericas dator ;) njuuut av dessa flickors skönhet i högklass!!




puss

Mac* Looooooooooov is tha shiiiit

Sportlov!! Galet nice nice nice.. Energin sprutar ut trots att Mary precis har lämnat mig för att åka upp till Mora och tjejvasan. Själv kollar på på loppis på tv här på löp.

Mitt schema för lovet ser ut som följande.

Helgen kommer bestå av tävling imorgon(400m som nämnt tidigare). Min syster Martina har kommit hem från Schweiz så hon kommer och kollar. KUL!

Sedan hoppar vi fram till tisdagen då det bär av mot västligare bräddgrader och GBG! Där Mary står och väntar med ett leende på läpparna efter att inte ha träffat mig på typ 3 dagar.

På torsdagen bär det av hemmåt igen eftersom Mary ska åka till Bollnäs på fredagen. Har funderat på att åka upp och kolla men får se hur det blir på den fronten......


Här är Finnkampen 2008 i Helsingfors! Joel(nr7) och jag nr8!!

Att nämna också är att det BARA är två små pluttiga veckor kvar till IJSM i Göteborg!!!! omg....
Då avgörs det alltså, vem är det som är bäst på 1500 meter inomhus bland 17åringar i Sverige egentligen???
Är det jag? eller är det kanske Alban? GleimarBlomman? Det återstår att se..
Det ända jag kan säga i förhand är att vi tar dom 4 första platserna oavsätt!! visst..?

Som avslutning av denna period på löpargymnasiet och innan alla springer hem på lov för att rulla sig i snön och göra änglar(Alla förutom Tilda... hon bor ju i skåne.. där har dom inge snö liksom.. heh........) så tänkte jag lägga upp den här bilden på just Tilda och Emma.

(Emma till vänster och Tilda till höger)
Bäst jag springer hem till Sthlm innan Tilda(den vilda) ser bilden och dampar på mig...


ciaaaooooooooo

Tjena!

Har haft en lite hektisk vecka. Nat. matte prov igår och GE Galan. Nytt världsrekord på 5000 och så var ju självklart min gode vän Kaki där också. Tyvärr så frågade jag honom inte om han lyssnat på min skiva innan loppet, men det förstod jag sedan att han hade gjort eftersom att segrade på 1000m. Det var också många andra som som sprang bra på förtävlingarna. Kul! :D Jag ringde till Alban och refererade ett par lopp.
Idag blir det långintervaller. Det blir ett nytt ställe enligt  information av Patrik. Sedan tävling lördag 1500m och söndag 800m. Så jädra gött asså! Det återstår att se vad det blir för resultat men jag vet att det kommer att gå bra :))
Var jobbigt banpass i tisdags men kom igenom det iaf. Nu ska jag byta om.
Efter träningen måste jag också städa eftersom att dem där gubbarna kommer ikväll! ;)




Ola Bandola Liss

Tjarrrå


Mac* Glooooben

Gårdagen var en stor succe! Inte bara för mig utan för många andra duktiga löpare som kvalade vidare till inomhusEM och liknande. Tyvärr kom jag inte hela vägen dit utan fick nöja mig med ett nytt personligt rekord på 800 meter!

1.54.27 på globens blåa träiga banor!! sug på den Engholm

Vilket gör för närvarande att jag har bästa perset på löpargymnasiet just nu och kom också in på statistiken för löpargymnasiet genom tiderna, 19onde plats ;)  På 1500 ligger jag typ 20e eller något...

Sovmorgon imorse, behövdes verkligen eftersom natten tillbringades till att underhålla Klabbe när han väntade på att hans familj skulle plocka upp hand klockan 03:00! Ha det så bra.

Min kära sambo sprang också väldigt imponerande och sprang in på nytt pers på 1500 meter. 4.28 någonting. grymt ;)
Tror vi pushar varandra till bättre tider, fast Ola "lissmen" ha nog en annan teori.

