Emil - En dag i edsbergsparken

Idag skulle jag ha gjort tröskeltestet som träning efter att alla andra hade tränat idag, men Kent hade vart och norpat laktatmätaren så det fick bli 4x3 + 4x2 ensam på strandv istället. när jag efter passet satt i solen och stretchade, mitt bland svanar och gäss i edbergssparken, då såg jag hur fem sex ankor (änder) flockades runt något, jag blev lite intresserad av om dom hade hittat en snok eller nåt som dom fightades om. men när jag kom närmare såg jag något som jag aldrig någonsin har kunnat föreställa mig.

Har ni någonsin sätt ankor föröka sig? det hade aldrig jag före idag. det är något av det mäst brutala jag har sätt, fem ankor står och biter en anka (som ligger på mage) i halsen, samtidigt som dom försöker sätta på den stackars ankan. jag såg detta och sprang fram och stampade i marken för att få dom att skingra sig. efter ett antal halvt misslyckade försök kom en gubbe fram till mig och förklarade mitt underliga beteende. han sa att det var helt naturligt. han såg ut att vara kunnig i den frågan så jag slutade upp, men jag måste ändå säga att det var en mycket underlig syn.

Det var faktiskt inte första gången jag har känt min plikt att skingra ankor i edsbergsparken, Albin, Tomas och jag fick lov att ingripa en gång i vintras mellan två kanadagäss som på riktigt höll på att ta ihjäl varandra.

Nu får ni kanske bilden av att jag är en riktig djur vän, men det är jag nog inte. Jag bryr mig inte särskilt om jag ser ett dött djur. men jag tycker inte om att se djur lida, som när fem ankor våldför sig på en försvarslös.

Nu i rummet spelas lite nomineringsfilmer in så här framåt småtimmarna. men det är nog snart dags att gå och lägga sig. det är ju teknik imorn.


älska smärta

Känns att benen fick jobba under loppet i söndags. Benen var inte lätta på distansen igår. Backen på terräng SM har satt sina spår i musklerna. Jag minns sista backen med skräckblandad förtjusning. Det var där jag säkrade andraplatsen, men det gjorde ont. Konstigt det där, smärtan är så skön ibland. När man drar ifrån eller springer mot en bra placering, då är smärtan ljuvlig. Men tappar man ryggar och går mot en dålig placering, då är smärtan outhärdlig. Konstigt, samma backe och samma smärta, men det känns så annorlunda.

Alltihop sitter i huvudet. Mental doping, snackas det om - dvs man ger falska (bättre) mellantider eller andra lägesrapporter till den aktive under tävling. Då presterar denna bättre. I skidor kan man höra en ledare ropa "Du har tagit in flera sekunder!" fast det egentligen är lögn. Men det hjälper den aktive att tycka om smärtan. 
Det tror jag är sant. Att överdrivet positiv coaching hjälper den aktive att älska smärtan.

 Albin Olausson
Familjefoto från helgen. Jag och min fan-club.
Fr vänster: Pappa, Farfar, jag, Mamma.

Mvh
Albin


film terräng SM

En film av Kingstedt.

P19 4000m, 25/4 Borås


TSM från Albins ögon

Yes, nu kommer en till sammanfattning av helgen, denna gång från Albins håll.

Dagen före luffsade jag 2km tillsammans med Lars Larssson Drageryd. Vi båda kände oss totalt ur form, båda våndades inför 4000m max. Efter en natt på Lages Motel beslöt jag vid frukostbordet att start skulle förberedes. Jag beslöt springa minst 2km, vid gott svar från kroppen planerade jag även köra de sista 2.

Första varvet rann snart iväg, och trejde km likaså. Sedan ökade Legernes, jag låg då fyra. Sedan ökade jag. Då låg jag vipps tvåa. Rusar imål som tvåa. Förvånad övar att ha orkat springa hela 4km utan att stanna. En silvermedalj är ju inte kattskit, som jag brukar säga.

Övriga highlights från helgen:
1. Johanna Karlsson Nisséns brutala körning i F17. Seger i utklassningsstil. Helt klart en av orsakerna till att jag beslöt att starta dagen efter. Vem blir inte sugen att springa när man ser Johannas förtjusande lätta löpning!?

2. Söderbergs söderbergska slutvarv. Endast Söderberg kan söderberga så hårt. Benönades med den otacksamma 4platsen. En placering som endast Söderberg kan vara nöjd med. Vem bryr sig om medaljer när man kan njuta av en morgondistans vid fyrahugget?

