resumé av stafetthelgen

Ja, det bar sig varken bättre eller sämre att vi åkte hem med två fjärdeplatser i, det så kallade, bagaget. Känslomässigt kaos rådde inom oss. Vi hade alla sprungit bra, på toppen av vår förmåga. Men samtidigt gick bollen stolpe ut och vi missade målet - medaljen.

I Män 4*800 gjorde alla (Bjurström, Olausson, Sundström, Karlsson. i den ordningen) bra lopp och vi gick imål som sexa på 7:45. Efter några diskvalifikationer då några lag hade svårighet att efterfölja reglementet flyttades vi upp till fjärdeplats. Nöjda med dagen for vi den långa och regniga vägen till uppsala där vi inackorderade oss för natten.

Dagen där på vaknar jag av att min rumskamrat coach Kongo/Kroon utstöter något i stil med:
Öh, pannbenet (ett smeknamn) vet du va du hade för tid igår?
Nej, mumlade jag i ner i kudden.
1.52.23, skrattade Kroon.
Nej, sa jag.
Jo, det är sant, sa Kroon.
Och enligt eltiden drog jag min sträcka på just den tiden, vilket i så fall är pers med 6 sekunder...
Det kändes bra.

I M22 3*800 kämpade vi väl. Var i ledning i två sträckor men tappade tyvärr ner till fjärdeplatsen på sista sträckan. Dom andra var för bra helt enkelt. Tiden 5.50 får vi lov att vara nöjda med.

Prispallen får vänta ett år till på oss, men vad gör väll det

Albin


Jag öser på upploppet


svenska mästerskapen i stafettlöpning

Imorgon gör jag, om allt går som planerat, min första start någontin i stafett-sm. Min tidigare klubb Åsbro hade tyvärr lite svårt att skaka fram ett konkurrenskraftigt lag (oklart om det överhuduvtaget fanns 4 löpare som orkade springa 800m i sträck).

Men imorgon står KFUM Örebro på startlinjen i 4*800 män seniorer med ett ungt, glatt och kämpande lag.

En kort löparpresentation:


undertecknad. kanske inte kräver någon närmare presentation.


Tomas Bjurström. cirka 23 år.
PB på 800: 1.58 drog själv i två varvs konstant motvind och uppförsbacke.
Övrigt: har numera skägg.


Andreas Karlsson. 22 år.
PB 800: 1.54
Övrigt: Född i grekland. Därav smeknamnet Greken.


Tim Sundström. 21 år.
PB 800:1.54'
Övrigt: son till örebros sportchef Olle.

mvh albin

Emil - Vilken härlig dag

Gick till skolan lite tidigare för att plugga lite inför musikprovet imorse, insåg att jag hade tappat bort pappren, men provet gick bra ändå.

kom hem och fick ett stärkande besked.., därefter nytt världsrekord i Mariokart 117p :) , "som om inte marcus har klarat det.." han har troligen vunnit mest av oss men världsrekordet innehaver nu jag endast jag.

Sen var det ju tävling också, fick ett sms av coach nu efter som sammanfattar loppet väldigt bra:
"Pers med mersmak i första loppet bådar gott!" 

Joel Durén (hässelby) som ska börja på löp nästa år sprang även väldigt bra på 1:58,81 (trots att jag tycker han fegade lite i sista kurvan, han kan mer) mycket imponerande.

 
En bild på Joel, (gammal bild får jag lägga till så han inte blir för arg) men:
"ännu ej insparkade ettor/nollor skall behandlas med samma vördnad som Olof-kocken-Tiselius och hans lakejer"

Snart skolan slut! :D

Det är inte långt kvar nu. Den långa uppförsbacken börjar plana ut. Detta skolår har varit rent ut sagt uppförsbacke hela tiden. Alltid läxor, prov och redovisningar.

Jag trodde att det aldrig skulle ta slut. Jag bestämde mig tidigt detta skolår att jag skulle jobba mig igenom dag för dag och inte stirra sig blind på grejer man skulle göra längre fram. En sannerligen bra strategi måste jag säga. Men nu har det dragit sig mot sitt slut. Äntligen! Det som återstår för min del är endast ett Svenska C tal imorgon och Bioligi-prov.

Det är dock stora grejer så jag får se till att bränna av det sista krutet så här på slutklämmen.

Har varit och handlat nu. Ska snart ut och springa. Helt spårat fort Elmar sprang igår förresten. 3,53. Ett stort grattis! Och grattis till Tilda som också persade.

Inte långt kvar till min tävlingsdebut heller som är Stafett-SM :)

Emil ska tävla idag på 800m. Lycka till!

