Emil - på väg uppåt

Efter en ytterst trevlig vistelse i familjen Olaussons sommarstuga i warberg blev det idag dags för mig att tacka för gästfriheten och bege mig mot det som den kommande helgen kan kallas sveriges löpmetropol om jag förstått det rätt. Albins moster som jag skulle få skuds av till gbg hade lite brottom hem idag så jag får fördröja x-antal timmar i centrala göteborg och vänta på mitt tåg som går kl 17. I stället för att häcka på centralstationen kom jag på den lysande idén att gå och slå läger på Radisson Hotell precis brevid. Så jag slog mig ner i lobbyn och förklarade i incheckningen att mitt sälskap anländer lite senare och frågade om jag skulle kunna få tillgång till internet, vilket inte var några problem. fast bara i en timme, sen får jag väl dra vidare till nästa hotell.


Vi tävlade ju också i tisdags vilket var väldigt trevligt. fick ju en jävligt bra resa, men det gäller ju också att genomföra det va.. 5.53.78 blev tiden vilket är 4 sek bättre än sässongsmålet, nu har jag klarat alla mål, vad ska man göra då, lägga ner sässongen?

Jag ska se om jag kan åka vidare till västerås idag och åka bil med eventuellt Emmas föräldrar:P upp till Ludvika, då kan jag se marcus springa gurkspelen vilket skulle vara roligt. Gurkspelen är ju dessutom ett fruktansvärt bra namn på en tävling. seriöst.


Daniel Gleimar - IS BACK ON TRACK MF!

Fuck off nu kör vi!

Nu har jag tagit en rejäl bloggpaus kan man väl säga. Har inte varit ett dugg motiverad till att blogga när jag inte har kunnat träna och har dessutom gjort mkt så att jag inte hunnit att blogga. Skit samma! Där är väl här vi befinner oss nu dårå.

Har kommit igång med träningen denna vecka. ÄNTLIGEN
Är helt frisk. Asbra. Medicinen hjälpte lyckligtvis :))))))))))))))))

Marcus är på besök. Han är nästa besökare sedan Albin var här. Och mer kommer det. Blommis anländer imorgon vid kl 22.
Det blir asskoj. Fler löpare kommer också har jag hört. Fint att alla vill besöka Ludvika!

Ska blogga mera imorgon!

Godnatt!







ASS Open

...Googla inte på det. Blomberg har redan gjort misstaget. Resultatet blev inte helt enligt det tänkta ändamålet.

Hur som helst. Snart går bussen som ska ta mig till tåget som ska ta mig till göteborg. Där väntar en spårvagn som ska ta oss till slottskogsvallen. Märk väll oss. På tåget sitter nu redan Emil Blomberg och guppar på väg mot hallsberg.

Väl på slottskogsvallen ska vi köra 2000m hinder på tävlingen "Andy Senorski Steeplechase Open", förkortas ASS Open.

I startlistan återfinns namn som Tomik Bekele född -84. Kan det vara en yngre bror till Kenenisa? bror son? kusin? Syssling? Granne? Skolkamrat? Vem vet, någon koppling kanske han har till världsrekordhållaren Kenenise Bekele.. 5.30 har han iaf gjort. Habilt. 

Har inte tid att skriva mer nu. Bråttom med packningen som inte är påbörjad. 


Andy Senorski i vattengraven. Djupdykning om ni frågar mig.

tjao
Albin 


Borg och skog

Kl 05.25 ringde klockan.
Kl 07.02 var vi på plats på O-ringenarenan. 
Kl 07.30 öppnade vi värdesaksinlämningen som vi (Askersunds OK) fått i uppdrag att ta hand om.
Tio timmar senare ungefär packade vi ihop och slog igen. Då hade sjupersoner lämnat in och hämtat ut sina värdesaker. Som ni förstår var det ingen hetsig anstormning...

