neeeej - Emil

Var hos läkaren i dag på Sofiahemmet så det var högklassigt och trevligt, beskedet var väll kanske inte lika trevligt, (jag är 95% säker på att jag har ansträngnings astma eller Köld astma som är det riktiga namnet) men det kanske inte bara var ett negativt besked, för nu har jag i alla fall en förklaring till varför jag blir så otroligt andfådd när jag springer med en puls över tröskelgränsen. Så nu får man bara hoppas att träningen kan gå bra i portugal!!
ja juste portugal, kanske skulle packa lite... det är nämligen så att det inte bara är Tilde som fyller.. idag utan även min syster, så jag ska även hinna hem en sväng för tårta :)


Emil Blomberg ALJ - 08

Dagens att göra lista:

Mkt att stå i. Här kommer dagens att göra lista:

  • Packa resväskan till portugal. Hmm. Mycket grejer som ska med, kommer ta tid.
  • Skriva en svenska uppgift om språksociologi i allmänhet och dialekter i synnerhet. Måste vara klart idag!
  • Gå på en Samhällskunskapslektion och en musiklektion. Hyffsat chill - men stjäl tid.
  • Dra till Sollentunacentrum för några inköp (kavaj?) samt för att växling till mig lite euro (dom är så petiga med att det ska vara rätt pengar... stålar som stålar)
  • Packa ner mina inköp.
  • Kolla upp hur man lämpligast (snabbast, smidigast och billigast) tar sig till arlanda. Hoppas SL har en bra dag imorgon.

...mer kommer jag inte på - men mer kommer jag göra.

Förresten: TILDA FYLLER 18 IDAG! STORT GRATTIS FRÅN BYMADE OCH LANDSLAGSKORRIDOREN, VI LOVAR ATT GÖRA DITT ARTONDE ÅR TILL ETT ÅR DU SENT KOMMER GLÖMMA!!!




kram Albin



dan före dan

Hej vänner!

Har varit dåligt bloggande från mig på sistonde - har helt enkelt haft viktigare saker för mig som..  ööhh...  ...träning och skola och ...    ...träning. Intressant liv man har.
Här är ditt liv!!!: Träning-skola-träning-skola-träning-skola etc. Men det konstiga är att jag älskar det (mitt liv alltså), tro det eller ej.

Just nu är det mycket i gasen, på lördag drar vi till portugal för att - ja gissa - TRÄNA!
Ska bli hur gött som helst, hoppas vi kan uppdatera bloggen lite från något portugisiskt internetcafé.

Marcus har kommit med någon fix idé att alla killar ska resa i kostym. Antagligen för att vi ska få lite OS-trupp-känsla när vi kommer på flygplatsen. Har kostymbyxor här men ingen kavaj, så eventuellt blir det ett inköp av en billigare rese-kavaj imorgon :)

hörs imorn
Mvh
Albin

Snart Portugal!

Ey yo!
Nu är det snart Portugal mina vänner. På lördag bär det av. Så jädra gött det ska bli. Slippa se snön. Varmt klimat. Inte helt fel alltså! Har tagit med mig all stekar/sommarkläder hemifrån Ludvika så nu är jag välutrustad höhöhö. Fy fan vad skolan är tråkig alltså. Det är ju så att man spyr på skiten rent ut sagt. Man ska lämna in grejer här man ska ha prov där och detta tar aldrig slut nån gång heller. När man först tror att lugnet har lagt sig drar det igång igen. Precis som en evighetsmaskin. Ja vad ska man säga. Skittråkigt är det iaf.
Har hur många solglasögon här som helst. Tror att jag har 6 stycken. Det ä ju bara att välja och vraka :D
Nu ska jag duscha sedan blir det mat!


Hotell Yellow i Monte Gordo

///Gloo

Emil - Känn dig dissad Runheim

Sitter hemma och blir förudmjukad via sms efterssom dif förlorade i förlängning mot brynäs. En rolig sak med matchen var dock att Djurgårdens tränare "hårde" Hardy Nilsson blev intervjuad före matchen av en viss Claes Runheim från kanal 5. Det var en smått skraj Runheim som ställde smått underliga frågor. (dom har sedan länge en kall relations historia då de båda kommer från örebro och hade en dust efter att sverige förlorat vm-finalen 2004 mot kanada då Hardy var förbundskapten). Intervjun avslutades med följande ordväxling:

Runheim: – Du, producenten vill här att vi ska kramas, men det skiter vi i va?
Nilsson: (nickar och går)
Runheim: – Men Hardy, om det blir SM-guld, då kör vi en kram...?
Nilsson: – Av vilken anledning?



