Alban" terräng/park-sm-banan

Nu har jag påsklov, eftersom vi är lediga imorgon och på torsdag åker vi (som bekant) till Portugal. Inga fel.
Idag har vi åkt till Tantolunden på söder och kört lite intervaller på banan där terräng-SM ska gå om tre veckor. Det kändes bra och banan var bra i ett trevligt område (vid zinkensdamms IP). Den enda nackdelen är väll att banan är utstakad och lagd på gräset bredvid gångvägarna i parken, eftersom gångvägarna är asfalterade och för hårda att springa på. Men detta gör att banan går på gräs som lätt blir väldigt lerigt och uppsprunget om det är lite blött. Men vi hoppas på torrt och bra väder, då blir det nog kanon fint!

Imorgon ska vi bara packa inför träningslägret och sedan 15.15 på torsdag så lyfter vi mot sydligare breddgrader.


Yellow beach hotel som vi ska bo på!


Snart hägrar också terrängg DM, ska bli skojjigt! 

En bild från förra året, mitt löpsteg är inte mycket att skryta med där ser jag. hoppas att jag förbättrat det under året som gått... tror det i alla fall.

 

Mac* 3 dagar (snart 2) kvar till mooonte gordo!

torsdag bär det alltså av.. ååh va skönt det ska bli!!!!  så jädra gött asså.. Jag har varit på träningsläger en gång tidigare för ett år sen exakt då jag var med Sävedalens AIK i Spanien en vecka ;)))) det var den roligaste veckan jag hade under hela det året! Så vi får väl se om löpargymnasiet toppar det.. Fördel att vi åker hela elva dagar den här gången, shiiiiet

I helgen var jag och inhandlade korta strumpor så jag inte får någon rand upp på vaden när jag tränar. Och flippflopp köpte jag också! Det här med bloggandet i Portugal är jag lite orolig över.. hehe. Kan vara så att vi kommer få ta ett elva(11!!!!!!!) dagar långt break tyvärr.. men om jag råkar få tag i en dator någon regnig dag så lovar jag att jag ska langa ett inlägg om läget nere i varma Portugal!!


Här är ett par bilder från Spanien 08 =D









en liten kämpar bild på slutet! (under 400meters-intervallera)

Sov gott !! Puss kram

Alban¤ veckan är igång...

Veckan har rullat igång. Snart ska jag ut på en liten kvällsjogg och sedan blir det lite styrketräning, skönt att det fortfarande (kl 18.24) är lite ljust ute!
Imorgon ska vi bege oss till årets terräng-SM-bana och träna lite på den. Ska bli kul, det är på söder i stockholm så det tar inte lång tid att åka dit.  

På torsdag är det Torsdagen med stort T, då är det nämligen Torsdagen då vi åker på Träningsläger till Monte Gordo i Portugal. Ska bli otroligt skönt. Dock kommer jag nog inte kunna träna så hårt som de flesta av oss ska göra pga av min sena i vristen som aldrig vill ge sig. Men i ärlighetens namn så gör det inte så himmla mycket, jag ska de träningsfria timmarna (som blir många!)  bara njuta så mycket jag orkar.



Sedan har jag lovat min nya sponsor att ge dom ett omnämnande här på bloggen. Det är givetvis Connings Optik jag pratar om. Dom sponsrade mig med en gratis synundersökning. Tack för det Thomas (till vänster på bilden).


Jag avslutar med ett citat av f.d. stadsminister Göran Persson.
"Allt du säger skall vara sant, men du behöver inte säga allt som är sant."

Alban the orientexpress

Sitter nu på löp och uppdaterar mig om vad mina löparvänner har gjort i helgen, samtidigt som jag förmedlar till er var jag gör just nu. Det stavas simultanförmåga.

Idag har jag orienterat. I bilen på väg till tävlingen i Tibro satt jag, pappa, ordförande Jouni och Bosse. Hela vägen satt vi och spanade efter snön i diket och tyckte oss se att den försvann mer och mer desto närmare slutdestioationen vi kom. Men så svänger vi av den större vägen och förtsätter in på en mindre småväg. Och vipps så var där helt plötsligt en hel massa snö som täckte marken vi snart skulle springa på. Alla hade förstås sina egna teorier om varför det var så mycket snö där, men nästan ingen alls där vi tidigare åkt. Herr ordförande Jounis teori tyckte jag dock var den bästa.
Jouni säger på bred norrlänska:
"-Jag tror att det är för det som bor en massa elaka människor här. (vi tittar lite frågande på honom) Gud som straffar dom..."
Om det stämmer eller inte låter jag vara osagt.

Efter åtskilliga koppar termos kaffe var jag vi redo att ge oss ut på kontrolljakt i skogen. Det var minusgrader i luften och snön låg tjock på marken.
Orienteringsmomentet gick bra och efter målgång lunkar jag och Bosse iväg till duschen. Som vanligt var duschen utomhus, det går ju bra på sommaren men när det är sköldgrader så är det lite skyligt att ställa sig och duscha ute på en träpall. Men en orienterare klagar aldrig och vi överlevde även denna övning och for nöjda och belåtna hem igen.

Alban¶ Snömonstret...

Igår föll snön över Askersund som börsen i USA. Det vräkte ner så gott som hela dagen, men tillslut typ kl18 så slutade. Äntligen kunde jag ge mig ut för att springa. Tyvärr så hade plogbilen tagit tidigt sommarlov och inte än ända väg i hela stan var plogad. Vad gör man då?  Jo, letar upp dom snöigaste skogsvägarna och kör snöpuls. Sagt och gjort. Jag drog på mig mina knälånga yllestrumpor och gav mig iväg. Efter 20minuters löpande i ca 30cm (!) snö så hade nån bonde plogat resten av vägen så det blev vanlig löpning andra halvan av passet.
Denna träningsform är riktigt rolig och ger bra effekt på hjärtat och lårmusklerna...

Imorgon blir det tävlingspremär i orientering! Antar att det blir någon sorts snöpuls då också. Men jag hoppas att snön hinner smälta undan så mycket som möjligt tills dess. Det ska bli kul att se hur det går. Annars har jag ju tänkt att köra en liten satsning på sprint-orientering i år, som förhoppningsvis ska mynna ut i en top 8 plats på JSM i sprint. Det är i alla fall mitt mål.
I vår blir det väll ca 4 sprint tävlingar och sedan får vi se vad jag hinner med i höst innan JSM.

//Albin

Mac* AAAACHTUNG!!!

Kvällen har spenderats i samlingsrummet med lissen, röjjan och gorillan. Sedan kom Mary också..
Att spela Achtung Die Kurve på projektorn är så sjukt roligt!!!!