Dagens high light var förmodligen att se vår Finansminister Anders Borg komma löpande på upploppet. Speakern Pelle Forsberg ägnade nog vår kära (?) finansminister mer uppmärksamhet än segrarna i Elitklasserna. Men jag kan villigt erkänna att jag gav upp min sköna plats i tältet för att bege mig ut i regnet och ner till målet för att få en skymt av mannen som bär det yttersta ansvaret för landets finanser.

Värt att tillägga är väll att Anders sprang en mycket lätt bana (U1) och gjorde det dessutom ganska dåligt. Men jag påstår inte att någon av de föredetta socialdemokratiska fininansministrarna som Göran Persson eller Per Nuder skulle gjort det bättre. Möjligen dock att höstens socialdemokratiske finalsministerkandidat Tomas Östros skulle kunna utmana Borg på en bana i skogen. Östros ser ju faktiskt ganska fit ut. Dessutom är han ju skallig. En klar fördel gentemot Borgs guppande hästsvans.


Borg tävlandes för Tjalve kollar kartan.


Östros.

Hur ser de rödgrönas orienteringskunskaper ut egentligen??

Albin


Arbete, javisst!

Ni trogna läsare som läste mitt inlägg om sommarjobb och arbete vet att jag inte sommarjobbar.  
Dock är detta inte helt sant. Jag arbetar faktiskt en del - fast utan lön. Volontärarbete, gratisjobb, slavdriveri - ja kalla det vad du vill. Den officiella benämningen är funktionärsarbete.

Jag pratar givetvis om världens största orienteringstävling O-ringen som i år går av stapeln i terrängen runt Örebro. Askersunds orienteringsklubb står som medarrangör och har i egenskap av minsta arrangörsklubb fått skitjobbet tilldelat sig. Vi spikar kontrollpallar, bygger broar samt har hand om värdesaksinlämningen.

I går var jag med och byggde en bro över ett annars opasserbart träskområde. Åtta av Askersunds OK´s proletärer/slavar/funktionärer tog virke och verktyg på sina späda axlar och klampade rakt ut i aldrig tidigare bevandrad vildmark. Där kämpade vi i vårt anletes svett, i sällskap av myggen, och efter några svettiga timmar stod bron klar. Ett riktigt mästerverk. Stabilt som attans blev det. Belåtenheten grodde bland oss.




Idag spikade jag min tävlingsplan fram till JSM:

27 juli ASS Open 2000mHi
3 augusti Malmö folksam Challange 1500
6 augusti DN Galan förtävling 1500

mvh

Olausson



Emil - ASS Open

Äntligen regn! Skulle springa 6km imorse, kändes som 16, kvavt som i en säck och varmt som i en isbjörns rövhål. Nu när det regnar kan man istället sitta inne och njuta av sista bergsetappen på le tour. Snart dags för Andy att visa!

Imorn är det tävling på stadion 1500m DM, ska bli spännande att se var man står. Sen på tisdag nästa vecka ska jag och Albin tävla i göteborg på Andy Senorski Steeplechase Open (ASSO), skulle gå in och kolla startlistorna där, men av någon anledning finns inte den tävlingen på Friidrott.se. Jag tänkte att, jag söker på google. "ASS Open" skrev jag i min första sökning. Ni kan ju testa och se vad för slags sidor man kommer in på när man söker på det..
Det var ju inte riktigt bögporr som var målet med min sökning. Så tokigt det kan bli ;)

Sommar - en tid för arbete

Vaknar upp till ännu en dag av sommarlov, till ännu en dag av ledighet, till ännu en dag av..  ..arbetslöshet.

Sommaren är inte vad jag trodde - en tid för ledighet, rekreation och avkoppling. Det är en tid för - ja håll i dig nu för allt i världen - ARBETE!!!!
Sommartiden med sitt Sverige-ljumna väder, de rakryggade och vackert blommande maskrosorna, de outröttligt skvalpande vågorna som natt och dag slår mot bryggan vid den övergödda sommarvarma sjön - är inte tid för att stillsamt avnjuta av kaffe i hamocken under äppelträdet. Sommaren är inte tid för sena kvällar av umgänge och kurtiserande i goda vänners lag. Sommaren är inte tid för ledighet. Sommaren är tid för arbete - sommarjobb, feriearbete, extraknäck och volontärarbete av diverse karaktär.