Gick sådär på träningen igår. Känns som att man inte är uppe i den snabbhet man har kapacitet till. Körde 150m intervaller 4*4 med 2min vila och sp 4min. Hade snittid på ca 19,8.

Det släpper förhoppningsvis. Var ju ett tag sen man sprang de så kallade flytloppen.


Löpargymnasiets funktionärer igår på Milspåret

Mvh Gleimar


Emil - Världspremiär

God morgon nya chill dag. jag räknade ut vid frukosten att jag har 7 skoltimmar kvar, varav 4 timmar är musik med herr Alausson vilket nästan kan räknas som fritid.

Men trots denna sovmorgon idag så var marcus tvungen att banka på min dörr nu på morgonen för att berätta att våran klubbkamrat Elmar Engholm drog ett utomhus pers med 13 sek igår på råslett, imponerande.

Nu ikväll är det dags för världspremiär även för mig på 800m brommaspelen, det blir trevligt.

monarki eller republik

Dags för kungabröllop och debatten är het; Kung/Drottning eller folkvald president - det är frågan.

Jag diskuterade frågan med den inbitne vänsterradikalen tillika trogne monarken Tomas Hultgren (hur nu det går ihop). Tomas pratade om att kungahuset var vårt sista unns av nationalism - vilket måste bevaras.
Sedan fällde han konstaterandet som kommer gå till historien:

(Angående att vi har ett kungahus i Sverige) ...det är ju i alla fall bättre än att döda judar.

Många är dom som har skapat stora ord. Jag tänker på personer som Martin Luther King, Jesus, Nelson Mandela, Olof Palme, ja listan kan göras oändlig. Men jag är övertygad om att inom några år är Tomas Hultgren en man vars namn ligger på var mans läppar. Tomas kommer bli någonting stort, lita på det - och kom ihåg, det var jag som sa det först.

Albin

Fältkurs Utö

I helgen var jag och Emil på fältexkursion i Naturkunskap på Utö i Stockholms Skärgård. Det var roligt måste jag säga. Roligt folk och fint väder. Dock var det en hel del del jobb med en del uppgifter men det gick bra. Hade bara ett halvt fel på sten provet. Tyvärr hade jag bara 12 pinnar på provet vi gjorde innan vi åkte till Utö. Ni vet de där med 100s. Jaja blev G iallafall.

Hur som helst så hann vi med att träna på lördagen. Klassisk dist. 12 km. Många där var förvånade över varför vi tränade....

Vi sov i en gymnastiksal i en skola. Sängen var ingen höjdare. Eller snarare så var det en fet höjdhoppsmadrass. Men den dög. Bättre än att sova på golvet. Jag avstod ifrån att bada. Inte riktigt så varmt ännu tyckte jag.

Tur att det bara kom regnade den sista dagen. Var astråkigt att gå fältexkursion i regnet men det var bara att bita i. Varje dag gick vi upp kl 7,00 så är ganska trött nu måste jag säga.  

De roligaste händelserna:

1. När jag sköt Anders jaaaaa på pungen med en fotboll circus 5 meter ifrån. (Inte med flit)
2. Didons snackande
3. Fältexkursionen vid havet 

När vi kom hem var det bara att springa ner till gymmet och dra igång rullbandet för att springa ett VO2 Max pass. 5*4min med 1min vila. 

Så jädra gött att vara klar med Naturkunskapen. Måste säga att det var lätt värt att ta kursen som en fältkurs.

Nu är det bara att ladda inför Stafett-SM på söndag. Känns hyfsat bra. Sprang ju anaeroba testet i torsdags. Fick snittid på 40,7s. Mycket bättre än vad jag trodde i och med att jag har varit sjuk veckan innan.

Våra chanser till medaljer har ökat måste jag säga nu när både Tomas och John persade i helgen. Se upp!

Lite bilder ifrån Utö:



På väg dit

 

Och ööööööhhhh Felix!



Tomas visar Utös reningsverk





Så jädra häftigt!






Vi avslutar med lite marmorstruktur!

Tack så mycket! /// Gleimert


måndag

Då var det måndag igen och en rättså hyffsad träningsvecka är tillryggalagd.

I lördags var det härliga flåsiga intervaller på programmet. Efter att ha komponerat ihop ett fint pass med blandade backar och 600:ingar fick jag med mig farsan upp till stadens lokala motionsspår. Väl där möter vi farsans orienterarpolare - Reinert Hallor, mannen med det sneda löpsteget - och det visar sig att han också ska köra intervaller. Följaktligen bar det sig varken sämre eller bättre än att jag, far och Reinert slog följe mot startplatsen.