Just nu sitter jag och väntar på att min flickvän ska komma ner och lägga sig så vi kan sova.. Medans jag väntar sitter jag och trycker i mig lite cocopops. Perfekt slut på en fredag kväll som denna..


Detta är Lissen!


peace

Alban# spelberoende!!!

Bloons Tower Defence 2, jag säger bara det. Spelet som har allt. Nu är jag helt biten och desperat försöker jag klara HARD nivån, det är 50 steg man ska göra. Hittils har jag bara kommit till 31 och det är sjukt svårt!
För en som inte tillhör sveriges nördigaste minoritetsgrupp "Tower defence 2 spelarna" så kan jag berätta att man ska köpa apor och placera ut dom längst med en bana och sedan ska dom skjuta sönder balongerna som kommer på banan. Om ni vill ha en beroendeframkallande sysselsättning så rekomenderar jag starkt att prova, jag lovar ni kommer inte att kunna sluta.

Det andra spelet som jag tänkte ta upp är spelet för den lilla slutna samlingen fans av "småspel" är Achtung die kurve!
Man spelar mot varandra och kan vara upp till 9st spelare. Det är som en variant av Snake, fast man spelar mot varandra samtidigt.
Det är just nu löpargymnasiets stora tidsfördriv (förutom viss löpträning) och nu har vi kommit på att man kan spela det i samlingsrummet på "filmduken". Fatta vilken effekt, det måste vara den bästa idén som kläckts sedan någon fick snilleblixten att uppfinna hjulet.

Man är alltså en "mask" och det gäller att inte köra in i de andra, eller sig själv...
Här kommer en liten film om Achtung!



@lb@n, vofflor!

Hej på er denna voffliga onsdag!

Nu sitter jag och ser på "Yrrol" tillsammans med Tilda och Mickan. Yrrol är för dem som inte vet en ganska rolig film, med bla Johan Ulvesson, Claes Månsson och Ulla skog. Kan rekomenderas för personer med aningen sjuk humor.

Tidigare idag så fick jag, Tomas och Smedhs skjuts till Stinsen (köpcentrum). Och det var inte vem som helst som satt i förarsätet, nämligen Mr. Bilkörning him self - Emil Blomberg. Som tur var så satt Emils pappa bredvid och gastade då Emil var på väg att köra oss mot en säker död när han tänkte åka rakt ut i en rondell, hårt trafikerad 20 ton tunga lastbilar!
Tacksamma till livet gick vi sedan på skakiga ben in på stinsen för att handla vofflor och glass. Det är ju voffeldagen idag!
Så nu har vi frossat i vofflor hela kvällen. Även Daniel Wuldo från Eritrea åt sin livs första voffla med glass och fann det högst välsmakande.

Här kommer en liten rolig film med vår favorit Philman (Tingeling mannen). En fläskkarré med plommon...

Mac* snabbis

Direkt från datastugan.

Engelskan idag blev otroligt skön eftersom min, och blommans, lärare inte var närvarande pga att hennes son är sjuk! Och eftersom jag har samma lärare i engelska som italienska så betyder det att återigen står jag här vid datorn!!!!  ibland är det skönt att ha samma lärare i två ämnen. nice
 Fast nu jobbar jag faktiskt lite.. Jag och Alban(eller, mr.Achtung som han även kallar sig. Trots att jag CUTTAR sönder honom på Achtung Die Kurve!!!)) ska skriva ett grupparbete om Italiensk kultur. Antagligen blir det någonting om sport och löpning. Problemet är bara att italienare är fullkomligt värdelösa i sprint, medeldistans så som långdistanslöpning(marathon).

Nu är det intensivt arbete som gäller!!


Bild från Schweiz i höstas när jag var och hälsade på min syster Martina. Varför jag kom och tänka på det var pga att hon kommer till Svergie nu i helgen för att skriva högskoleprovet! Sen kommer hon även över påsk men då är jag och resten av löpet i POOOORTUUGAAAAL!!! ses snart!!



Ciao amigo



Maaaaac**** TILDO

Idag har det varit långintervaller i snöstorm!  Och snacka om långt!!
2 x 6 minuter + 2 x 3 minuter + 2 x 2 minuter!   Flytfart.. Vilket enligt Ola betyder kör skiten ur er.. typ...

Ikväll ska Tilda ta hit några musikflickor som ska fika på löp.. haha mysigt.. Efter att vi killar BJÖD IN OSS SJÄLVA eftersom Tilda inte har bjudit oss.. så ska vi också vara med och vi har en mycket fin present till Tilda!! oohyes we have ;)))))))

För ca 15min sedan så utklassade jag Emil i pingpong!! 
Att tillägga också är att vi ägde röven av Lissen och Klabbe i dubbelmatch igår.. Så idag har dom ignorerat oss hela dagen.

Nu ska vi äta middag!


En fin bild..


puss

albanz måndag...

Har återigen kämpat igenom en tung måndag i skolan. 5h och 50min lektionstid tycker i alla fall jag är någon timme för mycket. Skönt att ha det gjort.

På onsdag är det endast 10 ynka veckor kvar av detta läsåret. Och räknar man då bort påsklov, studiedagar och andra röda dagar så finner man det delikata svaret att skolveckorna är det endast åtta stycken kvar av.

Agående Rudbecksstafetten så berättare våran polisong-prydde samhällskunskapslärare och till lika startman i vårat stafettlag att han hade ont i ryggen och var lite osäker på formen. Men han vilar sig i form, han liknade sig själv med en björn som går i ide över vintern. Jag undrar dock om han inte befinner sig (rent träningsmässigt) i ide året runt??!!...
Formen på mig och Gleimar ser dock mycket lovande ut och dom andra lagen kommer absolut få se upp med oss!

Imorgon ska Tilda ha lite 17års kalas!!!! Det ska bli kul, och jag ser fram imot när hon ska öppna sin present från oss!

God natt

[Alban] tebax i dårhuset/löp

Är tillbaka på löp och vi sitter och glor på nått värdelöst TV-program där våran kära löparkamrat Micke West är med och vinner tusentals kronor på en massa fåniga lekar. Han fick 500 spänn för att han häftade fast en massa lappar på sig själv med en häftpistol. Ajajajaj, det såg inte skönt ut. Och nu står dom och skjuter med softairgun på honom... Kvalitéts TV.

Dagens träning blev ganska lätt men ganska blöt och ganska... ...skogig. Orientering alltså. Jag sprang fel, från 2:an till 16:nde och sedan till 4:an. Det blev inte så bra.

Nu är jag trött och ska börja dra mig tillbaka och ladda inför mogondagens skola. Avslutningsvis kommer ett citat från Nalle Puh:
Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

God natt, ha en trevlig vecka.

Ey yo!!!

Dan glooooooo!!!