Man ska jobba så mycket man orkar. Och gärna mer än så. Tjäna pengar. Timlön. OB. Kvällar och helger.
Vad tjänar du? Pratet går i ett, jämt och ständigt. Man ska glömma bort att det är sommarlov. Dränka sommarlovsglädjen i havet av arbetsuppgifter. Arbete. Lön. Kvällar och helger.

Själv är jag arbetslös i sommar - eller ledig som jag väljer att kalla det när folk frågar. Jag njuter av sommaren och tar tillvara på varenda dag i arbetslöshetens tecken.


London Grape Tonic och hallonsaft under äppelträdet

glad sommar

//Albin


Ludvika weekend

Fredag 2010-07-16

Vaknar upp i familjen Gleimars oförskämt sköna gästsäng. Kollar klockan. 08.19. Vet att Daniel redan dragit till jobbet på ABB. Ligger och funderar på om jag lämnats själv i huset, vind för våg. Buken börjar mullra som ett riktigt sommaråskväder. Hög tid för ett morgonmål.

Jag smyger ner för trappan och tar direkt sikte på köksregionen. Plötsligt och oväntat, likt en hustomte, smyger Hans Gleimar upp från källartrappan iklädd endast ett par snyggt sittande kallingar. Vi hälsar god morgon och jag serveras sedan den välbeehövliga, ja rent livsnödvändiga frukosten.

Senare på dagen ringer Tomas. Våra böner har blivit hörda - Bengt Nådje har svarat och accepterat vår förfrågan om att komma och våldgästa honom ute i hans bostad i Blötberget. Löparlegendaren Bengt Nåjde - äntligen skulle vi få träffa honom, trycka hans hand.

Plattan i matta. Tomas lilla bil förde oss stadigt fram på vägen. Vägen mot Blötberget och Nåjdes residens.

Han möter upp utanför huset. Andaktsfullt hälsar vi på den lilla mannen med den stora spurten. På något vis hamnar vi i hans vedbod. Där slår vi oss ner och samtalar om än det ena, än det andra. Efter en och en halv timma i legendarens sällskap, i legendarens vedbod får vi legendarens autograf. Efter några idolbilder bryter vi upp. Säger adjö och åker hem. Euforiska av att det blev av. Ett samtal i en vedbod, med en enastående löpare tillika enastående person. Mannen, myten, legenden - Bengt Nåjde.

albin


Metropolen



Daniel, Tomas, Bengt, Albin


Emil - Hyvää Huomenta

-Hyvää Huomenta, Godmorgon!!
Dörren till vår trånga hytt ovanpå fartyget Amorella's dånande motor, slås upp för tredje gången och en sur finsk tant skriker på mig och min familj
-Hyvää Huomenta, Godmorgon!!
Hon vill få oss att gå ner till bildäck och köra ut ur båten. Alla ni som har åkt Finlands färjan Åbo-Stockholm vet hur tungt det är att efter en sömnlös natt släpa sig upp 06:30 samtidigt som de finska städarna drar i ens lakan.

Kom hem 7 och gav upp mitt försök att återfå sömn, satte mig istället och uppdaterade mig om allt som hänt i världen. Jag har i nästan en vecka suttit isolerad på en ö utan varken el eller vatten, eller ja vatten lär det ju funnits eftersom vi va på en ö men.. vi har besökt min faders föräldrar och inte gjort annat än solat och spelat kort, tränat också såklart. 

Det har varit ett perfekt träningsläger. Hann till och med att tävla, Finska Sommarloppet i Tjärlax, 4km bort så vänder man runt en pinne och springer tillbaka. 8km totalt alltså, spurtslog en 42årig gubbe som tydligen i sina ungdomsår sprungit för finska landslaget, kanske en av de "gamla finska storlöparna" som ola brukar prata om. Meriterad seger måste jag säga..