Reinert och far kör iväg. Jag värmer lite till - sedan startar jag mitt pass. Efter några intervaller, när jag står och vilar hör jag hur en ångvisla ljuder borta i skogen.
Vad är det för ljud, tänker jag.
Sedan kommer dom, farsan drar ursinnigt upp för sista backen. Reinert, snedare än vanligt i steget - kraftigt lutande år höger kämpar några meter bakom. Ångvislan var ingen ångvisla, det var Reinert som under kraftiga astma-attacker kippar efter luft med huvudet på sne och munnen groteskt uppslagen (som hos tandläkaren).
Det ser ut att gå tungt, hinner jag tänkta innan det är dags för mig att dra iväg på min nästa intervall.

Efter sex intervaller är gubbarns slut. Reinert har slutat låta som en ångvisla, men står och vinglar lika snett som han springer.
Lutande tornet i Pisa, hinner jag tänka innan jag ger mig iväg på min tionde och sista intervall.

Nöjda med passet cyklade jag och pappa hem.
Reinert joggar snett iväg.

Albin 


stockholm city cup etapp 1

Ja, då avlägger även jag en rapport från StCCs första deltävling.

Huvudet var laddat, benen var sega men löpsugna. Perfekt. Nu gällde det bara att ta det lugnt - inte stressa, läsa noga och inte göra några huvudlösa vägval. Orienteringen har ju legat nere nu i, sisådär, 4 år (sedan jag började med banlöpning), men formen tappar man väll inte så lätt?
Hur som helst, ingen idé att grubbla över träningen som aldrig blev gjord, som jag brukar säga.

Starten går, jag rusar. Missar nästan kartan en gubbe ska ge mig i startögonblicket. Löper missar lite på ettan, killen som startar 15 sekunder bakom mig är ikapp - 15 sekunder bortbommade redan. Sedan flyter det på riktigt anständigt. Ända fram till, näst sista... suck. Jag stoppar huvudet under armen och tror att jag redan är imål... missar en hel minut - helt i onödan - ett så kallat paralell-fel.

Nästa onsdag då ska jag vara på tårna, och huvudet ska hänga med i benens tempo - då smäller det - etapp två.

mvh
Albin


sista sträckan på 25manna-kaveln. jag springer bra och vinner omstarten - är alltså bäst av dom sämsta.

Emil - skogens konung

likt en björn skuttar ut ur sitt ide, likt ett rådjur skuttar glatt över ett kärr, så skuttade jag och marcus glatt ut i skogen på våran första orienteringstävling. jag är väldigt nöjd med mitt genomförande av loppet i alla fall där jag kom inte mindre än på 5:e plats i M 17-> , tyvärr står inte det där M:et för Män utan för Motionärer vilket betyder att jag krossade skiten ur 70åriga tanter och inte sverige eliten. men men det var inte bara blåbär med och det var ett ganska stort startfält på ca 60 pers så jag tycker vi ska vara mer än stolta över. jag vann 6 av 11 sträckor totalt, marcus vann 3, men sen var det ju bara det att vi irrade bort oss på en kontroll och fick bla stryk av ingrid ström med 5 min. utan det hade det blivit dubbelseger för hsk High Flyers. men det var väldigt trevligt.

Att glädjas åt är istället att hsk vann stafett dm i män. väldigt trevligt. det låg ju lite knasigt till för mig och marcus mellan två kvalitetspass, så vi valde att köra lite lätt orientering istället. och jag ska troligen tävla råslett 1500m istället.

Albin och Johanna sprang också men dom är ju rutinerade och sprang i tävlingsklassen, inte lika roligt. men jag tror dom var nöjda med dagen iallafall.


Huvudkonkurent inför etapp 2 (Bengt svensson, 73) sponsrad av ericsson

Matte Kursprov och jobbiga intervaller

Tja!

Är mkt trött nu. Har gjort matte D kursprov i 4 timmar idag och på det har vi haft naturkunskap i ca 2h. Detta följdes upp med jobbiga långintervaller på Sollentunaholm turebergarna. Riktigt segt kändes det men förmodligen inte så konstigt med tanke på att jag varit sjuk förra veckan.

Nåja matteprovet var svårt. Blandade känslor och åsikter har jag men hoppas på VG. Det känns inte så nu men men man får hoppas på det bästa. Till helgen blir det naturkuskap fältkurs på Utö. Festligt som Albin säger!

Får se hur det går på det anaeroba testet på torsdag. Känns inte på topp nu men det vänder. Det ordnar sig alltid.

Det är sletet i muskulaturen. Har anmält mig till tävlingen i Jönköping men får se hur det blir med det.




Gammal bild sedan Fotbollsresan i England. Intervallpass i Beckton Park


Djurgården-GAIS dan innan löparskivan

Hare bra!

igen

I brist på bättre nöjen bloggar jag igen.