Yo! Lördag kväll. Har haft en "repning" i studion med Vladinex. Det blev inget vidare pga brist på producenter. Det kommer att lösa sig. Har haft backinervaller med Guss och Tomas och de idag också. De gick bra :D
En lång, brant och seg backe som kändes rejält. FYYYYYYYYYYYYYY!!!!!

Sedan har jag hälsat på mormor på sjukhus också. Min syster är också hemma i helgen :D
Ja det är ju hyfsat chill. =)))))

Ska sova nu!!!¨



Ciao

Alban# tutar och kör

Strålande sol och några ljumma grader i luften. Dagen var som gjord för ett långpass. 10.57 stod jag och sträckte ut mina vadmuskler vid Askersunds lokala ICA-handlare och väntade på Lukas. Tillsammans hade vi 86 minuters löpande njutning framför oss. Dom vatten-mjuka grusvägarna tog vänligt imot våra nötta Asics skor och kilometrarna flög förbi likt fåglarna i vårluften.
Nog med löpar-poesi.



Idag har jag även övningskört för första gången. De flesta som jag mötte på vägen klarade sig utan livshotande personskador och kostnaderna för materiella skador var oväntat låga. Hastighetsöverskridningarna var också endast ringa.
Kort sagt, en lyckad första gång bakom ratten. Får se om det blir en sväng imorgon också.


Imorgon blir det orientering. Och sedan ska nog vi (jag, Robin och Danne) ha lite picknik med korvgrillning i vårsolen!

Jag avslutar med ett citat från Erik Sjöqvist:
"Det är ett jävla slit det här med att springa"

hej då//albin

Mac* shit jag somnade visst

Sitter i löpetsoffan på ettan, Mary har lämnat mig för att plugga eller nått. Mitt i allt råkade jag precis somna och vaknade av att dörren smälldes igen till våningen. Fyfan!! va rädd jag blev! 

Igår hade jag och Mary.. romanstisk middag här. Jag lagade huvudrätt som bestog av kyckling inrullad i bacon(bränd) pasta(överkokt) och en choklas-sås(som jag förstörde tre gånger i rad).  Resultat: Jag suger i köket..
Jaja, det är ju iallafall tanken som räknas och vi hade ju mysigt iallafall.. Sedan var vi så mätta och utmattade efter den tunga skolveckan att nästa stop var sängen...!!


Ikväll ska Mary träffa Emmy och Fia inne i stan så jag ska nog ta en kväll med familjen. Jag och Mary skulle sovit hemma hos mig natten till imorgon men hon bestämde sig att sova på löp istället. Så vi ses imorgon älskling.

Nu ska jag duscha och lite sånt skit..


Här har ni mig när jag sitter och räknar lite pengar...


bye

Heeeeeeeeeeeeesssss!!

Yooo!!!

Ey yooo. My life be like OOOOOOlllllaaaaaaaaaaa OOOOOOlllaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........
You know what it is!

Har haft en bra vecka med träning. Det har känts mycket bra på alla pass så jag kommer i form :D
Får se om det nu blir träning med Guss på lördag. Backträning står det på schemat för tillfället men jag är hes i halsen nu så jag har svårt att prata. Ska också hålla en powerpoint presentation i kemi imorrn också. Om jag inte kan prata då så kan man ju alltid hyra in Anderssssssss jaaaaaa!!!!

Så det är ju hyfsat chill :)))

Ett citat ifrån Micke Röjerås när han jobbar:

"Hej, jag heter Micke Röjerås och om du inte köper så slår jag ihjäl dig!"

Goodbeyyyy som Goodfreyyyy säger ;)))))

Freeeedagsfräckis!

Här kommer den äntligen, veckans fredagsfräckis som förgyller det redan lyckosprudlande veckoslutet!

Vi vill varna känsliga läsare och redaktionens etniska råd!

På puben
På skylten utanför puben står det "Gratis öl till den som klarar testet". En kille blir nyfiken, så han går in och frågar bartendern vad testet  går ut på.
-Först måste du svepa en liter tequila utan att röra en min, säger bartendern.
Han fortsätter:
-På bakgården finns det en alligator med en rutten tand, den måste du dra ut med dina bara händer. Och sist av allt, på tredje våningen finns det en kvinna som aldrig har fått orgasm, du måste se till att hon får det.
   Killen funderar ett kort tag och säger sedan:
-Hur gärna jag än skulle vilja ha gratis öl så är det inte värt det. Till att börja med så måste man vara helt galen för att dricka en liter tequila och sedan blir det ju bara värre och värre!
Tiden går och efter att killen har druckit ett par stora starköl, så svamlar han fram:
-Var är den där tequilan?
Han får flaskan och klunkar i sig hela litern utan att röra en min. Där efter raglar han ut genom den bakre utgången och snart hör gästerna en massa stök och bök från bakgården, varpå det blir tyst.
Då snubblar mannen in igen med kläderna sönderslitna och en massa rivmärken över hela kroppen.
-Så där ja, säger han stolt.
-Var är den där kvinnan med den ruttna tanden!?



Ha en trevlig helg önskar fredagsfräckisredaktionen


Mac* ohyesssss

Kom till skolan för en timme sen ungefär. slutade mattelektionen tidigt, vi hade någon tävlingsgrej typ så man fick gå när man var klar. Självklart kryssade jag bara i lite här och där, orka liksom..
Eller som Alban sa, "du drar ändå ner snittet så det spelar ingen roll".. kul...!!

Ont i halsen idag också, bajs.. Ingen träning då alltså. Har tränat sjukt dåligt senaste veckan.. typ 2 pass. i normala fall kör jag 6st.

nä nu ska jag springa och äta lunch!!!!   höres


Alban@ en "pizza" under passet

Tjo.
Nu har jag för första gången i mitt liv spytt under ett tränignpass. Dock måste det väll tilläggas att det inte berodde på att jag var så trött, utan det var nog mer p.g.a min överfulla magsäck! Vi körde 5x4 minuter tröskel och det var på sista intervallen som magen började krångla. I sista nerförsbacken började potatisbullarna (lunchen) växa i magen och sedan ville dom bara upp i den friska vårluften. I farten torkade jag bort det värsta på hakan med handen och körde vidare, men magen sa ifrån igen och jag fick jogga sista 100m in i mål.

Ska man tro "Gleimars lära om träning" så var det ett toppen pass, eftersom Gleimar har fått för sig att man måste spy efter alla pass om det ska ge någonting. Men jag vet inte jag...  ...det var väll i alla fall ett helt ok pass.

 
Dagens vårtecken: måste vara att vi åter har börjat träna i den älskade Edsbergsparken, och givetvis var det fullt av våriga lerpölar strategiskt utplacerade för att jag skulle trampa i dem med mina sprillans nya vita DS Trainers .
Gött att slippa herr Tjärdals "stinsen-rakan" nu efter att vi nött den i princip hela vintern.