Dagen ska spenderas på någon av Sollentunas ickeisiga vägar. Stinsenrakan?? hoppas inte. Långintervaller då som sagt.
 Tävling på lördag igen också! 400 meter i sätrahallen. Ska bli spännande eftersom jag har persat på varje lopp jag har sprungit än så länge i vinter och se vad jag kan göra på 400 :))))


Min idol Abubaker Kaki som sprang 1000meter igår på GE-Galan!
Han har likadana sprikskor som jag ;)


yesyes


Mac* Seven Pounds

Igår bar det av till Kista centrum och bio med Mary. Seven Pounds hette filmen och jag har nog vartit med om bättre filmer i mina dar. Tror knappt jag kan säga vad den handlade om faktiskt! Men vi hade det mysigt iallafall..

Onsdag den 18e = Z-dag = Fetnice!!  Så vaknade för en stund sen och ska snart iväg till skolan för att äta den otroligt goda lunchen som serveras! Efter det bär det av till gloooooben!! Idag springer jag förtävlingarna till GE-galan och jag är grymt taggad. Tråkigt nog ska inte min bästis Klab springa pga av att han är lite småsjuk. Men han ska åka utomlands i två veckor inatt så det går nog över. Gud va skönt att komma bort från kylan!! :o

Tänk på mig klockan 16:15 idag när jag springer 800 meter i Globen!! Puss


Mina kär bloggvänner E, A och D

veckans musik tips

Musikredaktionen ...Albin har nu plockat fram veckans hit
Hon är så söt när hon sover
Av Bo kaspers Orkester
En fin liten sång
Enjoy the music



Alban# Sport lov!!!!!!!

Nu har jag sportlov!!!! Kämpade mig igenom dagens lektion (matte) och står nu i datastugan i skolan och väntar på att få gå och käka lunch.
Sedan bär det av till Sätra för lite banträning. Ola sa att det skulle bli "lite halv-fart" idag, vilket egentligen betyder "fullt ös medvetslös!" I alla fall för mig som inte är lika snabb på dom kortare intervallerna som alla sprinters/400-800 meterslöpare här.
Men det ska nog bli bra.

Imorgon går tåget hemmåt kl 10.25 och jag kliver nog innanför dörren ca kl 13 (eftersom jag ska ta snigel-bussen hem från hallsberg). Och vid halv tre tiden drar vi iväg till nordligare breddgrader (läs Grövelsjön).
Så jag kommer kanske inte ta ett löpsteg på (hela!)  fem dagar, vilket inträffar ganska sällan nu mera...
Men det är skönt med lite omväxlande träning, jag måste faktiskt erkänna att löpningen kan bli lite enformig ibland :)

Vet ej om jag kommer ha mölighet att blogga under fjällvistelsen, men ni får hålla tillgodo. Jag får väll se till att Daniel tar ansvaret för veckans fredagsfräckis... =D

Hare bra, puss o kram

Alban# ännu en måndag

Jag har snart upplevt min cirka 850:onde måndag.

Just denna måndag kväll sitter jag, emil och daniel i ensamma i samlingsrummet. De andra två räknar matte, själv bloggar jag och vi lyssnar på "jag ger dig min morgon".

Imorgon gör jag min sista skoldag innan sportlovet, eftersom jag ska vara ledig onsdag-fredag. Då åker jag, familjen och kusinernas familj till Grövelsjön!
Ska bli underbart med lite ankoppling på fjället, med längdskidor och ...   öhhh..   ...ja, lite mer längdskidor.



Tillsist kommer lite nyheter. Senaste nytt med SenasteNytt. Enjoy the moovie

 

Mac* gr-r-reat

Har precis pressat i mig kockens spagetti och köttfärssås så jag har blivit rund om magen och jag kommer nog inte kunna röra mig en meter när jag ska ut och springa inför styrketräningen. Efter det så vill jag spela pingis!! så hoppas det är någon mer som är på dom tankarna, fast Stephan(mattelärare) skulle kolla idag så det är väl kört på den fronten...

Dagens träning består av 20 minuters löpning med Mary och sedan skivstång med Richard Edman. Han är en rolig filur som alltid är oseriös.

hm.. övrigt rullar livet på som vanligt.. träningar, skola.. Fast inga läxor eller prov, fet nice!! Och Ge-galan på onsdag!!! taggad!


slutligen, en bild på självaste Erica Wesström och Tilda Helgesson innan Erica's hennes 1500 meterslopp i lördags!!