Idag var det skol-ledigt efter att jag snackat till mig att slippa göra kursprovet i matte. gööttt.
Förmiddagen har ägnats åt plugg ute i solskenet samt allmänt lösdrivande på internet.
Snart ska jag, Daniel och Emil förstärka turebergs träningsgäng (Laselle, Lundgren, Widing). Långintervaller står på agendan. gööeetttt - som vår musikvikarie sa efter varje närvarande persons svar under uppropet.

oj, klockan är mkt.
måste kila till träningen, annars blir Sir Liss förbannad.

tjao

Albin


Emil -

likt en fjäril lämnar sin puppa, likt en björn lämnar sitt ide, lämnar jag nu min lagun av matteböcker och kliver pånyttfödd ut i det sociala livet igen. i två veckors tid har jag skutigt allt jag borde göra till tis 18 maj.
Med knappt något plugg kvar nu så får jag väl börja ta itu med saker och ting.

Nu ska jag, herr Gleimert och albin ut och träna med öööh tureberg

Orientering

Idag var vädret bra. Alldeles för bra för att slösa bort den dyrbara tiden med att köra styrketräning med Richard Edman.

Vad gör man då efter en lång och instängd dag i koncentrationslägr.. oj, skolan menade jag. Ja, vad gör man då för att bäst fylla hjärta och sinne med den pollentunga, men ack så sköna vårluften?
Tränar?
Beger sig ut i guds härliga natur?
Cyklar?
Letar blommor och ekorrar?

Jag slog till och gjorde allt i ett - på en timme.
ORIENTERING stavas det.

Jag kastade mig upp på cykeln likt en cawboy i en västenrulle. Drog i tyglarna, gav ifrån mig ett Yaaahooo och trampade iväg mot Järvafältet.
Väl där snörade jag till dom med metalldobbar utrustade skorna. Tog ut kompassriktningen och löpte iväg i, måste jag säga, maklig fart - det här skulle ju bli ett njutfullt pass, inget flås och ingen syra.
Ute i skogen krockade jag med två ekorrar (kan ha varit samma) och trampade ner otaligt med blommande vitsippor. Fantastiskt.
Skogen är underbar, både som träningsställe och avkopplingsställe. Fungerar utmärkt som båda på en gång.

Väl hemma igen hade kockarna ställt upp mat på våning ett och stuckit iväg. Antagligen tyckte dom som jag, att vädret var alldeles för bra för att slösa bort tiden. Antagligen tog dom varandra i hand och gick ut i skogen.
Kanske kan skogen även fungera som en charm-källa? Kanske kommer dom tillbaka som nya människor med ett vänligt leende på läpparna? Kanske kommer dom inte tillbaka alls?
Jag vet inte vilket jag skulle föredra.

Albin


åter på banan

Kom på att jag inte bloggat på länge nu. Ursäkta mig för det.

Betyder då mitt uteblivna bloggande att livet stått på paus?
Nej, knappast. Tvärt om har det varit mycket att stå i - kanske en förklaring till minibloggpausen.

Imorgon gör jag tävlingspremiär för utomhus-bansäsongen 2010! Seriematch 1500 meter i Sätra.
Ska bli intressant att pröva var man står. Kroppen känns fin - även om farten inte riktigt finns i benen ännu.
Möter bland annat Rånäs, Uppsala, och Ärla (herr Rydstedt). Det rycktas om att den gamle legenden (men evigt unge) Bjarne Thysell (marathonlöparn) ska springa 400 meter häck. Har dock inga forhoppningar på att få bevittna detta, om det nu inträffar, historiska ögonblick. Troligare är väll att den gamle räven hoppar in på 3000...


Sitter nu och går igenom Ted Gärdestads makalösa skatt av låtar. Sjukt hur mycket bra den killen hann (tillsammans med sin bror) åstakomma innan han tog sitt liv bara några 100m här ifrån (häggviks station).

Jag och Emil ska nämligen köra en låt musiken - bas och gitarr. Vad tror ni om en Gärdestad låt? Själv tror jag att det är som upplagt för succé!

på återseende

Albin
  


Gleimar

A men tjenare! Har varit lite sjuk i veckan. Haft ont i halsen. Illa! Men det är bättre nu. Kan förhoppningsvis träna imorgon. Är hemma i Ludvika för tillfället. I och med att det inte blev någon paddling så for jag hemmåt. Har varit ledig sedan i torsdags. Soft!

Nu är det snart kursprov i Matte D. På tisdag smäller det. Det gäller bara att ligga i och plugga in allt som man har läst under hela kursen. Hade kursprov i fysik i onsdags också. Gick sådär. Blir nog bara G i den kursen. Jajajajaja.