Tack för visat intresse
Albin

Alban¤ Tingeling tingeling

Hejsan!
Jag ska väll följa mönstret och formulera min bestämda uppfattning om Melodifestivalen.
Av låtarna som var med skulle your my world ha vunnit eftersom det var den bästa låten. Tyvärr framfördes den av Emilia som inte kan räkna sig till en av dom större sångerskorna, hon sjunger ju rent men har liksom inget mer att ge.

Men det bedrövliga var ju att låten som i överlägsen stil skulle vunnit om den vara var med i själva röstningen fick vara "mellan akt" eller pausunderhållning! Tingeling av den stora artisten Philman (Henrik Dorsin) ägde ju alla med sin ryska discoversion!!! Lätt det bästa i hela programet.
Sen vill jag bara tillägga att Petra Mede var också bedrövlig, hel kassa skämt. Nej, hon kan hålla sig till morgonsoffan...

Här kommer "Tingeling" i sin ursprungs version, kanske den allra bästa också!


Imorgon har jag matteprov och sedan ska jag ha redovisning i träningsläran med Ola-bandola. Gött mos.
Matten kommer nog att gå bra och i träningsläran ska jag bara snacka lite om löpteknik...

God natt





Daniel, Dan Glo

Yoo!

Bloggskrivande igen nu då :P Har tagit en paus ifrån studerandet en snabbis. Tränade med Guss idag och de gick bra. Vi körde kort backe. Igår klippte jag mig. Känns bra med kort hår nu :D Hälsade också på mormor första gången sen hon blev inlagd på sjukhus.
Ikväll blir det av till löpet igen. Hyfsat chill :)
Nu måste jag studera igen



Tjarrå

Alban# åmmeberg tur och retur

I går var jag, pappa och Anton på handboll i Idrottens hus i Örebro. Lindesberg mot Trelleborg och Linde körde över Trelleborg totalt och spelade med B-spelare sista 15 min. Detta gjorde att Linde tog sig till slutspel och ska då möta Allingås, så Richard nu är det kört för Alingsås!

Idag ringde robin mig på morgonkulan och jag lyckades lura med honom och göra mig sällskap på mitt långpass. Eftersom Robins meritlista i löpning kan göras ganska kort så följde han mig på cykel. Så vi körde ut till golfbanan i Åmmeberg och tillbaka, det blev väll 18-20 km. Det kändes riktigt bra faktiskt!

Jag har också varit hos mormor och morfar och eftersom dom rensar ur huset (dom ska flytta) så fick jag den gamla "Amerika gitarren" som min gammelmorfar fick skickad till sig från sina släktingar i Amerika. 

Senare i kväll ska jag åka med grannen Per upp till Stockholm. Vi brukar sitta och diskutera allt möjligt, senast pratade vi hälsa, vätternrundan, barnuppfostran, bråk i skolan och kriminalvården. om jag minns rätt. Ska bli intressant att se vad det dyker upp för ämnen idag. Resorna med Per har gjort att en tråkig, vemodig och ensam resa på söndag kvällen har blivit någonting som man nästan ser fram imot.

Kram albin 

Mac* Melodifestivalen

Melodifestivalen är precis slut och "operalåten" vann.. vet inte vad den heter. suck, jag hade velat att Agnes eller Emilia skulle ha vunnit. buuhuuu.  Men en operalåt på Franska(?) bör ju funka i Moskva.

Jag och Tilda har hängt hemma hos mig idag och ätit mat, spelat Wii och bara chillat fett. Alltid lika roligt att umgås med lilla Tilda.

Nu ska vi kolla på Matrix 2. Vi såg ju ettan igår liksom.. chill!  byebye


SM i helgen.  Jag närmast kameran, sedan Alban och därefter Bernhard!


Mac* 01:28

Ska nana efter att ha kollat på maitrix på tv med Mora, Hulken och Tildis. Röjeros kom ner och drygade sig också när det var som bäst! Faktum är att lilla Erik(mora) aldrig har sett filmen??!!!! Vem har inte sett Maitrix liksom??? Lite unikt kanske..  Så han var iallafall otroligt imponerad över att filmen var så "jädra cool"!

För övrigt så har kvällen spenderats åt att cykla i en halvmeters snö bort till Väsjöbacken, som ligger typ 3-4km från löpet, för att åka sopsäck! Mycket underhållande och jag har fortfarande ont i svanskotan. Nice!! Skulle inte förvåna mig om jag vaknade upp med halsont imorgon också, suck....

Nej nu ska jag slagga.. höres



Stenungsund 07


kraam


Yoyo Dan Glo is in tha house!!!

Tjooo!!

Asgött med helg nu då! Och där är vi ju nu dårå som Ola säger ;) Så jädra gött asså. Imorn blir det förmodligen träning med Guss. Blir ingen mer Faluträning framöver.
Sedan blir det klippning.
Det blev tyvärr ingen studioinespelning i helgen heller. Riktigt surt :(( Vladinex skulle bort :P.
En hel del plugg att ta itu med också. Matteprov på tisdag. Bror Johan är i Ljungdalen på skidweekend just nu. Har också fått reda på mina betyg i franska och matte och fick VG på dessa.
Ska också boka in nästa projekt nämligen en fotbollsresa till England i början av Maj. 
Ja det är ju hyfsat chill :D



Ciao trevlig helg!

Mac* pingpongmarcus

Fredag eftermiddag och alla från ettan har åkt hem förutom jag och Tilda som ska snart ska iväg och handla mat på coop. Själv åker jag hem imorgon, palla stressa liksom...

Emil åkte precis hem efter att ha förlorat mot mig i pingis!!! 12-2 i set till mig! Ett set är först till 11 poäng. Emil blev så lack att han kastade racket i väggen så det gick av. gött mos.

Senare ska jag försöka plugga lite matematik tror jag! Prov på tisdag och jag ska ha mvg!! 


Jag, min katt Zoe och min lillebror Mauritz! :)

Puss kram


Mac* ACHTUNG

Godmorgon säger jag. Klockan är 20 över 11 och jag sitter fortfarande i bara underkläder. Chill! Ska till skolan med bussen som går 35, stress stress så jag klämmer in ett litet inlägg eftersom jag inte bloggat på typ 3 dagar... omg

Igår var min kära vän Blueklinten(Martin Nordström) på besök! Alltid lika kul att träffa honom. På onsdag ska han komma hit igen, då blir det ös.

Träningen, har väl varit sådär den här veckan, vilade mån,tis,ons och körde intervaller igår och vilar idag igen. får se om jag pallar köra något i helgen :p Ska fläska på lite mera nästa vecka!! Det är ju inga tävlingar nu iallafall så varför dra på allt för mycket. 1 pass i veckan funkar bra ;)

Dagens tips!!