Puss på er tjejer

Alban# lika liten som jag

Goo afton
Sitter nu i min lilla säng, i mitt lilla rum, i ett litet hus, i den lilla stadsdelen Häggvik, och lyssnar på min lilla radio som spelar en liten sång, som framförs av en liten kör och en liten gittar. Låten är lite country-stuk på och är lite bra.
Jag känner mig lite liten när jag tänker på alla människor som finns i världen. Ja bara alla de nästan 2000 eleverna på skolan! Jag utgör en halv promille av alla eleverna, det är ungefär var tionde elev jag möter som överhuvudtaget har sett mig tidigare.
Jag känner mig plötsligt väldigt liten och obetydlig.
Tänk om världen inte hade varit ett dugg anorlunda om jag inte hade funnits.
Tänk om jag inte spelar någon som hellst roll.

Ja, det är möjligt att det är så. Jag kanske inte påverkar så mycket, men i så fall gör ju ingen det?
Och om ingen påverkar någonting, vem är det då som påverkar hur världen ser ut?
Det går ju inte ihop sig!
Det måste helt enkelt vara så att jag påverkar, att jag spelar en roll. Eftersom alla spelar roll och alla påverkar.
Det är nog det som man under det senaste lilla årtusendet har kallat för demokrati, allas möjlighet att påverka.

Eller jag kanske har fel
Jag ska jag sova på saken

God natt


Mac* Ny söndag nya möjligheter

söndagar måste vara det tråkigaste som finns.. förutom måndagar.. (:
Idag har jag och Mary chillar fett. Hon har pluggat på sin engelska och jag har spelat min nya SpiderMan spel på Wii.. <-- fetkul!! Mary tyckte dock inte det var så roligt. Smällar man får ta..

När jag kom till löp satt dom aalltid lika roliga Tilda och Erica i soffan.. wihoo. Ganska omgående började jag retas med Tilda och hon blev sur som hon alltid blir så nu kommer hon väl inte säga ett ord till mig på hela kvällen antar jag :o  shiiiet. 
 Insidenten i fredags gjorde att jag kände mig helt död på träningen igår, framförallt eftersom jag fick köra den själv också, suck. Men det gick bra iallafall, stannade kvar och kollade på tävlingarna på bosön där flera löpetmänniskor sprang bra.. Rickard sprang sjukt fort på 800, Mary också.. Emil och Klas persade på 1500 och Erica fick känna på hur det var att köra mångsteg sista 600metrarna i sitt 1500 meterslopp. nice!

Eftersom jag själv inte tävlade i helgen så blev jag grymt taggad när alla andra sprang så bra! Därför ska jag sitta och kolla på gamla lopp hela kvällen så jag får lite motviation till GE-Galan på oooonsdag!!! åyes

Lite bilder från tävlingen i helgen!


Starten på 1500meter! Trångt?? kolla liksom killen till vänster, handen i väggen? och ja, vi vet att det är din farsa Elmar!!


Emmy hade nya hörlurar(snäckor)


Tjejerna 800m. Från vänster!
Fia(hare) Ropar "kom igen nu tjejer nu kör vi" för att tagga till alla
Mary & Sanna tror att man springer snabbare om man slår sig själv på lår och vader....
Emmy, tänker(?) hur va det nu igen.. höger vänster vänster höger?

Later

God lördag kväll!!!///Glaimar

Tjooo!!

Har inte haft tid eller ork att blogga så mycket som Albin och Marcus gör på våran blogg. Haft en intensiv vecka. Franska prov i läsning, hörförståelse och skrivprov. Jobbigt! Idag har jag bara ägnat mig mest åt att studera ´Kemi och matematik :p. Inte så värst kul men men. Skulle åkt långfärdsskridskor fast det blev inget tyvärr.... Ingen plogad is. Det är fortfarande en hel del snö här. Vallarna står kvar som spön vid garagenedfarten.

En positiv grej som jag såg när jag kom hit i fredags var att kommunen hade fällt ett ruttet träd vid vår slänt.
Träning imorrn i Falun :D Gött gött men Guss kommer  tyvärr inte att närvara. Det löser sig ändå :) får vi hoppas....
Måste också slå ihop min brors födelsedagspresent. Vart en lite seg dag :(. Har inte träffat nån kompis heller eftersom att de var sjuka eller hade annat för sig plus mina läxor också. Speciellt kemin som tar kål på en!