Min syster var hemma i helgen. Hon ska ju få en bebis i mitten av augusti så hon såg lite tjock ut. Kul att träffa henne :D

Min moped är igång nu också. Har inte kört den än men ska se till att göra det. Pappa har försäkrings-registrerat den så det är bara att köra. Blir nog också lite övningskörning. Har inte övningskört på mkt länge och nu när jag fyllt 18 så känns det ju som ett utmärkt tillfälle att påbörja för körkortet.

GAIS har förresten match imorgon mot Elfsborg. Spännande. Och Brage piskar Jönköping. Ja det är väl precis som vanligt då!

Det är inte så långt kvar av skolan längre. Asgött! Slippa allt jädra plugg!

Har lagat mina armband förresten som gick sönder i princip samma dag som jag fick dem. Dålig kvalité.

Igår köpte vi en klös-grej till Tazze. Så här ser den ut:




Jag får önska om en fortsatt trevlig helg!

Marcus gårdagen

Onsdag igår, sista dagen i skolan för veckan. Gött som bara den! När jag kom hem från skolan satte jag städningen i prio ett efter bloggandet och satte genast igång. En stund senare pratar jag med far min på telefon som förbereder dagen 10km lopp som Friiberghs herrgård och andra konferensanläggningar runt om i Stockholmsområdet.

Hur som helst blev det total succe då det var 400 anmälda löpare som skulle ta sig runt den fina banan som var snittslad inne i Bålsta city.

Jag och Albin satte oss i en taxi och bar oss iväg ut på landet för att springa loppet, Run4Fun, där start och mål var vid Aronsborgs konferensanläggning.

10km, jag sprang in på 35:24, Olausson några sekunder bakom efter en uppgjord taktik att jag skulle vinna då Albin var utom tävlan(hare), och jag fick ta all äran som segrare i loppet.

Här har ni mig senare på kvällen med mitt pris! Cool va????


Senare på kvällen var det middag och dans hela natten lång på Aronsborg. Jag fick massa gratulationer hela kvällen. Jag var typ kung för att jag sprang på 35min på milen. Kan någon gissa hur hur många i världen det är som springer på 35 på 10km???

Marcus


Engelska Nationella prov!

Tjenare. Har varit här på löp ca 1h. Har skrivit nationella prov ifrån kl 08,20 fram till kl 14. Det var läsning, hörförståelse och skrivning. Det gick bra måste jag säga utifrån mina egna förutsättningar. Det var som väntat svårast med höraförsåelse svårt med läsningen och mindre svårt med skrivningen. Jag var nöjd med allting som helhet.

Det har blivit lite struligt med planeringen inför paddlingen. Albin har rapporterat att det ska bli dåligt väder till helgen och Emil ska på 80-års kalas på torsdag. Får se hur det blir med detta.

Asskönt att vara klar med engelskan. Nu återstår fysiken på onsdag och sedan matten på tisdag nästa vecka.

Jag förstår inte varför mina grejer går sönder hela tiden. Mina armband har gått sönder och nu har mina byxor också gått sönder. Illa det här!

Ska kolla upp hur jag ska göra med en tävling i Jönköping den 25:e maj. En bit att åka men jag har hört att det ska bli bra lopp på 1500m. Låter intresssant.

Ska ner och lämna in min cykel till Patrick nu. Vi får höras vid!



Bild ifrån när vi gjorde tester på Bosön.
Hela skidlandslaget + Lassi Karonen på bilden

Tjarrå

Jag har kastat om i planeringen, glöm den!!

NOMINERINGSFILM NUMMER 2!!

Planeringen gick, som väntat, åt skogen.

Låt mig presentera, Emma Jansson!




Mvh Marcus

Trevlig helg på löp!

Ja men tjena! Då var man 18 år då. Ja vad säger man..... väldigt ööööö trevligt. Det var en mkt rolig skiva måste jag säga. Nomineringsfilmerna gjorde succé som förväntat och kvällen var i övrigt lyckad som helhet.

Igår så var jag och tittade på när Blomman och Marcus vann Turebergsstafetten med Hässelby. Grattis till dem!
Jag skulle själv ha ställt upp med ett lag ifrån löpargymnasiet men på grund av återbud ifrån Smedhs som hade ont i vaderna och Medhane som var sjuk så bestämde vi oss för att ställa in. Tråkigt men sånt händer. Som Tjärdal säger:"Det kommer fler lopp."

Grattis också till Albins sjunde plats med Örebro på Holnmenkollen. Gött att få fightas med den snygge norrmannen. Det är ju inte varje dag man får den möjligheten!