Acktung die kurve!

Ett spel där det går ut på att med två knappar styra sin mask utan att åka in i någon annan mask eller sig själv. Svårt men förbaskat underhållande! Det är de vi brukar tillfredsställa oss med på lunchrasten i skolan. Nice!


byebye

Freeedagsfräckis!!!

Äntligen är den här, veckans fredagsfräckis som lyser upp denna medelmåttiga, grådassiga fredag.

Vi vill varna känsliga läsare och redaktionens etniska råd!

Den med snickaren

Garvar åt en bra fredagsfräckis

Snickaren på våning 3 upptäckte att han glömt sågen längst ner.
Han försöker ropa till sin kollega på våning 1, men avståndet var för
stort.
Han pekar på sig själv (jag),
nöp ihop benen å vred sig (behöver),
drog armarna fram och tillbaka (såg).

Kompisen på våning 1 nickade, och började onanera!
Snickaren på våning 3 blev förbannad och sprang ner för trappan.
-Va fan, är du dum? Jag ville bara ha en såg!
-Ja jag förstod det. Jag försökte bara berätta att "Jag kommer snart".



Till alla morgonpigga läsare (läs herr Tjärdal) vill jag frambringa mina ursäkter, men kompenserar givetvis detta med att bjuda på en liten extra fräckis

"Vad är det för likhet mellan en stekpanna och en blondin?
Båda sätter fräs på korven!"

Kanske inte tillhör en av dom mera kvalitativa fräckisarna, men ändå...

Ha en bra fredag! //Albin

Alban€ löpning

Jag har hittat ett liten frågeformulär för löpare. Så jag tänkte roa mig själv och er med att besvara dessa frågor.
Vore roligt om mina bloggkamrater också ville besvara dessa frågor!!


1. Vilken typ av löpare är du?

Seg i start och accerelation men rullar bra på de högre växlarna. Trivs och tar sig fram på alla typer av underlag, bana likväl som på små knixiga skogs-stigar. Prioriterar upplevelsen av löppasset före träningskvalitén, springer alltså hellre lugnt och njuter i skogen än kutar hårda intervaller på löpband i en källare.


2. Hur länge har du löpt?
Började springa regelbundet i början på år 2007

3. Hur mycket löper du per vecka?
5-7 pass. ca 55-75 km. Varav 3 pass är kvalité. 

4. Vilket är ditt "feelgood" tempo?
4.30 är skönt att springa i. Inte jätte långsamt men ändå lugnt...

5. Vid vilken ålder började du springa?
Jag hade nog fyllt 14. Jag fyller sent på året.

6. Vilka andra sporter utövar du regebundet?
Orientering, skidåkning och krocket!

7. Vad måste du ha med dig på ett pass?
Positiv inställning och klar planering av hur passet ska genomföras.

8. Varför springer du?
För att det är ett fullständigt meningslöst tidsfördriv. Man kan inte ägna sig åt meningsfulla saker hela tiden.

9. Har du någon gång ljugit för att få springa? Hur löd lögnen?
Har väll någongång dragit en vals om att jag haft en vilodag jag inte hade haft.

10. Hur ofta köper du skor?
Kanske tre par om året, Inkl. spikskor. Exkl. Orienteringsskor

11. Hur ofta köper du annan löprelaterad utrustning?
Nya kläder blir det ju lite då och då...

12. Var/hur handlar du utrustningen?
Av personer som vet vad dom pratar om. Runnersstore, Löpex, Löplabbet. Kläder kan jag köpa var som helst.

13. När föredrar du att springa?
När vädret är skönt och när man har gott om tid och när benen är pigga!

14. Hur ofta tävlar du?
Inomhus 4-5 ggr. Vår terräng 3ggr. Utomhussäsong 8-9ggr. Höst terräng 2ggr. (Ungefär)

15. Vilka distanser?
Mest 1500 och 2000 hinder. Men även 800, 3000 och terräng. I framtiden ska jag köra minst ett 10mila lopp!

16. Vilken är favoritdistansen?
För tillfället 1500 m. Men är också taggad på terränglöpning til våren!!!


Alban} raport från sjuksängen

Idag är så gott som allt det halsonda borta, men istället börjar en riktig förkylning ta form. Men min fysiska status är mycket bättre och jag börjar hoppas på att kunna köra helgens långpass med Matte och Lukas!
Är i alla fall hemma från skolan idag med för att samla kraft till att mota bort förkylningen med.
Men man ska inte klaga allt för mycket, det är ju trotts allt helt rätt tid att bli sjuk i nu. SM och tävlingsperioden har precis varit och det kan rent av vara läge för lite vila innan man startar upp en kortare träningsperiod - innan sommarens tävlingsperiod tar vid! Ska bli så himmla gött att börja tävla ute och springa i utan mössa och vantar!!!

Funderar på om jag ska släpa mig iväg till kvarterets lokala pizzeria och inhandla något till lunch så småning om...

Snart är helgen här och då hoppas jag på mycket kul!
¤Jag, pappa och brorsan ska på handboll! Lindesberg ligger åtta och har en jätte chans att gå till slutspel!!

¤Ska nog lira lite RISK (eller nått) tillsammans med "grapparna"!

¤På lördag blir det nog långpass med Matte och Lukas, en tränings- och socialhöjdpunkt!

¤Sedan ska man väll umgås lite med sin kära släkt som man inte träffat på ett tag nu...

¤Och givetvis en del plugg, särskillt nu när jag missat en massa i skolan.

Kram Albin

Emil™

Heter det ett äppelskrutt eller en äppelskrutt ??
för mej var det ett självklart svar: ett äppelskrutt !!
jag vet inte men daniel och mary säger en äppelskrutt och det låter sjukt. hört en heter det väll ändå äppelmos också, inte äpplemos. det har jag iof hört stockholmare säga så de e jag osäker på...

när vi ändå pratar om ord så har jag lärt mig ett nytt ord. fucktard


så står det altså på en av världens mäst använda webbsida

Imorn är det championsleague på tv Roma vs ARSENAL :) tvn bokad!!

nästa onsdag är det slottsprinten i sthlm och självklart ska vi dit och heja


Alban# sjukt sjuk

Vaknade tidigt imorse och insåg att jag var sjuk. Suck och piss... Så jag har bara chillat och pillat naveln hela dagen.
Det närmaste träning jag kom var de ynka "löpstegen" jag tog på runnersstor´s löpband när jag harvat mig in till stan för att köpa nya träningsskor. Kan nog tidigast köra lite lätt på torsdag, men den som lever får se...

Men sådana dagar som denna är det tur att det finns youtube med massvis av roliga klipp! Här kommer några att roa sig med:


Ja hallå!