Tävling i Sätra nästa helg :D YES! 1500m och 800m står på schemat och jag har förstås stora förhoppningar till goda resultat.





Trevlig alla hjärtans dag mina vänner




Alban# ski-t/d träning

God lördag älskade läsare!

Jag just satt mig ner och pustat ut efter ett litet pass med farsan. 20km skidor avverkades på 1h och 20 min, vilket blir exakt 4min/km. Det tycker jag är helt ok fart, ganska snabbt, men utan att slita ihjäl sig. Jag måste säga att jag är impad av far min som tränar ungefär en tiondel av vad jag gör, men ändå drog hela passet i vad jag tyckte var bra fart. Han får väll lite gratis eftersom han har en bättre skid-teknik än vad jag har...

Solen skiner över Askersund och vädret kunde nog knappt ha varit bättre
Inget plugg i helgen
Ett underbart skidpass i kroppen
Det är alla hjärtans dag och alla är extra snälla
Snart ska jag få avnjuta en hemlagad måltid, det luktar gott ifrån köket
Och efter det ska jag träffa min lille vän Robin

Jag mår på det hela taget ganska bra
Hoppas ni också gör det

kram 



Mac* aaah det är ju Marcus!!!!

Kom precis hem från skolan efter en lektion. Skulle gått till klockan fyra men hoppade dom två sista lektionerna.

Dagen började som vilken dag som helst, jag hade italienska och hade lika tråkigt som alltid, efter det skulle jag och alban iväg och äta lunch när jag skar upp halva handen i skåpet(liten bit av nageln) och började blöda som bara den, jag kilade ner till receptionen för att få ett plåster när jag plötsligt kände en känsla av att jag blev helt kallsvettig.. Sedan var jag i en annan värld några sekunder och vaknade sedan på golvet med halva skolan runt mig, haha.. Jag hade svimmat, ajaj..

Det första jag hörde var någon som ropa,
oj det är någon som har svimmat......    Det är ju Marcus!!! Marcus!! hallå!! .. vart f*n är Mary? hallå ring mary??   
Det var självaste Johanna Olsson som fyller 18 år idag som hade fått en smärre chock och sprang omkring och ropade hejvillt.

Men nu mår jag bra, så alla som har oroat sig kan vara lugna :) Jag fick gå till sjuksyster och ta det lugnt ett tag sen drog jag hem.

Senast jag svimmade var ganska exakt ett år sedan efter att jag hade varit på träningsläger i gbg. När jag kom hem ramlade jag in i en spegel hemma och skar upp hela ryggen typ.. inte riktigt men nästan :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på lite scrubs tror jag nog. chill.


på tal om gbg så här är jag och en av mina favoritgöteborgare Filip. Bild från TerrängSM 2008!!

Later

freeeeedags fräckis!!!

Äntligen är den här!
Alla har väntat på den!
Givetvis är det dags för veckans freeeeeeeeeeedags fräckis!

Denna gång går fräckisen på temat otrohet.

Vi vill varna känsliga läsare och redaktionens etniska råd!


Den med maskinen

Garvar åt en bra fredagsfräckis

En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna
under en förlossning till barnets far.

Ett äkta par tog chansen att prova maskinen.

Då födseln satte igång, blev maskinen inställd på att föra över 25 % av smärtorna till fadern,

Men mannen märkte ingenting överhuvudtaget.

Läkaren tyckte att
det verkade märkligt och höjde inställningen till 50 %.

Mannen märkte fortfarande ingenting, men kvinnan mådde märkbart bättre.

Efter som det gick så bra, överförde man 100 % av smärtorna till mannen.

Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst smärtor och ett välskapt barn föddes.

Då mannen kom hem från BB, fann han brevbäraren liggandes död vid ytterdörren.


Vill också passa på att tacka gratulera Johanna Olsson på 18års dagen, och tack för marängswissen!


Hoppas ni alla får en underbar fredag!
Jag ska i alla fall på konsert med Bo Kaspers Orkester i Örebro. Så jag min fredags kommer med all säkerhet bli riktigt gooo.

