Det går bra nu

Ja då har vi haft möte med coach Lofton idag igen. Alltid lika roligt varje gång. Ett citat från mötet: "One thing I have thought about this first 4 weeks is that most of you have screwed up your schedule. So everyone has time over for practice different times. And there is no possibility on this earth that I can be on the track from the sun goes up until it goes down. Because I have also a life even if you not believe it. A little life."

Träningen har gått bra hittills den här veckan. Vi hade fartlek i morse 05,30 i vanlig ordning. 10*2min med 1min vila + 5*1min med 30s vila. Gick bra tycker jag. Hoppas man kan komma hyfsat i gasen till tävlingen i Oklahoma i helgen. Men jag vill inte ha så stora förväntningar. Vi tar det som det kommer.

Nu måste jag duscha och sen ska jag till the Bean och käka och sen blir det study hall. Måste ju få ihop mina 6 timmar i study hall. Annars blir jag bestraffad av Lofton. Då är det kört!

V höres

Ny vecka nurå

Har inte haft tid för bloggning. Mycket studerande och träning. Det har för övrigt rullat på bra den här veckan och nu till helgen blir det tävling i Oklahoma. Trevligt. Är inte i så bra form men det blir kul att tävla!
Annars då? Jag var på fest i fredags. ABC party som det kallas. Anything but clothes. Var bra kul.
Har inte gjort så mycket i helgen. Vart i rec centret, tränat, studerat, skypat. Så nu är det dags för en ny vecka med tidiga morgnar och mängdträning. Fy fan vad de kör mängd här alltså.

Lägger upp lite bilder från Cowboy stadium förra helgen. Bilder från Abilene kommer.


Cowboy Stadium



Blommis



En av världens största storbildsskärmar


Peace!


Ey vad händer mannen? Saker och ting börjar röra sig

Jaja. Har nyss varit vid the Bean och käkat. Var helt okej mat. Fanns dock ingen omelett. Thailändskan som lagar dem var inte där haha. Lite synd för omeletterna är bäst. Bra kul när man ska säga vad man ska ha. Jag går till disken. Då säger hon: "And what can I do for you baby?" Och jag säger på engelska med dalmålsbrytning: Öööö yes I want to have ööö mushrooms,bacon, ham,jalapenos and onions." Så måste man gå igenom allt igen för hon glömmer bort. Sen häller hon upp äggen. "Cheese baby?". Ööö yes svarar jag. Sen när det är klart så säger hon: "There you go baby." Det är klassiskt. Eller har blivit en klassiker i matsalen. Men så jädra drygt att de lägger upp så lite mat varje gång. Har bara lust att säga: "Ös på mer kärring!" Men det är bara att ställa sig i kön igen och hämta en ny omgång.

Annars så är det chill. Imorrn ska jag till Dallas. Yes! Ska dit och kolla amerikansk fotboll. ACU mot Arlington. Förstår dock inte reglerna men det blir säkert bra. Eller jo lite. Vi spelade amerikansk fotboll på Tjärdals lektion en gång i våras. Kanske hinner att se Emil där också. Hehehe.

Kanske ska ut ikväll. Får se hur det blir med det. Måste börja skriva på talet. Jävla öde. Varför ska jag hålla tal just nu? Ja vad ska man säga. Kommer nog tappa bort mig åtskilliga gånger. Haha. Man kan ju börja prata svenska om jag tappar bort mig. Det blir nog säkert succé. När ingen fattar alltså.

Lägger upp lite bilder härifrån då:


Mitt rum



Hallen



Arbetsrum


Toan




Träningsplanen för amerikansk fotboll. Vid läktaren längre bort ligger friidrottsbanorna.
Stadion heter Elmer Gray "Home for National and Olympian athletes" Grejer det!


Lagmiddag i kenyanens, James och Spencers hus



Detta är ju jag då


Närmast tysken Fabian, Erik och Pike


Trey och Spencer

Det var allt. Mer kommer!

Peace


Antligen fredag

Snart dags for kapelltid. Har varit en vecka med mycket plugg och en hel del traning. Ar inte riktigt i gasen an med traningen men det kommer. Har fortfarande en del slem kvar i halsen men de blir langsamt battre. Har sprungit intervaller i tisdags, Milerepeats, alltsa 1000m intervaller fast 1600m istallet. Korde 3st med 90s vila sen lite 2minutare. Jag kande mig inte i form men bra att ha kommit igang. Igar var det troskel. Sprang i 35min i ca 3,45 fart.