Ey yo!
Tjotjo jag är mr Danglo ohhh yeah.

Sprang SM i helgen gick inte jättebra kom 5:a totalt. Jaja bara att ta nya tag!
Nu är det alltime high period innan terräng SM och Portugal. Sedan blir det satsning mot 400m och 800m i sommar :D
Ringde Guss ikväll och berättade om vad jag tyckte om helgen. Vi planerade sedan för framtiden kring träningen.
Har en hel del läxor. Lackar röv på det nu!
Lade ut mina asics spiksor på blocket ikväll också. Får hoppas de blir sålda :)
Nu ska jag äta kvällsmat och sen sova. Ösösösös.
Måste också tillägga att stafettlaget är komplett nu. Argus accepterade vårat förslag idag efter vår samhällslektion :D Asbra ju!

Goodbye

"När man skriver goodbye tänker man på goodfrey eftersom att det låter nästan lika......."


Alban# Tid

Måndag igen... men dagen började bra eftersom vi hade inställd lektion på morgonen, så det blev sovmorgon till kl 10.25! Gött mos

Sedan efter skolan så gav jag mig ensam ut på en liten löp-runda runt den ogästvänliga jäst-fabriken som står och luktar illa nere vid den annars så vackra strandkanten.

Nu är det exakt tre månader kvar av detta skolåret. och av dom tre månaderna så är det två hela veckor ledigt om man räknar ihop påsklov och studiedagar.


Tiden går så fort ibland, och så långsamt ibland. Senaste tiden har tiden gått fort och det är på tiden att tiden börjar lugna ner sig. Men på sommarn går ju alltid tiden fortare, jag blir åksjuk av att tänka på det....
Tänk om tiden börjar gå så fort att jag inte hinner med, så att tiden rusar ifrån mig. Om tiden sprang ifrån mig skulle jag tappa tiden och bli tidlös. Jag skulle bli efter min tid, och skulle inte ha tid till någonting.
Men jag skulle inte ha någon tid att passa och ingen tidspress....
Nej, nu har jag inte tid att sitta här och tjabbla om tid




Puss Albin

Mac* SM GULD SM GULD SM GULD

Alltid lika härligt att klämma till med ett SM-GULD!! Erfaren som man är.. Det är ju trots allt mitt nionde guld i svenska mästerskapen. Coolt va? Tiden var väl inget att skryta med. Jag sprang 11 sekunder långsammare än vad jag har gjort i vinter :p hehe.. men är det taktiklopp så är det. :)

Skönt att inomhussäsongen är över och att vi går in i den "andra" uppbyggnadsperioden för detta träningsår. Nice nice! Det betyder att vi inte kör någon bana förän först när utomhussäsongen har betat sitt gräs. Den ersätts istället med lite korta intervaller ute i skogen, flytfart. "Låt oss säga, 400 meter, kanske 403 meter beroende på vilken fas man är i." Som Ola hade sagt! Och torsdagarnas långintervaller kommer bestå av backträning. chill.

Nu är det typ bara en månad kvar till Pontugal-lägret och jag är fett sugen! :D längtar!

En fin bild ifrån helgen!!!


Det här är i kvalet! Jag har inga sladdar till min kamera så jag får lägga upp flera bilder senare! Och filmer på vårat final-lopp skall jag också lägga upp ;) yeeeeaa
Jag i rött och gult, Blommis i Vitt och Daniel längst till höger ;) nice nice


En fin bild på Tilda får avsluta dethär inlägget!


jaa.....................................




puss och kram

ettan förlora, tvåan vann??!!

Nu är IUSM över och så här stod det på friidrott.se:

"P17 1500 m: Marcus försvarade titeln
Spårvägens Medhane Temesgen Amanuel tog hand om dragjobbet och körde på 69.9 (400 m) och 2:21.9 (800 m) med Marcus Hallbäck och Albin Olausson närmast bakom.
Vid 900 m satte fjolårsmästaren i P16 Marcus in rycket och fick direkt några meter. Det avståndet höll han hela vägen in via 2:54.4 på 1000 m och 3:23.6 på 1200 m till 4:09.54.
Silvret till Albin på 4:12.41 och bronset till Bernhard Brundin på 4:14.69."

Jag försvarade alltså mitt silver fråån i fjol, det var göttt mos.
Det har, förutom silvret, varit en mycket trevlig och händelserik helg som gått alldeles för fort.

Här kommer en lista över helgens highlights!!!

¤Försvarade mitt silver på 1500m och tog mitt fjärde USM-silver (alla gånger har jag haft det gulröda Bålsta-linnet före mig)
¤Satte personligt rekord i att förtära en kebabpizza av ordinär storlek, strax under 8 min.
¤Plankade för första gången i mitt liv på en av Göteborgsspårvagnslinjer.
¤Åt en otroligt god "ungsbakad lammstek späckad med vitlök och kryddor" på en pittoresk grek-resturang på en av göteborgs bakgator.
¤Gjorde bort mig vid frukosten på hotellet när jag satt och pratade om Carolina Kluft, utan att jag sett att hennes lillasyrra Olivia Kluft satt precis bredvid mig och åt vofflor! Pinit!
¤Spöade Tilda och Matte i plump på tåget hem.

Tack för visat intresse // Albin


Mac* Jag tror på oss

ligger och chillar på hotelrummet och kollar på melodifestivalen. Lång dag som började klockan halv 9 av att det är för ljust på rummet på morgonen.. suck..

Jag tog mig iallafall vidare utan några större problem till morgondagens final som jag springer klockan 12:00. Även Alban, Gleimar och Blomman tog sig vidare. nice gubs!  Bloggar mer senare om morgondagens resultat!!


Jag och syster



kram

Mac* gööööteborg

Äntligen framme i Götet efter en intensiv resa tillsammans med min far, Fia, Emmy och Gunnarsson(gorillan). Det hela började med att vi satt lugnt i bilen och småpratade. Tills en polisbil komer upp brevid oss och ber oss köra åt sidan. Nice farsan!!  2400 spänn fick han betala för att han körde 129 på 110väg :p  bra början på resan liksom.. Nåväl. vi stannade och åt på något hak, jag tog nå biffar. Inge vidare gott men det gick ner iallafall.. 

Och nu är vi framme! Vi droppade Fia och Emmy på Centralstationen där Mary's pappa och Mary själv plockade upp dom. Och efter att ha kört fel, över lite spårvagnsrälsar och mot rött så kom vi fram till hotellet där jag skulle bo. Far forsatte bort på Avenyn för att träffa några bekanta.