Kram Albin

Alban# stark mat?

Hej hopp
Idag var första skoldagen på...  ...få se nu...  ...fem dagar. Gött. Kul att vara tebax i sthlm och "vardagen".
Idag fick jag också tillbaka mitt matteprov, 24 av 25 poäng så det var gött. MVG så det rykte om det!

Sedan var det Italienska och vi hade läsförståelse prov, vilket jag inte hade blivit informerad om, kanske eftersom jag inte var på senaste lektionen. Men det gick nog helt ok.

Efter det bar det hemåt/ tiil löp och efter en liten tupplur, eller powernap som man säger i dagens internationelliserade samhälle, så körde jag lite cykel.
6+5+4+3 minuter tog hårt på lår-muskulaturen, under cykeln bildades små pölar av en pransparant vätska som jag inte vet varifrån den kom. Och linnet kunde vridas ur efteråt, FETT NICE!!!

Dagens Gleimar-citat hämtar vi från matsalen.
"Hallå! Tycker du stark mat är stark? Stark?"
Detta frågade han upprepade gånger medan han slevade i sig av en soppliknande anrättning, som kocken antagligen hade tappat i hela currylådan i.


Go kväll

Zdag=ZzZzZ. By Emil

Imorrn är det z-dag. så jäla gött asså. nä men vi har väll planerat att stiga upp vid 11 så;).
Vet att jag inte har bloggat på senare tiden men jag har hört att det är inne att ta såna där "blogg pauser" de sa i alla fall min polare brunett bella. jag kan väll samanfatta min senaste vecka på så vis att jag tävla de i söndas 2:03 pers :) men fortfarande långt från mac;) aja i lördas var jag också i sätra skulle varit funktionär men glömde att anmäla mej;) jagsom hade planerat resten av mitt liv med att vara en sån där som lägger upp ribban och får vifta med en sån där stört skön röd flagga:) om jag får citera alban "då har man ju värkligen uppnåt målet med livet" fast det förblir endast en dröm långt från den torra verklighet jag lever i ;). jag åkte ändå till sätra för att köra några stegringslopp inför söndan men självklart även för att se min kära syster Linnea hoppa höjdhopp, hon kom för övrigt 2:a i en mycket spännande tävling med 12 deltagare:)

nu har vi spelat cs sen middan (jag ägde) även om de andra kanske har sin egna åsikt.


 
Se bara hur glad han är av att få leka med flaggan
trots att han bara är på kanslit. men det är ju roligt ändå:)




Alban# skridskor

Hejsan

Idag har jag åkt jag lirat bandy med scoutgänget, inte innebandy alltså som igår... riktigt skojsigt även om skridskorna klämde lika mycket som sist.


Innan dess var det chill-träning. En halvtimmes jogg och sedan häckskolning på Åsbros friidrotts träning, var himmlans länge sedan man var med och tränade med dom!

Imorgon bär det av upp till löp igen, ska bli kul att träffa mina kära korridorskamrater (och alla andra) igen.

Jag känner att jag inte har någonting mera vettigt att skriva, så nu ska jag gå och ta en smörgås och en kopp te.

God natt

PS: Jag vill gärna vara med på skolstället, tack.

Alban# hem ljuva hem

Nu är jag hemma för en tre dagars visit i det vinter-sköna Askersund. Det är mycket mera snö här än i Stockholm i alla fall.
Så idag har jag "chillat av och så" som man säger på löp. Jag bjöd in mig själv på lunch hos min kära mormor och morfar eftersom jag annars skulle ha varit tvungen att laga mat själv. Men det är alltid lika trevligt att hälsa på dem, det blir ju inte så ofta nu mera. Jag och mormor åkte till deras nya lägenhet och fixade lite inför flytten dit, medan morfar åkte 4,6 stolta kilometrar på sina vallningsfria längdskidor. 

Tävlingen jag sprang i söndags resulterade i ett nytt personligt rekord, 4.08.28 vilket var cirka sekunden bättre en mitt gamla. Kul att få till ett bra lopp eftersom det har känts lite tungt på sistonde!!! Tackar Matte för fin farthållning, Ola Lissen och Mac för fint utrop av mellantider. Även om Marcus/Mac har en bra bit kvar till Olas stämma. När Ola vrålar: 32 och en halv, det är bra Albin!!!!!!! så tror man taket på sätra hallen ska lyfta. Som tur var så satt taket kvar och jag kunde springa i mål som tvaå i B-finalen. 