Sedan på lördagen åt jag revbenspjäll tsm med Hans och Smedhs och firade min födelsedag i efterhand med tårta.

Annars har jag sprungit tröskel på bandet denna helgen och har dessutom pluggat fysik.

Imorgon har vi nationella prov i engelska! Det är bara att ladda. Mycket som står på spel.

Jag vill tacka alla som gratulerat mig på facebook och på annat vis!
Tack så mycket!

Härnäst väntar kursprov i Fysik A på onsdag och sedan väntar paddlingen. Det ska bli mkt roligt!

Tänkte också berätta vilka värden jag fick på testerna Bosön i Tisdags:

70,5 VO2 Max

5,34 L/Min

Maxpuls: 203

Mjölksyreproducering: 14 Ml/Mol

Var bra värden enligt vad testsnubben sade.

Tröskeltestet fick jag:

3,32 min/km

Puls 180-185

Mkt intressanta siffror!

Nu ska jag sova.




Gammal bild innan jag började på löp
Har ju växt till mig en del sen jag fyllde 18 bara så att ni vet!

God natt!

Holmenkollstafetten

I lördags var det äntligen dags - KFUM Örebro Friidrott´s 15 man starka trupp var redo för avfärd. Reinhold trampade på gasen och bussen rullade i arla morgonstund genom örebro och tog sikte på vårt skidande grannland i väster. Vi passerade snart gränsen och kände den friska, norska luften fylla våra lungor. Bussen fick extra fart av våran förväntansfulla ivrighet.

In i Oslo kom vi. Runt i Oslo körde vi. Och runt igen. Men vänta nu, var vi inte här nyss? Det är ju omöjligt att hitta i Oslo. I alla fall utan karta. Reinhold gasade, bromsade, backade,  vände, körde tillbaka, rundade, tutade, parkerade - fan, där fick man visst inte stå -, gasade, bromade, backade etc.

Hur som helt - vi kom på plats, alla var redo och starten gick. Greken greppade pinnen på första sträckan. 50 minuter och 46 sekunder senare förde Momme Abdullahi pinnen över mållinjen.

Resultatet: 7:a i klassen Män elit. Mycket nöjda. Alla gjorde mycket bra ifrån sig, även om många kände att de hade mer att ge.
 Min egen sträcka var nr 4, 1700m ganska starkt kupering. Jag gick ut som 11:de lag och blev snart passerad av en löpare - och inte vilken löpare som helst! Nej, "den snygge normannen" Kristian Nedregård hade fått eld under skorna och blåste om mig i första uppförsbacken. Mina ben var sega och jag förmådde inte svara. Jag passerade dock sedan en annan löpare och växlade också som elva. 8:de tid på sträckan. Ganska nöjd men ganska tung löpning.


Lagbild inne på Bislett.
Övre raden: Tompa Bjurström, Virre Söderberg, Timpa Sundström, Kroon junior, Fitness/ 600:ing-max Bergqvist, Robban Forsell, Momme Abdullahi.
Nedre raden: Greken Karlsson, Larsa Drageryd, Sebbe Karlsson, Alausson, Jonte Waern, Frekvens Persson, Hästen Sjögren.

vid pennan
Albin

Nomineringsfilmerna

Herregud, det känns som att jag bara sitter och bloggar hela dagarna. Jag tänkte iallafall ta tag i det här med att lägga upp filmerna som vi har spelat in så ni också kan ta del av dem. Schemat för filmerna kommer se ut såhär!



Söndag 9maj: Erik Smedhs

Tisdag 11maj: Emma Jansson

Onsdag 12maj: Jonas Legernes och Mikaela Kärlin

Lördag/Söndag 15/16maj: Tomas Hultgren

Måndag 17maj: Rickard Gunnarsson

Onsdag 19maj: Yolanda Ngarambe och Linnea Hagström

Fredag 21maj: Sanna Mustonen

Söndag 23maj: Johanna Olsson

Tisdag 25maj: Aleksander Liss

Onsdag 26maj: Klas Persson

Torsdag 27maj: Avslutningsfilm!



Som ni ser förstör paddelturen lite i planeringen då det är oklart om vi över huvud taget lever på lördagen. Men det ska nog fixa sig! Här kommer iallafall våran första film! Vi har en presentation som är med innan varje film där Ola Liss, Patrik Tjärdal, Swen Gunnarsson och Gunnar Andersson medverkar(vi spelar deras roller) men de är ej med i dessa klipp utan nu får ni bara se själva filmen. Hoppas det duger!

Låt oss presentera, Erik Smedhs.





mvh Marcus Hallbäck

Dan Glo´s 18-årsdag! + Löparskiva

Hej!