Djurgårdens tränare inte sugen på kroppskontakt med "tv-profilen"

Källa: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/djurgarden/article6813308.ab


ahh de va ett brra pass...

... som Tjärdal för det mästa brukar kommentera pass med önskvärt resultat. Och så även idag.

Tillsammans med hela gänget: Legernes, Persson, Gunnarsson, Ek, Runvik, Hedin, Örn och alla andra jag glömt + gästande "Uris" Uhrbom, T Lundgren och R Leandersson samt tränare Thysell med flera blev det ett fina långintervallpass i förmiddags solen. (några namn föll bort på grund av skada)

Tjärdal hade klurat ut 5-3-2-5-3-2-5 minuter med 1 minuts vila. Och utryckte sin förnödjsamhet efter passet "Aahh, ett brrra pass".

Innan det hade det varit en trevlig föreläsning av Henrik Skoog på temat "från lovande junior till bra Senior" (eller nått liknande). Intressant och givande.

Nu väntar återhämtning framför TV:n, världscupavslutningen i Falun, innan det är dags för nästa pass.

På återseende
Albin Olausson

Frajdej!

Äntligen fredag! Har precis slutat skolan och hänger lite på löp. Om ca en timme startar junioruppföljningslägret som skall äga rum här i löpargymnasiets anrika lokaler under kommande helg. Ca 15 löpare från hela sverige, förutom vi sex från löpargymnasiet, kommer snart att anlända. Sedan blir det träning, föreläsning av Henrik Skoog, information från landslagsinstans (Tjärdal) och lite mer träning. Det blir gött.

Vi från löp som kommer deltaga är Persson, Gunnarsson, Smedhs, Legernes, Hallbäck och Olausson. 

Det firar vi med en helcrazy bild på Tildiz

Trevlig helg, God jul och glad påsk

Albin 


på denna fronten intet nytt

nje just det. Har inte mycket av värde att skriva. Så i brist på intressanta saker får man ta till de ointressanta. Varsågod här kommer inte ointressant inlägg!:

Sitter och lyssnar på Brian Culbertson - en jazz/funk -pianist som jag ska spela upp en låt av för musikklassen imorn. Undrar vad dom kommer tycka?? (tror förestående mening blev lite gramatiskt felaktig, men vem bryr sig?)

Äntligen börjar det där vita (ibland brunt eller gult) smälta undan! Hurra! Vår! Sensation! Liv! Lycka! Löpning!
Blomberg och jag slickade av ett fint tröskelpass på en helt snöfri 1200m väg idag (sju gånger med 20sekunders vila). Och det var inte vilken väg som helst! Strandvägen i sollentuna, där Ola Liss iår firar 42år - med andra ord var det 42 år sedan Ola sprang sina första tusingar på strandvägen. Värt att fira. Hipp hipp hurra.

En mycket lustig sak blomberg och jag reflekterade över är att Mosambiqeus ambassad (vem kommer på ett sånt namn som inte änns går att stava till?) ligger där. Troligen har Mosambiques utsända diplomater blivit blåsta. När dom hemma i afrika letade lämplig lya för ambassaden trodde dom att de fixat ett ställe på strandvägen i centrala stockholm. Snacka om lång näsa när dom upptäcker att de hamnat på strandvägen i Sollentuna. Snopet.

mvh
Albin


tattoo




funderar på en tatuering.
skulle se ut ungefär såhär fast den skulle sitta lite högre upp.
vad tycks?

mvh
Albin

äntligen måndag, äntligen...

ja, som sagt, äntligen måndag.

Räknar jag rätt är det endast 12 dagar kvar till portugal-avfärd. Inte hel fel asså...

- Ja annars då? Wåtts app?
- Nja inte mycket. En hel del i skolan, annars är det rätt lugnt.

Härligt är i alla fall att våren tycks komma i år också. En period trodde jag på fullaste allvar att en ny istid dragit in över landet. Jag trodde att jag aldrig mer skulle få se en svensk, grön gräsmatta igen. Jag trodde snön hade kopplat greppet för evligt!
Lycklig blir jag därför när små små vårtecken börjar dyka upp lite här och var!