2. Karin is back on track. Nu ska hon bara låta Åsmans järnklor dansa fritt, sedan kammar hon rent på guld i sommar. (Karin blev tvåa)

3. Ludvika spöar kaxiga sävedalen i lagtävlingen. Det firar löparsverige med ett HURRA!


Åsman - en brutal gubbe - Örebros Massör


Olausson, Johansson, Engholm, Legernes, EK

Albin


Emil - Så jävla taggad

Imorn smäller det! Banan ser fin ut, vädret ska vara på topp, spikarna av titan (det blir nog spik imorn).

Inget kan stoppa oss!!

fuck off, nu kör vi

Emil - Plaza

sitter på hotell Plaza i borås och ser på en smått äcklig skräckfilm med onödigt idiotiska karaktärer samtidigt som jag funderar på huruvida man skall springa i spikes eller lättviktare på söndag, "de e ju tävling, då e de spikes" sa albin johansson, tror det låter bra!
Jag ska bo med 1/2 av brödraskaran Gross, oklart vem (vilken) av bröderna, han har inte visat sig på rummet ännu så jag vet inte.
imorgon blir det lätt jogg och lite massage så man e i topptrim när vi ska ta hem lag guldet och sammtidigt kvala in till europacupen i lag p18 i terräng (fick vi reda på för en timme sedan). nu ska vi sova. godnatt.


Vad händer sen...??


tordag

Med gårdagens misslyckade tröskelpass i färskt minna joggade jag igång. Hoppades i min naivitet att pulsen skulle vara tillbaka på det normala. Pip. På med pulsklockan. Kollade efter 10min stilla jogg. Aj, pulsen är hög.

I sista lilla backen upp till toppen, varifrån dagens intervaller var tänkt att utgå ifrån, stack pulsen iväg. Schit. Fortfarande inte helt frisk alltså. Inget intervallpass för min del. Bara att lunka hem med svansen mellan benen.

Nu blir det att ligga på sofflocket fram till söndagen så får vi se om det blir start i årets terräng mästerskap.

Nej, nu ska jag iväg på möte angående våra socialt inkompetenta kockar (mat-tanter?), jag ska föreslå att löpargymnasiet skickar de tre på charmkurs.
Vi hörs

Albin


Z-dag

Tjenare. Z-dag idag dårå! Har nyss haft utvecklingssamtal. Snackade lite om kocken Patrik och hur han uppträder i matsalen. Han håller bara på och drygar sig och säger en massa onödiga kommentarer. En form av påhopp kan man säga. Det känns som att han retar sig på oss. Sanna sa iaf till honom idag:

Sanna - Ni är spydiga

Kocken - Du är trött. Gå och lägg dig!

Sanna - Jag tänker prata med Ola om det här!

Kocken - Ja men gööör det du!

Mycket barnsligt av kockarna måste jag säga.

Idag ska jag till Naturhistoriska museet med Blomman. Vi ska göra ngon uppgift i Naturkunskapen.
Snart är det dags för Terräng-SM! Yes! Det blir skoj! Och snart ska vi vara klara med nomineringsfilmerna. Vi spelar in för fulla muggar och hoppas kunna hålla oss inom tidsramen.




Portugal 2010

Nu är det dags att åka till naurhistoriska! Ciao!


det rör på sig

Äntligen börjar jag känna mig kurant och fri från sjukdomen. Yaaho! Förkylningen har så gott som släppt helt.
Om allt nu går som det ska i veckan blir det terräng-SM-start trots allt. Sedan får vi väll se om benen är lätta efter en veckas vila, eller om jag blivit tung och trött av sjukdomen.


Tisdag morgon och jag sitter på mitt rum och funderar på vad jag ska säga i mitt Svenska B-nationella-prov.
Temat är relationer och jag tänkte gå in på hämnd.
- Ok, hämnd. Vad finns att säga om det? säger min ena hjärnhalva
- Hämnd är dåligt, det löser inga problem, säger den andra.
- Lysande smartoo, tror du inte klassen har hört det tidigare??
- Jo, kanske det... Men gör det så mycket då?
- Nej, kanske inte, när jag tänkter efter.
- Vad ska jag säga då?
- Att hämnd är dåligt.
- Åh, tack för hjälpen.


portugal 2010

//Albin


En tävlingsrik helg

Händelserik är ett ord man skulle kunna beskriva denna helgen med. För det har den varit. Helgen började med en tredje plats i Upplands DM i terräng. Sträckan var 4km. Två varv. Sprang på tiden 13,12. Var ett mkt väldisponerat lopp. Sprang första varvet endast 2s fortare än det sista. Underlaget var gräs och det var ganska blåsigt och rått. Jag var mkt nöjd med loppet. Det var ganska jobbig bana också men jag kom igenom den. Ett bra kvitto för sannolikt goda resultat på terräng-sm i Borås.

Det ska tilläggas att det är spikat att det blir lag till terräng-sm för Ludvika med Jag, John och Tomas.
Det blir trevligt.