I kväll så har jag lirat innebandy med orienteringsklubben, alltid lika kul att lira lite oseriöst med ett skönt gäng B-orienterare. Matchen slutare 10-10, otroligt spännande!!

Go kväll på er alla 

Alban#

En lugn fredag kväll på löp. Först lagade jag mat till mig och Tilda (tilda står för käket imorn) och sedan har vi suttit och haft trevligt men Fransson och Matte och en nyinflyttat löpar-tjej som heter Johanna - en skit duktig tjej på 19 år som sprang finnkampen på 5000m förra året. Vi har kollat på Let´s dance, hehe, ganska roligt måste jag erkänna... Särskillt eftersom att min favorit Carl-Jan klarade sig kvar!!!



Nu till helgen tänkte jag bjuda på några citat ur patientjournalerna från Karolinska Institutet.  Det har uppstått lite roliga fel när läkarna skrivit journalerna, läs själva och njut.

* Inkommer med kvadratmeterstor sårskada på lillfingret.

* Som preventivmetod har patienten använt oavbrutet samlag.

* Vi ordnar med mat, hemkört och rollator till pat.

* Söker för fästingbett i huvudet. Huvudet borttages med pincett.

* Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på
rygg.

* Blöder ibland ifrån vänster näsa.

* Lastbilschaufför med god kondition som åker en mil utan att bli
andfådd i
vanliga fall.

* Mat får han från sonen som ligger infryst.

* Patienten vägde 78 kilo i hemmet innan han gick hit utan kläder.

Godnatt!

Freeeeeeedags fräckis!!!

Som vi alla har väntat, men nu är den äntligen här!!!
Med 20 min kvar av torsdagen så tar jag ut fredagen lite granna i förskott genom att presentera veckans fredagsfräckis redan nu!

Veckans fräckis presenteras i sammarbete med Erik Smedhs och Klas "klabbe" Persson. Erik för att han bor i Mora och ÄR så mycket mora som man bara kan vara. Klas eftersom att mannen som befruktade ägget som 17 år senare skulle bli den välskapta (något kut-ryggiga) Klabbe, har vunnit skidloppet ifråga.

Jag vill varna känsliga läsare och redaktionens etniska råd!

Den om Mora

Garvar åt en bra fredagsfräckis

Det var tre handelsresande som kom till Mora. Dom skulle stanna där och övernatta. Detta var under samma tid som vasaloppet, så av förklarliga skäl var det svårt att få tag i rum. Det enda som fanns att uppbringa i hela Mora var ett rum med en dubbelsäng.
De tre handelsresanden hade inget annat val än att ta rummet.
Dom gick och lade sig i sängen, en på högra sidan, en på vänstra och en i mitten. Dom var ganska trötta och somnade ganska snart.
Det blev morgon och de vaknade upp, då sa mannen som hade legat på högra kanten.
- Jag hade en underbar dröm inatt!
- Jaså, vad drömde du då?, frågade dom andra.
- Jo, jag drömde att jag älskade med Cindy Crawford.
- Vad lustigt, sa mannen som hade legat på den vänstra kanten, jag hade en liknande underbar dröm. Fast jag drömde att jag älskade med Claudia Schiffer.
Mannen som hade legat i mitten sa inget, men de bägge andra frågade honom:
- Men du då, drömde inte du något?
- Äsch, det var inget märkvärdigt.
- Jomen säg nu då vad du drömde.
- Nää, det är inget att prata om.
- Jamen kom igen nu då och säg vad det var!
- Jo, jag drömde att jag var med i vasaloppet.
- Vad spännande, hur gick det då?
- Jodå det gick bra, jag ledde under en stor del av loppet. Men när jag kom fram till Risberg, så av någon anledning slaknade stavarna..!