Hoppet det sista som överger människan

 
glada träningslägerfirare

tjao
Albin


Är helgen redan slut?

A men tjenare. Ett tag sen sist men skit samma. Har sprungit distans med Tomas idag och följde upp detta med lite bålstyrka. Asgött att snön håller på att smälta bort för en gång skull. Inte bara i Sollentuna utan här i Ludvika också. Jaha snart är helgen slut då. Det kändes som om den precis hade börjat men men. Ny väntar fysikprov på onsdag för min del. Trevligt. Igår hade jag och de andra ludvikamedlemmarna möte hos Guss. Vi planerade inför sommarens tävlingar och lite sådant. Väldigt ööööööö trevligt! Vi ska buteljera vinet nu också. Tar nog eventuellt med en flaska kanske. Får se.
Nej nu är det dags för dusch.


Vem vinner IVM i Doha? Ismail Ahmed Ismail till vänster eller Abubaker Kaki till höger?
Det avgörs idag vid 4 hugget!  Jag hejar på Ismail Ismail höhöhöhöhöhöhöhö :D

Mvh Dan Glo

Emil - Melodifestivalen

yo sitter och zappar mellan mina två favoritlag, arsenal som spelar fotboll mot the tigers (hull) och Djurgårn som spelar hockey mot slöddret (frölunda). men om en kvart får jag nog lägga dessa sportfånerier på deltid, efterssom ett tredje evenemang startar, nämligen melodifestivalen. jag vet faktiskt inte vem jag hejar på men det vet man väll bara efter dom har sjungit :P

Idag har jag och marcus tränat med hässelby (andra träningen för marcus). 7x1000m stog på programmet och jag hade inte tänkt köra alla, men Johan Engholm la upp passet så det var svårt att kliva av så jag fortsatte. iallafall så fck jag svårt att andas i uppförsbackarna och jag fick jättehög puls, men när det sluttade nerför så kunde jag spurta ikapp, så det blev ett lite konstigt pass. traditionsenligt så avslutar vi i hässelby våra "volymveckor" (som kommer en gång i månaden) med att göra något speciellt tillsammans, det kan vara allt från bowling till bordhockey turnering. i dag stog simmning på schemat, där jag marcus och den kommande medlemmen på löpargymnasiet Joel Dyren utmanade blackebergarna Emil M elmar o rickard på 3x25m fristil. Och Segrade :)

Ja men godnatt då!!

skadat gods...

...från Sverige.

Vi känner igen det:
- Var är Benkan då? Skulle inte han springa?
- Nej, han e skadad... nått med vaden tror jag.

Ständigt dessa skador. Senaste och mest aktuella är kanske Anton Asplund som tvingas avstå sin första VM-start pga av just - ja ni vet ju - skada. Även en annan tredjedel av Sveriges löpartrupp till IVM, Ulrika J, har haft skadeproblem och riskerat att missa start. Tur att Claesson ständigt är fit for fight.

Men vad är det som är problemet?
Är det bara i Sverige som, ursäkta generaliseringen, ALLA blir skadade HELA TIDEN!
Blir Kenyanerna aldrig skadade? Nja, inte lika ofta iaf. Trots att dom förmodligen inte har tillgång till samma fina tekniska utrustning (dataprogram som säger åt dig när du ska vila etc.).
Men kanske är det just all vetenskap som är problemet. Man litar till den (och kanske även för mycket på sin tränare) och glömmer bort din och din kropps egen förmåga att känna av läget i kroppen.

För en skada kommer ju inte till dig som en bacill när du minst anar det. Den kommer för att någonting har gått sönder kroppen. Att ha sönder något tar lång tid. Och när något är fel säger kroppen ifrån genom att skänka dig SMÄRTA!
Lyssnar vi inte på denna smärtan?
Är vi inte kompetenta nog att förstå att smärta är synonym med trasigt som är synonym men SKADA!
SKADA! Huuu.. ett obehagligt ord. Man blir rädd. Tänk om den där skadan hoppar på mig nästa gång.

Är vi så besatta av att träna så att vi inte har varken tid eller lust att lyssna på våra kroppars signaler?
Men borde vi inte avskräckas när vi sneglar på våra skadade kamrater?
Borde vi inte då, som de moderna och förstående människorna vi är, ta vårt förnuft till fånga och förstå:
Lyssna på kroppen när den säger ifrån.
Jag lovar: den lurar dig inte. Din kropp känner dig bäst.