Idag vann vi Slottstafetten. Helt otroligt! Löpargymnasiets lag briljerade och Turebergs gamla banrekord rök all världens väg :D För mer info läs Marcus tidigare inlägg.

Jag sprang sträcka 4. Det kändes hyfsat bra. Inte så seg som jag trodde sedan terrängloppet dagen innan.

När Marcus växlade till mig hade jag 5s lucka ner till Rånäs. Sträckan var 1300m.

Satte upp ett relativt högt tempo från start och behöll ledningen tills nerförsbacken tagit slut och de återstod ca 250-300m. Då var det en del uppför och jag började stumna. Rånäs fick en liten lucka till mig men jag ville inte släppa helt så att segern skulle gå förlorad. Växlade till Tomas med 2s bakom Rånäs. Min sträcktid blev 3,18. Rånäs-killen hade 7s snabbare sträcktid.

Efter min växling stod jag och pustade ut och undrade om det skulle bli seger i stafetten. Gick upp till målgången utan någon som helst aning om hur det gick. Då kommer Albin framrusande och skriker att vi vann. Grymt tänkte jag! Vi krossade också Turebergs banrekord med 11s vilket inte är illa det heller.

Ja vad säger man? En mycket intensiv och rolig helg här på löpargymnasiet. Vill tacka alla som var med i Löpargymnasielaget för mkt starka insatser och bra lag-anda.

Nu återstår studerande för min del!



Löpargymnasie-laget på väg till Uppsala


Lika som bär

Here comes Johnny!



Jack Nicholson och Albin Olausson

yrkesval

Treorna river sig i skäggen och förlägger pannorna i djupa väck. För delas del är skolan snart slut, för evigt.
Igår, tror jag, gick ansökningstiden ut till höstens Universitetsutbildningar.

Jag började fundera på vad jag ska ta mig till efter gymnasiet. Det är ju bara ett år kvar i fågelboet med kråkmamma Liss. Sen måste vi pröva våra egna vingar.

Funderingar kring yrken:

Filosof:
+ Fria kafferaster, oregelbundna arbetstider. En brons staty av tänkaren A. Olausson stoltserande framför Tyska kyrkan i gamla stan?
- Inkomster?

Trubadur:
+ Det fria, upproriska, fattiga, alkoholiserade livet lockar. Tillbringa dagarna på Gyllne Freden och nätterna i fyllecell.
- Är trubadurlivet förenligt med löpning?

Lärare:
+ Äntligen någon som lyssnar på vad jag säger, ja ungarna är faktiskt tvingade till att göra det.
- Bråkiga problembarn som inte lyssnar på vad jag säger, aagghh, skit jobbigt.

Socionom:
+ Att jobba med människor ska vara intressant, har jag hört.
- Orka ta itur med andras problem, jag har väll nog med mitt eget.

Brandman:
+ Finns det något sexigare än en svettig brandman i galonbyxor och bar överkropp??
- Läskigt att klampa in i brinnande hus.

Elit löpare:
+ Kul att åka runt med alla Kip-kenyaner på tävlingar runt om i världen.
- 700 träningspass om året låter mycket.

Munk:
+ Fett chill, vad gör en munk egentligen?
- Har hört att morgonandakten börjar kl 5. Lite väl tidigt?

Tränare till Klas Persson:
+ Precis som "Elit löpare", fast jag slipper springa själv.
-  Undrar vad Klas kan punga ut i månadslön?

Som ni ser finns det många funderingar och frågetecken.
Bara att fundera vidare

Albin
Albin Olausson
Filosofen Olausson

Bilder

Är sjuk. Halsen är helt igenkorkad. Näsan likaså.

Då roar man sig med att kolla på bilder från portugal.


Smedhs, den överkroppen skäms han inte över.


Albin i en solstol. En sällsynt sevärdhet.


De tre hinderlöparna Emil, Albin och Klas kör häckgång baklänges.


Coach Edman på strålande humör poserar framför brudarna.


Coach Liss lämnde för dagen Gant-pikén på rummet, stoltserar här i löpargymnasiets officiella tränartröja.
Hallinder har tagit plats i Coachfotöljen.

Foto: Ngarambe

Albin


AAAGGhhuuu

Det är inte så ofta jag blir arg.
Det är inte så ofta som jag blir uppförd på allvar över politiska beslut i Sverige. Man har ju lärt sig att inte klaga. Vi har det ju så förbannat bra. Tänk på barnen i afrika, brukar det låta när man gnäller för att pizzasalladen inte ingår. Eller ännu värre, när man gnäller för att pizzan var för stor.

Men nu är jag förbannad.