Min nedräkning av dagar har snart nått sitt slut för nu är det alltså bara 1 dag kvar! Eller rättare sagt en halv nästan. Imorgon klockan 15.40 springer jag försök på 1500 meter! Spännande spännande. Vi är 22 anmälda. Om 2 stryker sig blir det 2 heat, om en stryker sig eller ingen så blir det 3 heat. Om det blir 2 heat hamnar jag i samma heat som Blommis och Dan Glo!! Nice!! Om det blir 3 heat hamnar jag med bara Danne :p chill on the grill

Jag är som sagt otroligt taggad inför morgondagen och jag vet att det kommer gå bra!! Friidrottens hus heeeereee I coooomeee...



SM för exakt ett år sen i Sätrahallen, Stockholm. Också 1500 meter där jag stog som segrare före Alban och Daniel!! Lycka till pojkar!!!!!!!!!!

tjoho


Alban$ Fredagsfräckis!!!

Har tagit ledigt ifrån hela skoldagen idag efterson det bär av söder-ut lite senare under dagen. Nämligen till Göteborg, och imorgon ska det springas försöks heat på 1500meter. Där "borde" jag inte ha några svårigheter med att ta mig vidare, men man vet aldrig. Jag kan snubbla, bli avtrampad skon eller bara springa dåligt. Så det gäller väl att inte bara latja igenom det, utan verkligen köra på allvar. Sedan springs finalen på söndag.


Hoppas att det går lika bra i år som förra årets inomhus SM. Då jag hade laddat upp med några pass på "Stadio Antonio Domingo... någonting" på Tenneriffa veckan innan! Här pustar jag efter några 800:ingar.


Eftersom att det är fredag så kommer här också en Fredagsfräckis att roa sig med!

Vi vill varna känsliga läsare och redaktionens etniska råd!


Den med ormen

Garvar åt en bra fredagsfräckis

Två snubbar satt och delade ett flak öl i mörkret vid ett litet campingbord. Dom blev efter ett tag skapligt på arslet och den ene var tvungen att kissa. Han gick då bakom tältet för att uträtta sina behov. Efteråt glömde han dra upp gylfen å när han satte sig ner föll hela snorren över bordet. Kompisen såg det hela lite vagt i mörkret, grep tag i en flaska och ropade "PASS PÅ - en huggorm!", och slog till den allt han kunde! Hans kompis skrek ... "AJ FÖR FAAN! Slå den jäveln igen! Den bet mig i kuken!! .."


Mvh Albin


Mac* period 3!!!

Hej Hopp

Idag var det periodsbyte i skolan och imorgon börjar nya schemat! Jag avslutar 2 kurser och börjar på 2 nya. Slutar Svenska A och Italienska steg 1. Och börjar Samhäll A och Italienska steg 2 ;) nice nice nice. Också att nämna är att jag idag fick veta av Ola att vi börjar med träningsläran imorgon....... suck. Men Gleimar var glad för det iallafall, kul för honom. Själv tycker jag det är helt värdelöst eftersom man inte hinner dra ut sina spända muskler efter långintervallerna för det är så ont om tid... paaallllaaaaaaa.   Dessutom får man inte äta eller dricka någonting under lektionen vilket gör att man somnar. Ola tycker inte att man koncentrerar sig nog om man äter samtidigt, även fast han sitter och surplar på sitt kaffe under föreläsningen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


             Dagens Gossip:
  • Rickard gunnarsson har ändrat sin status på facebook från singel till i ett förhållande.. ojojoj
    Även Johanna Olsson har gjort detta. Så nu är det alltså officiellt!! spännande.

  • Erica har ont i sitt lår så håll er borta för hon lackar apa om man rör henne.. citat; "RÖR MIG INTE JAG KOMMER INTE KUNNA SPRINGA SM!!" slut citat. stackare...
  • Ola har klippt sig! Detta har jag inget mer att säga om. ingen kommentar.......


Nu är det bara tre små dagar kvar till inomhusSM som ni alla vet. ojojojojojojojojoj.
Alban är inte lika taggad, hm...



Tilda in action!    (bild från Erica's dator)


Puss och kram godnatt!!


vår

Efter att vintern vangästat oss en längre tid nu så kommer våren som ett besök av en gammal kär vän
Snön som legat som ett lock över växtlighet och grönska börjar sakta ge vika och det skjuter liv i de sovande blommorna
Vattnet polar livligt i bäckarna som ringlar sig fram i ett uppvaknande landskap
Folket kommar fram ur sina vinter iden och tar promenader i solskenet
H&M´s vårkollektion börjar nu klä var och varannan fjortis på stan
Våren kommer i år igen

Copyright Albin Olausson

För er som är intresserade av att köpa min ännu inte utgivna diktsamling går det bra att höra av sig till mitt förlag.
Priser är 999.90 SEK exkl. moms och frakt
(Hehehehehehehe :D)




En bild från Tenneriffa förra Påsken.

Sitter och längtar till detta årets påsk, Potrugal-lägret!!! Hur gött ska det inte bli!?
Knappt en månad kvar...

//Albin

Alban# Lika som bär

Här kommer ännu en "lika som bär". Denna gången är det min kära spansk-blodiga kamrat Robin Hanberger Pérez och ingen mindre än Mr. Bean!!!


Mr. Bean och Robin, eller vänta nu...   ...var det tvärt om??...    ...asch, lika som bär!


Dagens träning bestod av tio stycken 200:ingar, Samma som Marcus och Gleimar och Emil, fast vi körde i lite olika grupper. Det var en skön känsla genom hela passet och jag hanterade helheten, som Ola säger och tycker mycket om när man gör!



Dagens vårtecken: Är att vi genomförde vårt sista inomhuspass i sätra!!! Efter SM nu så väntar grundträning och då blir det inte så mycket bana, gött mos.

Puss o kram, Albin

Mac* ska du me och tcccccchhhhräna?<-- så säger TILDA!!

Just kommit upp från våran kära styrkelokal och sitter på Tilda's rum och vid hennes dator. Hon står och tänker högt av vad hon tränade idag och hur det gick.. ingen lyssnar..

Mitt pass gick helt okej! 10x200meter på typ 26-27 sekunder var väl snittet. Lite segt men jag känner att jag är på gång inför helgen och SM ;) Resten av veckan ska jag chilla järnet. Ingen träning imorgon och på torsdag lite lätta intervaller. nicenicenice.  Och för er som undrar varför jag är anmäld på både 400 och 1500SM så kan jag tala om att jag har bestämt mig för att bara köra 1500 meter så ni som springer 400 kan pusta ut! Men ni som springer 1500 kan ju försöka öka träningsdosen såhär 4 dagar innan helgen.