För vi alla vet väll att man inte blir värdsmästare med benet i gips

vid pennan
Albin

  


Emil - Aldeles för mycket artighet

Jag vet inte om det är jag som är oartig men jag har lagt märke till hur alla alltid tackar efter maten varje dag, jag brukar typ ta omvägar för att slippa lämna maten när någon av kockarna står i disken. Jag tycker att det känns fel att tacka av någon andledning, det beror inte på min relation till någon av dom, utan det bara känns fel. Jag säger inte att det är fel att tacka men jag ser inte någon anledning till att tacka och man ska vara snål med komplimangerna, då ger dom bättre verkan! Jag är nog allmänt dålig på det där, tyvärr. 

Sen var det ju något annat, jag vet inte riktigt, asså "hur giick det för Aaarsenal? jag kommer inte riktigt ihåg? ja men juste utskopning, men det var ju som vanligt dåra!"
Avslutar med ett drömmål från gårdagen. ni kanske inte gillar arsenal, kanske inte ens gillar fotboll, men detta, detta är konst! Samir Nasri! 5-0 blev det till slut :)


Nu ringer Daniel till Per Synnerman angående England!

Fan han var inte hemma! :(

ja hallå

Många bollar i elden, järn i luften - eller vad man nu säger 
Hur som helst: Som Emil skrev; det är mycket nu! Mycket i skolan, mycket träning, mycket planerande för alla möjliga och omöjliga saker som kommer eller inte kommer att hända.

För att sortera lite i min stökiga hjärna punktar jag därför upp några av de saker som för tillfället upptar dess kapacitet. 

# Mycket i skolan: Matte B prov, tre examineringar om helt olika saker i Historia B, Svenska B inlämning x2.
# Stor del av eftermiddagen gick åt till att, över några koppar kaffe och en kokosboll och en julmust, planera en kajaktur. Över kristiflygare/himmelsfärd anordnar Hultgren & Olausson´s Adventure Hiking en tvådagars kajaktur Uppsala-Sollentuna. 
# Jag har även tillsammans med några andra kompisar börjat, så smått, planera en kajaktur i vätterns arkipelag i sommar.
#Planering inför vårens och junis tävlingar har börjat. Terrängtävlingar samt de första bantävlingarna.
# Snart dags för årets portugalläger!
# Vi i årskurs två har börjat planera och fixa med treornas "nomineringsfilmer" där dom tilldelas ett "pris" eller en "titel" på årets löparskiva. Typiskt att treorna ska vara så många! Vi måste väll göra..  ...12 filmer tror jag!
 
+ att man har träningen att sköta om...

Men det är å andra sidan roligt att det händer lite i livet också. Annars vore det ju trist.

Jag avslutar men ett gammalt fint ordspråk som kom att tänka på här om dagen - i vilket sammanhang kommer jag inte ihåg - men det kan vara bra att ha med sig.

Du skall icke driva hor med din mor, du blir far till din bror

vi hörs //Olausson




Lyckad Entrepenörsdag

Tjooo! Varit i skolan och lyssnat på föredrag av företagsägare: Michael Hallbäck m.fl. Ett lyckat projektarbete av Hans och Rickard måste jag säga. Bra jobbat! Intressanta föreläsningar. Nu är det slut på inomhussäsongen och det är dags för grundträningen. Eller den så kallade grissträningen. Mkt km i träningsdagböckerna toppat med läger i Portugal om ca 2-3 veckor. Det är inte alls långt kvar till det omtyckta och populära lägret :D
Våren är också på ingång. Solen börjar komma fram och snön smälter. Så jädra gött! Bli av med den där snöskiten för en gångs skull.

Just nu är det chill on the grill på löpet. Nu i Marcus frånvaro måste framförallt jag och Emil se till att ta vårat ansvar här på bloggen. Det är odiskutabelt alltså! Snart dags för distans. Det blir "Fest" som Albin jämt säger.
Sedan ikväll blir det studerande as usual.



Min katt nya katt. Tazze heter han.

Ha en fortsatt trevlig dag/kväll
Mvh Glo


Emil - Sol

man blir så himla glad av all denna sol, att få vakna av att solen skiner en i ögonen är ju bara underbart. även om jag idag vaknade av att marcus bankade på min dörr 20min innan skolan börja, efterssom min väckarklocka inte ringde. synd bara att man inte kan träna.. men ikväll blir det fest på emirates när porto e på besök.
nu blir det middag.