Sommar/Glo

Halloj!

Tänkte lägga upp lite sommarbilder. Har inte varit motiverad till att blogga. Har inte kommit igång än med träningen heller. Suck! Halsen krånglar. Inte kul. Såhär mitt i sommarn. Baksidan känns ju bättre iaf :D

Alla bilder ifrån Ludvika Festen:


Förfest hos mig. Simon diggar music!


Dima steker!


Jag chillar av


Dogge Doggelito spelar. Kommer ni ihåg när han var på Rudbeck??
Bad Boy från Botkyrka :P fy fan asså hehehe :D



Lasse Berghagen


Ludvika Festen uppskattas enormt :)


Tack för mig! Eller Väl Mött :P /// Gleimert

Torsdag

Haj på er!

Har lite sent om sidor blivit inkallad som farthållare till Karlstad GP som går i eftermiddag. Det kan väll va kul, tänkte jag. Förutom arvodet för själva dragjobbet får jag ju njuta av lite trevlig live-friidrott samt träffa allt roligt folk som kommer vara på plats. Helt klart värt det!

Så snart bär det av mot Karlstad!
Efter det styr jag kosan vidare mot metropolen Ludvika för lite "ludvika-häng" fredag-lördag innan jag, troligen tillsammans med Guss och Augustin gasar vidare mot Gävle för att löpa 3000 på Valbo Games.

Så i dagarna fyra gör jag en liten norrut-turné; Värmland, Dalarna samt Gästrikaland (eller vart nu Gävle ligger!)

Måste packa nu, tjao
...eller det var inte riktigt sant. Ska dricka kaffe nu.  Sen packa.


Albin

summer 2010

Nu är det sommar på riktigt! Det märks på vädret. Det märks då man vaknar på morgonen och nästan önskar att det skulle varit skola! Jag bjude därför på några foton kameran hittils har förevigat the summer 2010.


Bosse, mamma och jag poserar på Getterön, Varberg.


Vacker klippa, men dålig kamera. också varberg.


Bosse och farfar på altanen till sommarstugan. Tårtan har jag bakat till farsans födelsedag!


Robin chillar i högsommarvärmen, med ett svalkande glas jordgubbssaft på magen. Kan vara den roligaste bild jag någonsin tagit!




Jag och Robin under äppelträdet!

GLAD SOMMAR!!!!!!!

Albin

god morgon

Vaknade imorse av att det knackade på dörren. Vem är det som kommer och våldgästar så här okristligt tidigt!? Jehovas? Posten? Morfar?

Brorsan öppnar. Är han vaken redan, tänker jag, han börjar ju inte jobbet för ens kl 11.
Jag hör Lukas röst. Lukas! Nej, vad gör Lukas här nu?? Han skulle ju komma 10.45! Den obotligt morgonpigge Lukas har väll missat är det faktiskt är sommartid i juli...

Kollar på klockan: klockan är faktiskt 10.45. ÅÅhh nej!!! Mobilskrället har inte ringt. Har alltså försovit mig. Ville bara dra täcket över huvudet och dö...

Lukas gör entre i dörröppningen och önskar en god morgon. Lukas sätter sig vid mitt trumset och underhåller sig själv medan jag slår personligt rekord i att äta frukost. Ackompanjerad av Lukas taktfasta rytmer bytte jag snabbt om till träningskläder.

In i Lukas svarta, blänkande, 2.6 liters, 160 hästars, med taklucka utrustade mercedes. Bilen som för övrigt i instrumentpanelen har sex stycken automatiska kassatbands förvar och som tidigare tjänst gjort som spionbil hos den östtyska säkerhetspolisen KGB.

6 minuter över 11 var vi iväg. Tidsplanen var spräckt med 21minuter.

Fort som fan gick det på vår färd mot transtensvallen i hallsberg.