Idag är det min födelsedag! Yes. Och det är dessutom löparskiva :D
Det har varit en hektisk vecka. Har inte hunnit att skriva någonting. I tisdags gjorde jag tester på Bosön. Det gick mkt bra. Hade bra värden. Fick 70,5 i syreupptagningsförmåga. I onsdags var det naturkunskap prov på 100s
Igår var det aeroba testet på strandvägen. Fick 2,56 i snitt. Det börjar arta sig med andra ord.

Idag fick jag tillbaka mitt fysikprov som jag fick VG på. Yes.
Nu måste jag byta om och dra vidare till Löparskiva samt fira min 18-årsdag!




Wendel Weekend!!!!!!!!!!


Mvh Dan Glo

Tester

Ständigt detta testandet. Det förkommer överallt. Jämt och hela tiden ska man testas. Testa vad man går för, testa vad man duger till. Testet resulterar i en siffra, som är bra eller dålig - ett resultat. En siffra så att andra lätt kan bedömma om du är bra eller dålig.

I skolan är terminen snart slut. Detta betyder att eleven testas för högtryck. Man testas i att på angiven tid och plats räkna ut en linjär funktions K-värde. Man testas också i att rabbla Vietmankriget framlänges och baklänges. Vad är tonkinbuktsintermezzot? Bonkinmuktsinterbezzot? Monkinmunktsbintertezzot, eller vad det nu kallades?
Man testas - får ett papper med en siffra som talar om hur bra man är.

Idag var det aerobatestet på löpargymnasiet. Man springer sex intervaller på tusen meter så fort man orkar. Man klockar och får en siffra. Den siffran ska sedan, helst, förbättras till nästa år. Så är det inte i skolan. Det jag inte visste om intermezzot i Vietnam den där dagen som jag testades, det antas jag inte heller veta när jag söker arbete om 20 år och arbetsgivaren granskar siffran som talar om vad jag kan om Vietnamkriget.

Imorgon ska jag testas fysiologiskt på Bosön. Då ska jag få en siffra på hur bra syreupptagningsförmåga jag har. Senast hade jag 72 i testvärde - vore roligt om det hade förbättrats något på ett halvår.

Vårt samhälle idag har en väldig benägenhet att testa folk. På gott eller ont?

Albin



filmerna fortskrider

Igår var vi i tvåan på hemlig ort för att spela in ännu en nomineringsfilm.  (Nomineringsfilm=film om och till en trea som tar studenten där dennes nominering/titel/pris framgår)
Arbetet är tidskrävande men sakteliga bockar vi av film efter film. 12 ska det bli (eftersom det är 12st som tar studentetn) och nu tror jag vi har gjort hälften. Dom ska vara klara på torsdag kväll. Paniken och ångesten växer sig starkare för varje natt.

Men det är inte bara filmerna som gladeligen påminner en trött "andraringare" om att det snart är slut på skolåret. Nej, även i skolan börjar det hända grejjer! Jag är mitt uppe i sista examinationsuppgiften i samtliga kurser, och mindre än 20 skoldagar återstår. Man börjar liksom se ljuset i tunneln. Det fanns alltså ett slut även på denna terminen, säger man förvånat till sig själv. Det trodde man ju knappast när istiden var som värst.


portugal 2010. "- Höften Marcus!" /Ola

Albin


Emil - Packlista

Dagens packlista : (förutom kläder och andra tråkigheter)

ny pulsklocka : jag har nu övergivit den klassiska metoden att räkna pulsen, och skaffat en Garmin forerunner 50 för dom som har intresse.

5 kg matteböcker : det säger sig själv...

2 pingis rack : sässongen har börjat och "The High Flyers" är ännu obesegrade!

Reklam affich : studenterna på KTH har svårt att få publik till sina Spex föreställningar, däribland min bror som skickade med mig en affich. jag tror jag gör bättre reklam här men men. för er som alldrig har sätt ett kårspex så är det faktiskt en väldigt rolig form av teater där man bl.a kan ropa omstart, så måste aktörerna göra om samma scen fast på ett annat sätt. sista föreställningarna för året, mån, tis, ons, 19:00 , studentpris 120kr, södra teatern visar "sökandet efter shangri la" med Niclas Blomberg som manusförfattare och birollsinnehavare. 

Pistol : till okänt användingsområde (kanske ska tilllägga att det inte är för att starta en massaker på rudbeck, det kan bli en väldigt massa problem om jag inte säger det)

Djurgårds tröjan : jag o gleimar ska kanske o kolla på när gais blir överkörda på vallhallavägen på torsdag, och så vann ju Djurgården tvillingderbyt mot gnaget så jag funderade på att ha på uniformen på rickard edman styrkan imorn.