Emil - mycket har hänt

jaha det var ju trevligt att vara online igen efter en vecka utan internet i en stuga i stoten. det har ju som sagt hänt en jäkla massa saker här... vi satt och pratade i någon timma om allt som hade hänt innan marcus slängde fram sin stora nyhet (som jag var ovetande om) som nu tyvärr lett till att han avslutat sitt skribent arbete här på bloggen, men under hans paus så lovar vi andra att ta ansvaret att hålla bloggen vid liv på samma sätt som han många gånger räddat bloggen när vi varit lite dåliga på att leverera. vi får väll ge honom bättre villkor och höja lönen så kanske han för hoppningsvis kommer på bättre tankar och inser att den förändring han vill få fram kan ske trots ett fortsatt bloggande.

Som sagt har jag varit i stöten under sportlovet, fast vi åkte bara skidor där i en dag, sen åkte vi i trysil (norge) också två dar och på "bredden"  som edman kallade det två dar. sol varje dag men kallt som i ett isbjörns rövhål och blost 22 s/m , men man blir inte brun av värme (om man inte ligger på grillen) utan av sol så brun som en pepparkaka har man blitt.

Brink

Den evigt unge Brink vann vasaloppet!

Bra jobbat Jörgen!


2010 etta i vasaloppet


2003 mötte väggen på stafetten i VM



2008/7 -2010 medioker skidskytte karriär


Brink

Den evigt unge Brink vann vasaloppet!

Bra jobbat Jörgen!


2010 etta i vasaloppet


2003 mötte väggen på stafetten i VM



2008/7 -2010 medioker skidskytte karriär


Vasaloppsvecka i Mora av Dan Glo

Hejsan! Igår kom jag hem ifrån min 5 långa dagars vistelse i vasaloppets mecka: Mora. Jag anlände till Petterssons hus kl 23,00 på måndag kvällen med mina föräldrar. Väl där hann jag knappt inkvartera mig förrän den stora frågan kom till Lars: "Har ni vallat?" Emil och Lars började skratta direkt och svarade ja. Ajajaj då tänkte jag eftersom att vi skulle åka halvvasan dan efter men det var bara att gå ner till Pettschons vallabod och lägga på fäste (glid hade jag redan lagt på innan vi åkte lyckligtvis!). Min pappa Hans skulle också åka halvvasan men han sa att han skulle fixa fästet själv. Hans missade förresten starten till Kortvasan fredagen innan då han kommit en kvart försent. Han blev dock uppgraderad utan extra kostnad till halvvasan som jag också skulle åka. Asbra ju! Sedan efter vallningen var det bara att gå till sängs. Somnade nog vid ca 00,30.

På tisdagmorgon vaknade jag av Emil Pettschons trevliga alarmsignal ca kl 06,30. Lars hade gjort en trevlig frukost så det var bara att äta och ge sig iväg till halvvasa starten i Oxberg. Vi anlände där kl 08,00 (En timme innan starten). Jag och Pettschon sprang till starten för att lägga ut skidorna så långt fram som möjligt efter Lars parkerat och stannat bilen. Sedan satte vi oss i bilen igen och laddade. Jag drack Red Bull för att vakna till ordentligt. Sedan värmde vi upp och tog på oss skidorna ca 5min innan start. När startskottet small var det bara att staka på hela vägen till Mora. Det var ca -12 vid starten men blev varmare under loppets gång. Både jag och Emil siktade på att komma under 3 timmar vilket betyder under 40min/mil tempo eftersom sträckan är 4,5 mil. Jag vill också hålla en ganska hög puls ca 165 när jag stakade. Hursomhelst Emil kom in på tiden 2,56 och jag kom in på tiden 2,57,49. Mkt nöjd med detta! :D
Hade snittpuls på 161 och hade förbrännt strax under 3000 kcal under loppet.
Hans åkte in på 4,55. Sub 5! Inte illa!

Under de resterande dagarna (onsdagen och torsdagen) anslöt Tomas och Albin till vår trupp, Lag Löpargymnasiet. Vi hade träning/möte i löparkorridoren på St Mikaelsskolan och åt luncbuffé i Vasaloppstältet m.m.