Träningspasset gick sedan fruktansvärt tungt. Värmen tar kol på en stackars löpare allt medan resten av den smällfeta befolkningen klagar över stackmoln och temperaturer under 30 grader.

albin

home sweet home

Ja då var man hemma igen efter en vecka på resande fot (eller resande röv som det väll borde uttryckas när man sitter och degar på buss eller tåg).

Löpet-lägret infriande mina högt ställda förväntningar.

Waxholmsturen i den frätande sommarhettan var trevlig. Bildkavalkad finns att förkovra sig i på johannas blogg.

Turen avslutades med en båtguidning av och med coach Liss! Elva av oss stuvades in i Olas fritidsbåt, eller ögonstenen som Ola envisades med att kalla skutan. I behaglig fart tuffade vi sedan fram i stegesundet. Med huvudet uppkört genom takluckan styrde Ola, ståendes i sätet, oss fram med foten på ratten. Allt medan han ivrigt pekande på omgivningarna guidade och berättade waxholmskastellet, attacken från Ryssen etc.
Vi passerade Olas vinterbonade fritidshushus på ön stegesund. Men stor entusiasm klargjorde han hur bergvärme installerats i den föredetta handelsboden (där grevar och hertigar tidigare inhandlat sin lördagskorv) - vilket gör att man ÄVEN VINTERTID kan vistas på ön. På hemvägen plockade han fram en gammal klenod - en skepparmössa han inhandlat i Tallin under kommunisttiden för den ansenliga summan 15 öre. Men mössan på var det sedan full gas hemmåt. 

 
Badpojkarna i waxholm

Dom nya ettorna då?
Jo, verkar vara ett skönt gäng faktiskt. Dom kommer nog snabbt att smälta in i gruppen

kram
albin

Emil - Vm semi 2

Dags för år-tiondets match.
Pizzan är beställd och vi ska snart få njuta av när Die Mannschaft/den tyska maskinen kör över de jonglerande spanjorerna.

Blüe im glanze dieses glückes
Blüe Deutches vaterland

Emil - VM semi

Sitter och sörjer David Born's final förlust i amerikanska mästerskapet i Sten, sax, påse som sändes på Eurosport efter Le tour de France.

I dag skulle vi köra ett Vo2 max pass med de nya ettorna, men ola hade så bråttom att få iväg alla på den första intervallen så jag fick köra passet själv, men tur var väl det. Tjärdals kommentar till den första intervallen: det här gick långsamt!. så det blev mer av ett tröskel pass skulle jag säga. och jag fick inte häller se vad de nya ettorna går för.

Snart börjar första vm-semin, bli inte förvånade om uruguay skräller mot holland! även utan Suarez.

En hälsning från Philip

Här kommer en liten hälsning från Philip. Se och njut




Ola deklarerade idag på samlingen att den traditionsenliga Grinda-turen i stockholms bedårande skärgård inte blir av.
Istället blir det båtresa till Waxholm som "våran gemensamma trivsamhets aktivitet dårå", som skärgårdsnarkomanen Ola förmodligen skulle format orden.

Dagen har tillbringats i soffan. Tour de France är inne på tredje etappen och spänningen är redan olidlig. Armstrong hänger i, men ser seg ut. Båda bröderna Schlek har ramlat. Var är Tomas Gotland Lövqvist?? Formen hos Contador?
Ah, Roberto Vacci bjuder in till cykelfest!!!

slut på inspiration

albin


vårt gemensamma sommarläger dårå

Ja då befinner vi oss då på löpargymnasiets sommarläger dårå, som Ola skulle sagt.

Traditionsenligt utkämpades en obarmhärtig fotbollsmatch mellan dom nya ettorna och tvåor/treor. Vi vann med 6-5 efter jämn och välspelad match.

Tyvärr är bara halva landslagskorridoren representerad. Jag och Emil håller ställningarna på lägret medan Marcus och Daniel befinner sig på annan ort.