Nu ska Tilda duscha så jag får inte vara här inne längre. dags att avsluta! Puss krammmmmmmm


Tilda in action

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Alban¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Hejsan hoppsan!
Idag var det första skoldagen efter lovet. Det gick faktiskt riktigt bra att komma igång. För att snöa in lite i löpar snack så kan man likna loven med seriepauser i ett saftigt intervall pass. Intervallpasset är alltså skolgången. Dessa lite längre seriepauser är nödvändiga för att man ska kunna hålla kvalitén och farten genom hela passet, liksom loven är nödvändiga för att kunna orka prestera i skolan även om det känns tungt imellan åt.

Idag är ju också andra dagen av den kalendariska våren!!! Därför tänkte jag införa dagens vårtecken här på bloggen.

Dagens vårtecken: blir idag, med tanke på att det ligger ett snötäcke över hela Häggvik, att det var ljust när vi åt frukost och gick till bussen!  Det har inte hänt på länge, länge,länge. Inte undra på att folk är lyckligare i sydligare länder, när vi i norden vandrar i ett konstant vinter-mörker under halva vår livstid.

Dagens träning blev lätt, eftermiddagen körde Marcus och jag en ny runda som blev lite "Trail Run" (på svenska "löpning långt bortom vägar och löparbanor"). Vi körde till viss del på en liten stig efter Edsviken som bitvis försvann och det blev lite off road. Men det är roligt att inte ligga och nöta på asfalten hela vintern.

//Albin

Mac* God eftermiddag!

Ingen historia idag vilket resulterar i att jag slutar klockan 14:50. Bussen från skolan går 14:47............????!!!!!  Ska ringa till SL och klaga på skiten.. jaja, jag fick vandra hem och sprang sedan upp till Mary's rum men hon är nere och pratar med sin tränare. Om en timme drygt så ska vi åka till arlanda där jag ska vinka av henne när hon åker ner till Kalmar för begravning.

Så just nu sitter jag uppe på Mary's pyssliga lilla rum och väntar på att hon ska komma tillbaks.. hmm

Hade redovisning idag på svenskan om min pingisidol Jan Ove Waldner och det gick bra! MVG Marcus! nice
lika bra på italienska muntliga gick det ju inte när jag och Alban satt och svor över att vi inte fattade en piss av vad läraren sa till oss. Men hon sa att det var bra... idiot

Efter att jag lämnat Mary på arlanda väntar styrka med Richard Edman som alltid är lika uppskattad. Skall nog inte köra för hårt i och med svenska mästerskapen i helgen!!! Jag vet att jag nämner det i varje inlägg och jag kommer fortsätta göra det. För jag är sjukt taggad ;))))))) se upp

Nu kom Mary så nu ska jag kila iväg :)  


NT-festen





puussss


Alban@ back on track

Tillbaka i Sthlm efter en veckas sportlov hemma i Askersund. Roligt att träffa allt roligt folk igen, man har nästan saknat dem under lovet...
Åkte lite skidor idag med och idag lyckades vallateamet bättre! Hade kanon före och två mil gick bara av sig själv i de isiga spåren.

Imorgon har jag föredrag i Svenskan, jag känner mig inte riktigt förberedd men det får väll gå som det går. 
-Det löser sig alltid! som bilskolläraren sa på övningskörningskursen. Jag tycker att det var ganska roligt att detta sades av en körskollärare med tanke på alla dödsfall vi har ni trafiken varje år...


Sitter nu och längtar efter våren. Våren är en underbar tid, då vet man att man har en härlig sommar framför sig och allt känns lätt och lekande.


Ett säkert vårtecken är terräng DM. Här är en bild av Matte, Mig och Kennet som bildade Åsbros terräng-lag som placerade sig trea eller nått sånt. Det blir tufft att återupprepa det i år eftersom Matte numera springer för "Spårvagnen", och löpare av Mattes kvalitét är det ganska tunnt med i Åsbro...


Fredags fräckisarna har det varit ganska dåligt med på ett tag. Jag tar helt på mig skulden för detta och ber offentligt om ursäkt. Vissa klagomål har tillochmed inkommit.
Så har kommer en kortis.

Vi varnar känsliga läsare och redaktionens etniska råd!!!

Den i Florida

Garvar åt en bra fredagsfräckis

En man och en kvinna hade varit gifta i trettio år.

De bestämde sig för att återuppleva sin bröllopsresa och åkte till Florida där de hyrde en lägenhet.


På morgonen vid frukostbordet efter en het natt tittade kvinnan på sin make ömt och med lidelse och sa:

Vet du, det bränner lika mycket i bröstvårtorna på mig när jag ser dig som för trettio år sedan!


Inte så konstigt, svarade maken.

Den ena hänger i teet och den andra ligger i gröten!



God natt, Albin

Emil™ Hur ser man att en polack är från polen??

Har nu suttit och läst igenom bloggen om allt roligt som hänt för er alla :)
jag har inte skrivit någonting dåra pga att jag har varit i polen utan dator.
Rubrikfrågan fick jag säkert 6ggr från olika håll innan jag åkte till polen och ett flertal under resan!! Hur ser man att en påle är från polen?? tycker jag är betydligt roligare nu;)
I alla fall så har jag åkt skidor i polen. Zakopane heter stället och ligger i Tatrabergen (miniatyr alperna som dom kallas) (fast bergen var ändå MYYCKET större än svenska). Polacker är ett mycket trevligt folk, men skidor var väll inte alla polackers styrka;) om man ser en jeans klädd skidåkare som åker störtlopp och ramlar var 7 meter så är han polack. nä bra åkte dom inte och detta ledde till att dom förstörde pisterna efter bara någon timme:( man blir ju helt pist off, så vi åkte off pist istället ;) offpist åkningen var faktiskt helt underbar. 2 meter djup pudersnö helt orörd (polackerna vågade sig inte dit :D) fantastiskt, otroligt, underbart!!


                    
                 zakopane                                                      och på kvällen

Sammanfattning/Betyg

Maten: € € € € €
`                       

Underbara måltider med min underbara familj, enda felet var att midagen alltid serverades från kl 2-5 :o
(od2 do5) på polska;)

ja Språket: € €
Ja=tak 
Tack=jenkuje
confusing :S blir alltid fel;) andra ord:
jendobr=goddag de va dom glosor jag lärde mig!
annars slutar i princip alla ord på "y" eller "ski"

Skidåkningen får ändå: € € € € €
trots sönderkörda backar och endast totalt 6 backar så var det underbart!!
föresten så var det så att man betalade per åk och inte tid vilket ja tycker va bra.



oftast åker jag skidor men här på snowboard!!


Priset: € € € € €
JÄTTE BILLIGT :D mycket billigare än åre.

Gemenskap: € € € € €
roligt på så vis att vi blev vänner med övriga svenskar bl.a. en man som vi i början skämtade om att han pratade precis som Anders Lundin, och det visade sig även sedan att han hätte Anders, hur stor är sannolikheten ;)

        Anders "Lundin" och Niclas(min bror)


RSS 2.0