De kor ju bra mycket mangd har som sagt. Maste halla igen lite. Framforallt nu i borjan nar jag precis kommit igang. Sen maste jag studera en hel del. Ingen hojdare. Ska halla tal ocksa nasta vecka. Ingen hojdare.Hade prov igar i Jesus kursen. Gick val sadar. Hoppas man klarar det. Var 70 fragor med 5 olika svarsalternativ. En hel del.

Laget har tavling har pa hemmaplan forresten imorgon. De ska springa 8km. Festligt! Men jag staller inte upp. Jag kanske ska tavla om ca 2-3 veckor.

Vad hander i helgen da? Oklart. Ska forsoka att kopa en kyl. Skulle vara fint. Kanske drar en vanda till The Rec center ocksa dar de har pool och grejer.

Man borjar vanja sig vid de tidiga traningarna pa morgonen. Upp 5.00. Men den har veckan hade vi bara gemensam traning pa tisdan och torsdan! Precis som hemma alltsa. Disterna fick man springa sjalv. Perfekt. Sa som man vill ha det. Sen har jag styrketraning varje tisdag och torsdag. Tunga grejer.

Men livet rullar pa. Nu maste jag dra till kapellet sa jag samlar ihop alla de 55 ganger jag minst maste ha den har terminen. Pa aterseende!

Chill i biblioteket

Chillar av i biblioteket nu va. Korde backe i morse. Gick hyfsat bra. Framsteg iaf. Har ju inte kort kvalite pa ca 3 veckor nu. Lite kul for coachen sa bara kor 15min totalt. Uppfor backen och jogg ner till starten. Ganska simpelt. Fast ingen SP. Sant gillar man inte.

I gar var dock ingen hojdare. Vi skulle kora troskel. Nar jag var uppe i 3,40 fart ca hade jag max puls. Sa fick avbryta det passet. Hoppas att jag kan komma igang med traningen ordentligt nu. Kom upp i 197 (ca 5-10 slag under max) i puls som hogst idag sa det ar ju bra.

Det ar bra schyst bibliotek de har har. Bara Mac datorer. Gott att det ar helg nu. Har en del plugg att gora man annars sa ar det chill. Skont att inte behova ga upp 5 nu iaf. Men nasta vecka borjar det om igen. Samtidigt sa ar det ju sa jadra varmt pa dagen. Vi tranade pa eftermiddagen igar och det var bra varmt. Sa det finns ju bade fordelar och nackdelar.

I-pod touchen ar bra kul. Har laddat ner massa appar med spel, malservice for premierleague, spotify m.m. Jag har ocksa fatt I-poden som jag hittade i Sollentuna i varas. Den ligger i polishuset i tryggt forvar. Sa det ar bara att hamta. Da har man plotsligt tva I-pods. Fint!

Snart dags for lektion igen!

Vi hores




Det rullar pa

Tranat svintidigt idag igen va. Upp klockan 05 varje dag sen mandags. Fy fan alltsa. Jag har nu fatt min I-pod touch. Gott! Har inte hunnit anvant den an men den ar sakert bra. Snart dags for lektion. Blir learning strategies.

Annars ar det bra har. Ska fixa ett par skor. Coachen gav mig ett par neutrala men jag maste ha med pronation. 

De serverade grot idag i matsalen forresten. Fint. Matkulturen ar ju som sagt inte den allra basta har.

Har san jadra traningsverk alltsa. Inte sa konstigt med tanke pa att jag inte tranat pa lange.

Har inte tagit nan bild an men det kommer. Har kopt en ny kamera forresten. Den andra blev det problem med pa resan hit.

Vi hores!




Möte med hela staben

Har nyss varit på möte med hela track and field laget. Coach Lofton stod och berättade alla regler som athlet. Han är stenhård. Om man inte följder reglerna så åker man ut. Inget misch masch här inte. Hårda bud. Sen sa han att om man inte kommer åtminstone topp  5 på nationals antingen på bana eller terräng så får man reducerat schoolarship. Jaja. Dags att leverera då.
 
Men va fan så måste alla freshmans alltså inkluderat mig då vara i studeringsalar 3 h varje tisdag och torsdag. Inte nog med detta. Man måste gå till ett kapell varje vardag mellan kl 11-11.30. Man kan max missa 15 gånger per termin. Alltså måste man ha minst 55 totalt.