God natt



*paparazzi

ny teknik
lite annorlunda löpstil han har den där
marcus
men det verkar ju funka

Alban# ett argt inlägg

Go kväll, sitter med Blommis och kollar på TV - Någonting om sjukligt feta personer i USA, vart är vi på väg??!! Somliga svälter medan somliga äter sig så feta att de inte kan se sina ben där de ligger i sina extrema sängar och på något outgrundligt sätt får tiden att gå. 

Det är mycket som är förbryllande här i vår herres hage...

Tidigare i kväll skulle jag boka om en tågbiljett vilket inte låter som en så stor utmaning för en postmodern tonåring i västvärlden. Än en gång höll jag på att besegras av teknikens under. Tillslut lyckades jag få plats på önskat tåg, men jag hade tydligen köpt det senaste snilledraget skapat av den svenska byrokratin - SMS:biljett.
Efter en hård kamp med tekniken så tror jag att jag lyckades segra än en gång, detta betyder att jag tillslut tror att jag förstår hur man gör med SMS:biljetter. Men det var inte lätt. Och det måste vara den mest onödiga och mest korkade uppfinning som skapats av mänskligheten. Om man inte visste bättre skulle man kunna tro att det var ett verk skapat av den allra ondaste av de onda sidorna av helvetet!!! För en liten stund sedan var jag så arg att om SJ var en person och stod mitt framför mig, så skulle jag inte tveka på att ta livet av personen SJ!!

Tack för visat intresse


Alban# Ben med tunga??

Tunga ben var det som bar min trötta kropp på dagens Sätra-pass. Pust. Körde 200:ingar med Västergötlands svar på Bekele och en av världens bästa 17åringar på hinderlöpning. Men det var bara att bita ihop och hänga i, tillslut var passet över och tiderna var inte så kass ändå. Höll strax över 30 sekunder på det tvåhundra meter långa varvet.

Igår var det styrketräning med alla ettorna och med Richard som BOSS! Jag hatar igentligen styrka men när Richard står och lättar uppstämmningen genom att bara vara sig själv så blir det lite lättare. Och så har vi ju såklart våran älskade Tilda (!), vad skulle vi göra utan henne!? Igår pratade hon ivrigt och med inlevelse om hur hon öppnat ett 1500meterslopp alldeles för långsamt och hur hon sedan brände av en makalös spurt på slutet, nästan så allvädersbeläggningen på banan smälte av friktionsvärmen (Fysik A).

- Jag hade 19 sekunder på sista 100m!!!!! Skryter hon på bredaste skånska.
För er som inte är så insatta så kan jag tala om att 19sekunder på 100meter motsvarar ungefär vad elitlöpare håller under ett maratonlopp (42,195 km). Alltså, inte alls så himmla fort... Men vi tycker om dig ändå Tilda :)

Nu väntar mången timmen plugg...

Kram på er 

Turn up the BASE now!

Ey yo!

Jag säger som så jag knäcker mycket, bräcker mycket, spräcker mycket. Jag vet inte vem som tryckte. För plattan sålde mycket. Lite deppigt, är sjuk. Förkylning.

Tävlingen gick inte så bra. Sprang riktigt dåligt fast jag var ju sjuk också när jag sprang. Skulle inte ha tävlat. Hade kemiprov igår. Askönt att vara klar med det. Det gick hyfsat bra.  En sak var lite irriterande bara för jag satt och småskrattade för mig själv mot slutet av provet. Jag tänkte på när Marcus berättade dagen innan hur jag reagerat när jag frågade om Bengan skulle få tag i mig. Så här lät samtalet:

José "Jag är helt seriös nu. Tror ni Bengan får tag i mig eller?"
Marcus "Jag vet inte"
José " Men svara då. Albin tror du det?"
Albin "Öööööööhhhhh"
José skriker "Men ni ska ju hjälpa mig och stötta mig ju. Vad är ni för jädra kompisar."

Ska ner och basta nu med David. Sen blir det svenska arbete. Jag längtar tills Goodfrey kommer och håller föredrag här!
Imorgon ska jag ge Argus min skiva :D

Hejdå



Min Kompis Vladi Beatbox på min förra skola :D

Alban# på djupet...