Reformerna i försäkringskassan eller sjukförsäkringssystemet (vad det heter vet dom väll inte själva) är ju ett steg tillbaka till medeltidens välfärd. Hur kan man prioritera att fylla på överklassens redan proppade fickor och sedan låta de sjuka pantsätta vigselringen för att kunna söka socialbidrag och leva på 100kronor om dagen.
Jag blir arg.
Tror man att folk ska blir friska och komma tillbaka till arbetslivet när dom inte längre har råd att hämta ut sina mediciner??????
Jag blir arg.
Hur kan man vilja leva i ett samhälle där sjukskrivna småbarnsmammor blir utförsäkrade, måste leva på soc.bidrag, måste sälja bilen och bostadsrätten. Kläderna på kroppen är det ända familjen äger. Att få pengarna att räcka till mat blir en vardaglig kamp. Kämpa för sin överlevnad. Vilken uppväxt för barnen, dom blir nog raketforskare. Vilken rehabilitering för den sjuka modern. Hon blir nog frisk och börjar jobba vilken dag som helst.

<b>SLÅR LARM</b> På onsdag fattar riksdagen beslut om stora

albin


Hemma på löööööp!

Tjenare tjenare! Ja vad säger man. Ett trevligt träningsläger! Mkt lyckat :D Albufeira var bättre än Monte Gordo tyckte jag. Monte Gordo hade bättre löpvägar men Albufeira var bättre som helhet. Idag har jag haft en förvånansvärt bra dag i skolan måste jag säga. Fick G på mitt Fysikprov som jag tyckte det gick dåligt på. Härligt att slippa IG. Detta följdes sedan upp med ett matematikprov komponerat av Anders Sjöström som gick bra. Bättre än väntat. Slutligen avslutades den lyckliga skoldagen med ett tal på Svenska C
om Sveriges Försvar. Bra Dan Glo! Nu är det slut på semestern. Tillbaka till vardagen. Inget mer solande. Inget mera rosa fluff. Ingen mer sol! Neeeeeej! Jaja det ordnar sig. Träningen gick bra för min del iaf i Portugal. 169 km och 22 pass. En hel del för min del. Har inte legat på latsidan höhöhö. En hel del tvätt blev det också. Tvättade två maskiner igår. Lä nog tvätta två maskiner till. Har också fått bekräftat att jag fått sommarjobb på ABB i år igen. Yes! Blir verkstad i år istället för kontor. Gött! I helgen blir det Slottstafetten och Upplands DM. Ola vill att jag ska springa
STHLMS DM men jag vill springa stafett. Det är skoj! Sedan blir det Terräng SM i Borås nästa helg. Shit asså omg! Tiden går fort som bara den nu. Trodde att det var Mars bara för några dagar sedan. Som Galenskaparna säger: "Tiden går. De andra tar bilen." Nu blir det dusch! Tjarrå!
 

En kandidat till Sommarparfymen 2010

///Glooooooooo


liv igen

Äntligen lite aktivitet på bloggen igen. Möjligheterna till bloggande och annan internetkrävande verksamhet har varit högst begränsade under lägret. Därav de sparsamma inläggen.

Men nu är det liv igen!

Lägret har hur som helst varit toppen! Vädret var soligt och dryga +20 grader var dag - utom en då Tomas, Marcus och jag skulle ut och cykla, men det en lång och blöt och kall historia som jag inte orkar berätta om nu.

Träningen har flytit på bra för de flesta. Två rapporterade sjukdomsfall där maten letat sig ut samma väg som den kommit in, men annars friska och krya ansikten. Återstår nu att se hur många som tränat över sin förmåga; hur många stressfrakturer och seninflamation har årets läger kostat tro?? Det positiva är iaf att det kan knappast bli värre än det var efter förra årets läger.

Eftersom mitt minne är lite kort var kamerans minneskort fullt, men kort kommer inom kort att läggas upp så snart jag med kort varsel fått tag i lite kort från någon annan som tagit kort - kort sagt - kort kommer.


Nästa helg är det dags för lite tävlande - Äntligen! Som det ser ut ställer löpargymnasiet upp med ett lag i slottsstafetten (Jag, T Hultgren, E Smedhs, A Sjöblom, M Hallbäck, Dan Glo Gleimar, samt Persson Klaus). Sedan blir det lite genrep inför terräng SM med en genomkörare i Upplands terräng-DM som jag tror går på samma bana som slottsstafetten.

Allt för tillfället
Albin


live from monte gordo

Yuuessss
Nu sitter vi hos internetgubben i montegordo och chillar.

Vadret ar kanonbra och traningen funkar bra for de flesta. Emil, Albin och Daniel kor pa som aldrig forr och Marcus snart igang igen efter lite problem med ett kna. Gott som bara den.

Imorgon blir det langintervaller med Tjardal, vilket betyder mycket och fort. Gott som bara den!

Nu hinner jag inte skriva mer

puss o kram

Albin

RSS 2.0