Gött att man iaf har fått ett eget rum. Det andra kan man leva med. Rummet prioriteras högre.

Ja det har blivit en del förändringar i min dagliga vardag kan man ju säga. 

Träning svintidigt på morgonen. 
Chilla av i nåt kapell varje vardag.
Sitta i studeringssal.

Det är inte lätt. Men va fan. Bara att bita i det sura äpplet.


Rapport harifran

Nu har jag vart har i en vecka. Tranade for forsta gangen idag. Kandes val sadar halvbra. Sprang en lattare dist. Men fyfan. Sprang vid 05.30. Vi samlas forst vid arenan hela laget och sen kor coach Woods ut oss till vagar med mjukt underlag. Det ar kolmorkt ute men han kor efter med bilen och lyser upp vagen for oss. Gott!
Annars sa ar det bra har. Har ett bra rum. Bor pa internat. Det var meningen att jag skulle dela rum med en annan. Alltsa jag blev ganska chockad. Jag hade vart och handlat tacke och kudde med min kompis James som ocksa springer. Sedan klliver jag in i det rum som jag fatt tilldelat. Sa ligger det en tjock kille i den andra sangen. Nej fy fan alltsa tanker jag bara. Nu skiter jag i det har. Jag vill bara hem till Dalarna. Men jag gick ner till receptionen med James och sa att jag ville bo med en idrottare. Men receptionisten ville inte ge sig. De sa han ar idrottare och bla bla bla. Fuck off tankte jag!
Sa jag sov dar den natten. Nasta dag gick jag ner till receptionisten igen. Nu tankte jag. Antingen sa byter jag rum. Eller sa aker jag hem. Sa jag sa att jag ville bo med en freshman. Alltsa en som nyss har borjat eftersom den tjocka killen var sophomore. Da gick det helt plotsligt jattebra. Sa jag flyttade in till ett annat rum som ingen bodde i. Yes!
Sen sa lyckades jag reservera rummet ocksa sa nu har jag det helt privat. Det ar anda hyfsat stort. Har arbetsrum, stort sovrum, en liten hall och en toalett.
Kurserna jag har ar val sadar. Har skrivarkurs, laran om jesus. Den ar ingen hojdare. Sen har jag learning strategies. Den funkar. Och sen har jag cornerstone. Den ar val sadar den ocksa.
Gott att ha kommit igang med traningen nu ocksa. De verkar tycka om att springa mycket mangd. De springer ju hur mycket somhelst verkar det som. Jaja det dar loser val sig.
Matkulturen har ar ju inte den basta. Pa vardagar ar maten i matsalen okej men pa helgerna serverar de bara hamburgare. Va fan! Sa jag gickm och kakade hos kenyanen och James igar. Jadra misch masch alltsa.
Men det blir sakert bra!
Vi hores

Anlant till Abilene

Yo!
Nu ar jag har. Har varit har i tva dagar nu sa det ar chill. Fy fan vad varmt det ar. Typ 40 grader. Har inte tranat nanting an for jag ar fortfarande forkyld. Men hoppas jag blir frisk snart. Dem tranar svintidigt har for det ar sa varmt. De tranar typ vid 05.30 tiden. Kvalitetspass ocksa vid den tiden. Harda bud alltsa.
Coach Woods ar ju bra cool. Och aven Lofton som ar chef for all friidrott har. Han glider runt med basker.
Jag tror att Woods passar mig bra som tranare. Blir gott att komma igang med traningen igen. Har fyllt i hundratals papper har. Det ar deras grej va.
Kenyanen som har gjort 28 pa milen har tyvarr slutat men han ar har och pluggar i ar. Fett cool ar han med. Sen har jag traffat en kille som heter James som ar bra skon ocksa. Har inte valt mitt mobila laromedel an men jag kommer inte att valja en telefon. Det kostade 70 dollar per manad for att ringa med den sa jag skiter i det. Har kopt en annan mobil istallet. Nu kan jag antingen valja en I-pad eller en I-Pod. Far se hur det blir med det.
Jetlaggen borjar ordna upp sig ocksa sa det ar gott. Jag hoppas att alla har det bra i Sverige!
Coach Liss och jag dagen innan avresan
Blomberg och jag innan avresan i Kopenhamn
Vi hores!

RSS 2.0