På fredagen var det dags för stafettvasan. Jag hade blivit tilldelad första sträckan som ni sett på tidagare inlägg. Hade sovit kasst natten till fredagen. Gick upp kl 05,20 och åt frukost med Lars. Sedan kom Hans och hämtade mig ca 06,00. Kl 07,30 anlände vi till Sälen och vasaloppsstarten. Jag lade mina skidor längst fram så att jag skulle få en bra position. Det var riktigt kallt ca -27. Bara att bita i! Hade köpt lite energiprovianter som jag skulle förtära under min sträcka nämligen: Koffeingel, någon sorts dryck ifrån Enervit och 1 st energikaka (Hade utnyttjat min andra energikaka under halvvasan).
Efter jag lagt ut skidorna satte jag mig i bilen och laddade med en Red Bull för att vakna till som jag gjorde till Halvvasan.
Kl 09,00 small startskottet och jag tog i bra mkt för att få en bra position till de branta backarna upp till Smågan. Ville inte spränga mig i backarna så jag höll min puls runt 180. I mitten av min sträcka kom jag in i en liten svacka. Många åkte om mig. Jädra skit tänkte jag. En massa tjocka tanter som glider om mig bara för att jag har sämre glid. När det var ca 8km kvar tog jag i med hårdhandskarna. Jag stannade och drog i mig koffeingelen och en bit av energikakan. Då gick det genast mkt bättre. När det var ca 4km kvar tog jag min enervit dryck och pumpade på med mina One Way stavar ner till Mångsbodarna. Där växlade jag över till Albin som fortsatte sin tur till Evertsberg. Jag växlade över som 207 tror jag. Jag var nöjd med min sträcka. Hade haft en snittpuls på ca 165 så jag hade tagit i mer nu än vad jag hade gjort på Halvvasan. Bra Dan Glo!

Vi slutade sedan som 74:a efter mkt starka sträckor av Albin som plockade in ca 60 placeringar och framför allt Tomas som åkte sin sträcka på 51min! Detta följdes sedan upp med lite strul vid växlingen mellan Tomas och Smedhs. Då tappade vi ca 2min. Smedhs spättade på rejält på sin korta sträcka (9km) och växlade sedan över till en starkt avslutande Pettschon.
Det ska också tilläggas att jag och Albin hade de tyngsta coh längsta sträckorna men det passade oss utmärkt!
Efter målgången åt hela staffetlaget tillsammans med Tomas och mina föräldrar samt Pettschons pappa en lunchbuffé i Vasaloppstältet med afterski-musiki i värsta flummiga rockstil. Därefter begav vi oss hem till Ludvika och Albins tåg mot Hallsberg kl 20,30. På kvällen tittade jag på Skavlan och en film som heter 1408.

Om man ska summera hela min vistelse i Mora och våra lopp så måste man säga att det varit mycket trevligt och roligt. Taktiksnack blandat med löparsnack och interna skämt gjorde allting mkt roligare! Hela vistelsen var kort och gott mkt lyckad. Logistiken och planeringen samt kolhydratuppladdningen gick också över all förväntan. Ett stort tack till Pettschon för att jag fick bo i deras hus under de här dagarna. Jag vill också tacka mina lagkompisar och sist men inte minst alla föräldrar som ställde upp och skjutasade runt alla till respektive växlingskontroll!

Nu väntar en hel del studerande för min del samt buljerande av vårat hemgjorda vin som har jäst sedan slutet av augusit!


Lite bilder ifrån Mora:


Hans laddar inför loppet


Jag och Pettschon efter Halvvasan


Hans på väg mot målgång


Dan Glo först vid starten till Stafettvasan i Bergaby, Sälen. Ca-29 grader celsius.
Kallt!


Starten har gått! Jag ligger bland de 50 första


Pettschon mot på väg mot målgång. Nervöst!


Nöjd Pettschon efter målgång


Lag Löpargymnasiet


Segergest!


Tunga Grejer!


Lunchbuffé med After-ski

Tack så mkt för eran läsning/ Dan Glo


74:plats

Ja vi nådde alltså vårt (tyckte vi) högt satta mål att komma topp 100 i StafettVasan!

Alla gjorde mkt bra sträckor och vi tog faktiskt placeringar på varje sträcka!
Som Ola skulle sagt, Vi fick ju en väldigt bra resa...