Har just kämpat igenom en tung skoldag. Samtidigt som jag tänker på vilken himmla jobbig dag jag har på måndagar så slår det mig hur himmla bra jag har det igentligen. Och jag börjar istället tänka på alla som har det så himmla jobbigt och svårt. Det är så mycket som hindrar en från att vara lycklig som liksom vill ta glädjen ifrån våra liv. Det finns många fallgropar i livet, och det är lättare än man tror att falla i dem.
 
Denna film beskriver detta otroligt bra. Killen i vitt symboliserar Jesus, och de andra symboliserar saker som försöker ta ifrån oss glädjen i livet och föra oss ifrån Jesus. Budskapet är givetvis att Jesus vill räddar oss ifrån de onda, men även om man inte är kristen så tror jag att man kan ta till sig ett budskap på sitt vis.
Enjoy the movie! :)

¤Emil¤ Superbowl

Hinner inte skriva så mycket, jag och mackan ska kolla på superbowl nu om några minuter i alla fall "känna på stämningen" orkar nog inte så mycket mer. tävlingarna gick bra i helgen  4.40 på 1000m 56.52 på 400m :)
           -vs-   

          Pittsburg Stealers                                            Arizona Cardinals

Go Stealers!!! :D

Alban# Allt detta tävlande...

Äntligen slår jag mig till ro för att skriva lite i bloggen. Helgen har mest upptagits av tävlande i Sätrahallen, hammarbyspelen. Här följer ett kort referat.

Fredag:
Dagen före tävlingen, halsontet har just släppt och hoppet börjar tändas om att jag trotts allt ska kunna springa någolunda bra. Ingen fysisk aktivitet utan koncentrerar mig på att vila min tillfrisknande kropp. Tävlingskänslan och suget efter att få dra på sig tävlingslinnet börjar infinna sig. Jag, Mora-Emil, Gleimar och Blommis laddar med en okänd pastaanrättning gjord på sardeller och vitlök.

Lördag:
Börjar dagen med en kortare morgonjogg (23 min) och sedan frukost. Äter lunch och beger mig till sätrahallen.
Startar uppvärmningen och känner att ett storslaget lopp snart kommer att bevittnas av den alltid lika entusiastiska sätra-publiken bestående av korvförtärande "friidrottsföräldrar".
Loppet (1000 meter) startar och jag får dra från första meter till sista meter in i mål. Segern tillskrivs Albin Olausson på tiden 2.37. Tiden var kanske inte den bästa med jag är nöjd med segern, och Blomman (2:a) var nöjd med draghjälpen.
Vi avslutar dagen med att fylla på energiföråden i kungshallen, Kebab står på menyn för samtliga runt bordet (Jag, Emil, Mora-Emil, Daniel, Marcus, Tomas).


Jag och Emil under tusenmeterslopet.

Söndag
Vaknar kl 9.30 och äter frukost med underhållning av Gleimar som sjunger "känner du nån som heter Tommy?" minst 200 gånger.
Väl i sätra hallen värmer jag upp och känner att gårdagens tusenmeterslopp sitter i lårmuskulaturen. 800 meter ska springas idag och när starten går lägger jag mig 4:a i B-heatet. Där ligger jag tills sista varvet då jag går upp på andra plats och springer så in i mål. Tid: 2.00.58 vilket är helt OK för att vara inomhus och allting.
Känner mig nöjd med helgen även om inga stordåd inträffade, men man kan ju inte göra under på varje tävling.

Månadens Dikt By_Sir. Emil

Det var länge sedan jag skrev, så jag känner det som en plikt
jag tänkte sammanfatta månaden i detta brev, i och med en dikt


Gävlebocken brann som en brasa, över detta var jag inte förvånad 

Medan bomberna föll över Gaza, i denna vackra vintermånad

Djurgårdens gyllene vecka, fem vinster i rad

Motståndar målisen fick en läcka, över detta blir man ju glad

Banditos släppte ny singel, som mycket tumult orsakade
En Airbus fick vingel, och i Hudsonfloden kraskade

Guld det blev i Bandy-VM, tack till 4 huliganer

Dock fiasko i Handbolls-EM, trots seger mot kubaner

Första tävlingen gick som, symbolen i arsenals märke
Jag besegrade alla utom, killen från närke (alban)



<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Ps mackan hade bara tur på bowlingen
och så hade han ett spec klot som bara han hade;)


RSS 2.0