Identitetskortanökninsbevis: jag vet att det är onödigt att vara 18 och inte ha skaffat legg, men nu har jag äntligen orkat ta mig tid att ansöka om att få ett sådant.

lite mer reklam för korspexet detta för några år sedan men men.




wedevågsloppet

Igår hängde jag med Lucken Melander till vedevåg och sprang wedevågsloppet 10,2 km. Hade egentligen tänkt köra ett banpass, men löpning som löpning tänkte jag och packade ner tävlingslinnet.

Resultatet då? Jo, "Vilden" som det gick att läsa om i Runners World för några nummer sedan vann på 32 någonting... Bakom stretade jag och Simon Sveder på i den kraftiga vinden. Simon började öka på lite efter 6km och då beslöt jag att jag inte var på humör för att pressa och plåga mig till max denna jag. Så jag släppte Simon, slog av på takten och väntade in Putte Persson som kom 150m bakom, alltid trevligare med sällskap, tänkte jag. Putte och jag myste tillsammans i ca 2-3 km innan jag tackade för sällskapet och drog upp spurten för att säkra tredjeplatsen.  
35.14 visade klockan när jag gick imål. Helt ok för 10,2 km i enorm blåst, slitna ben, med omotiverat huvud samt skapligt med krafter kvar i mål.

Belöningen då? Jo...
Spurtpris 5k: 2:a 300kr på team sportia
Mål: 3:a 500kr + glänsande medalj
Bonus pris: En skarvsladd på praktisk rulle + cocosboll direkt efter målgång, cocosboll är för övrigt något som fler lopp borde anamma.

MÄN 10,2 KM    
1   Markus Torgeby -76 Trångsvikens IF 32.46
2   Simon Sveder -91 Hällefors LK 34.47
3   Albin Olausson -92 KFUM Örebro 35.14
4   Patrik Persson -83 KFUM Örebro 35.22
5   Nicklas Källmén -75 KFUM Örebro 35.27


Bilder kommer, kanske.

//Albin Olausson




 

Helg och lite nyheter by Glo

Tjenare. Har inte skrivit på bloggen som vanligt på länge. Iallafall har det varit mycket som kommit ivägen med bland annat terräng-sm, skola, och en massa såna där trevliga saker. Det var förresten längesedan jag var hemma. Var ca 6 veckor sedan. Tänk vad fort tiden går va!

Hur som helst så gick terräng-sm mycket bra för min del. Vi i Ludvika-laget tog silver som många redan vet. Mkt oväntat måste jag säga. Skräll på högsta nivå. Och för att inte tala om Karin som också smäller till med ett silver efter sina skadebekymmer. Själv kom jag 8:a totalt vilket jag är mycket nöjd med. Ett minst sagt lyckat terräng-sm måste jag säga.

Skolan har gått bra på sistone också. Fick tillbaka ett matte D prov som jag fick VG på och så gick det bra på fysikprovet i onsdags samt svenska c provet i torsdags. Engelska talet i tisdags om Charles Dickens blev jag också mkt nöjd med.

Härnäst väntar:

Inlämning av projekt rapport i matte

Fågelskådning i Bioloigin Kl 06,00 samling Häggvik stn Måndag Morgon! Yes säger jag!

Naturkunskapprov på onsdag på ca 100 sidor

Och till sist lite kursprov och inlämningar i den senare delen av maj......


På fredag blir det löparskivan. Visning av nomineringsfilmer. Möjligen ett tal. Och vet ni mer vad som händer...... ööööööö.
JOOOOOOOOOOOOOOOOO det är nämligen DAN GLOS 18-årsdag!!!!! YEaaaaaaaaahhhhhhh
Den 7-maj år 1992 föddes jag alltså.

Ska ta med mig min utstyrsel som jag ska ha på fredag. Har bestämt mig för att jag ska vara golfspelare.
Dagen efter löparskivan blir deet också Turebergsstafetten. Yes!

Helgen vid Kristi Himmelsfärd blir det Kajakpaddling. Oh yeah. Mkt grejer som händer framöver.

När jag var hemma vid Vladi igår släppte han också en glad nyhet. Det har öppnats en ny studio här i Ludvika som heter Glashuset. Vi slipper alltså att åka till Rättvik och spela in. Det är ju strålande.

Det var förresten ingen brasa här i fredags. Ludvika kommun hade dragit in på alla Maj-brasor på grund av all fylla. Visste ni förresten att enligt en undersökning är Ludvika den kommun i Sverige där det förekommer mest fylla bland ungdomar. Inte konstigt att man drar in på Maj-brasorna.


Terräng SM i Borås: Fr vänster John, Tomas, Dan Glo


Vi höres! 


RSS 2.0