Det ända som var lite bekymmersamt, iaf för mig (Albin) och Daniel var glidet. Vi hade kanske inte särskillt dåligt glid - men i förhållande till många andra tjocka, otränade, dussin-motionärer hade vi dåligt glid då många av typen jag just beskrev kom och gled om oss i utförsbackarna. Till nästa år är det pulvervallor som gäller, kosta var det kosta vill, men vi skall inte bli ifrån åkta av några feta tanter bara för att dom har dyrare vallor!

Löpargymnasiet

Mora

Lopp: StafettVasan 2010
Startnummer: 968
Status: Gått i mål
Åktid: 05:36:40
Placering: 74
Laguppställning
Namn Sträcka
José-Dan Gloo Sälen-Mångsbodarna
Albin von Alausson Mångsbodarna-Evertsberg
Tomas Hulken Evertsberg-Oxberg
Erik Springnotan "Schmeeds" Oxberg-Hökberg
Emil Pettschon Hökberg-Mora

Resultat
MätpunktTidKm/hPlaceringKlockslag
Sälen       09:00:00
Smågan 00:46:25 13,6 169 09:46:25
Mångsbodarna 01:37:37 15,5 207 10:37:37
Risberg 02:16:30 16,5 152 11:16:30
Evertsberg 03:05:42 15,4 151 12:05:42
Oxberg 03:54:57 17,9 110 12:54:57
Hökberg 04:26:17 17,6 82 13:26:17
Eldris 05:03:43 16,4 79 14:03:43
Mora 05:36:40 16,2 74 14:36:40

Albin växlar till Tomas som sticker iväg i full fart mot Oxberg.
mvh Albin

direkt från Mora

Ja då sitter vi här, jag, Emil Pettersson och Daniel och mentalt förbereder oss för morgondagen. Dagen med stort S. StafettVasan!

Förberedelserna kunde inte gått mer enligt vår icke befintliga plan än dom gjort. Med andra ord: optimalt.

Vi har prov åkt spåren (Emil och Daniel till och med HalvVasan). Valllningen är redan avklarad enligt valllningskonstens alla regler. Kolhydratuppladdningen har skett hos Emils mammma som bjöd på en klassisk "dan före StafettVasan måltid" iform av kyckling och klyftpotatis. Smaskens.

Vi (Daniel och Albin) bor alltså här hos Emil och hans far Lars. De andra två femtedelarna av laget Tomas och Smedhs bor i den Smedhska villan några kvarter bort.

Lag uppställning ser ut enligt följande:


Laguppställning
Namn
Sträcka
1, José-Dan Gloo Sälen-Mångsbodarna
2, Albin von Alausson Mångsbodarna-Evertsberg
3, Tomas Hulken Evertsberg-Oxberg
4, Erik Springnotan "Schmeeds" Oxberg-Hökberg
5, Emil Pettschon Hökberg-Mora

Imorgon smäller det, önska oss lycka till!



Angående vår kamrat Hallbäck, sitter vi oförstående. Vi hoppas att vi inte förlorat en bymade-bloggare för evigt.


mvh varma hälsningar

Albin
Daniel
Emil P

snö

Igår slet jag i mitt anletes svett för att skotta upp gången från våran trädgård ut till cykelvägen, vilken utgör startpunkt på alla mina löparrundor. Snön var så blöt och tung att ryggen värkte redan efter 2 meter /15 minuter (?). Efter ytterligare 2 meter tilltog smärtan och jag började tvivla om det verkligen var värt mödan. Men jag hade ju kommit halvvägs och jag ville inte vika ner mig för en "lite" snö. Efter ytterligare ca 3 meter var jag ute på vägen och smärtan i ryggen var borta då hela kroppen under halsen var avdomnad och utom min kännslomässiga kontroll. Stolt betraktade jag mitt verk. Lyckan var total. Jag hade gjort det omöjliga. Blod, svett och tårar. Jag hade segrat över snön.

Sedan gick jag ner till stan för ett ärende. När jag, en timma senare, skulle vandra den pedantiskt uppskottade gången från cykelvägen in till husen igen fann jag någonting som fick tårarna att börja bränna bakom ögonlocken.
Hur kan dom göra så här mot mig?
Finns inget gott i denna värld?
Vem i askersunds tekniska förvaltning vill spotta på min gravsten?

Någon traktor-rustad kommunalare har åka och dumpat ca 8 ton snö bredvid cykelvägen, precis där det förut gick en pedantiskt uppskottad gång.
Allt jag känner är hat och uppgivenhet

detta kan vara det sista livstecknet ni ser från
Albin

RSS 2.0