Knäet mitt har repat sig från den kraftiga smällen under hinderloppet. Svullnaden har gått ner och idag var jag igång med lättare löpning igen.

Känns härligt att återigen andas sollentunas förorenade förortsluft. Känns härligt att äntligen träffa löpargymnasie gänget igen efter ett långt men halvt sommarlov. Ska faktiskt bli riktigt roligt att börja skolan igen til hösten.

Idag anlände även den hyffsade löparen Abubaker Kaki till byggnaden tillsammans med övriga Sudanes gänget för deras sverige-läger. Hyffade löpare vi snackar om.

mvh
albin

Emil - Löpläger

morn...
Igår var det tävling 800m på vu. måste säga att jag är jävligt nöjd med det jag presterade efter en riktigt dålig uppladdning inför loppet. jag kände värkligen hur dåligt förberädd för lopp jag var när jag helt plötsligt så de andra i mitt heat på ställa upp för start när jag kom tillbaka från en stegring utan tävlingslinne på som dessutom saknade nummerlapp efterssom jag helt glömt bort att man brukar ha det när man springer. när starten gick så tyckte jag att det var ett fruktansvärt högt tempo och jag la mig som vanligt nu mera sist. jag kände mig nästan lika borta under loppet som Tomas var efter loppet:P. men jag måste säga att benen kändes nästan bättre än någonsin. det kanske hänger ihop, man spänner sig nog mycket mindre när man inte tänker på vad man gör.


Bild från loppet, tomas i rött. och jag ligger...sist :)

Nu ska jag försöka ta mig till sollentuna för läger och träffa de nya ettorna. det är oklart när det är sammling om den nu inte redan har varit. men jag kan inte se att tomas albin o schmeds är vakna ännu då deras buss troligen komm hem vid 5-6 tiden. dom åkte hsk bussen utan varken mig eller marcus :P 


krasch

Puff. Ullevis klena startpistol ljöd. Loppet var igång. Årspremiär på 2000m hinder.

Benen kändes bra första varvet. 72 sekunder ropade fader Blomberg. Perfekt, en sluttid under 6minuter är bara att hämta hem, tänkte jag då benen var swifta.

180meter senare tog det stop. Pang. Knäet rakt in i hinderbocken. Dunk. Föll som en fura ner i mondon.

Slutade med en ispåse och en prydlig och dyr (påpekade sjuksystern) bandagelinda runt knäet.

Och så gick det med de.

Kommer fler lopp, och då ska det gå fort. Bara nu knäet blir bra snart igen.

albin


Emil

Jag får väl skriva några rader då.
När det var två varv kvar så blev jag väldigt trött och tappade allt. Men jag tror att éfterssom det har gått så bra hela försommarn så kanske det var bra att få känna på en motgång som omväxling. det är bara att njuta av situationen. jag vann ju i alla fall. även om det hade varit roligare att komma tvåa bakom albin på en bra tid. det var synd att han drog i hindret och stupade.

Emil - Växeldragning

Välkommen till göteborg säger jag. Idag är det 2000mh med herr Olausson som står på programmet, kl19!! 23grader och tilltagande vind, tur att man är omringad av ullevis stora läktare.

Jag åkte buss ner igår, med endast 96-94or... tog 7 timmar, tur att man har seal hunter.

Ska ladda mobilen lite till, sedan ska jag ringa Albin och lägga upp taktiken för dagen, vi ska båda under 6 idag! 

Gleimert

Hejsan!

Kom nyss hem ifrån hem ifrån massören. Det börjar bli bättre med baksidan :D
Det var lite snett i ryggen också men  annars var det bra. Ska försöka att bli lite smidigare och hitta den rätta balansen när jag står och går. Yoga är bra för det. Man måste ju bara få tid och ork till att hålla på med det också.
Men det är som sagt bra. Hur som helst så var massören mkt kunnig och han rekommenderas av mig. Peter hette han förresten.

Har vart chill idag på jobbet också. Har suttit och kollat på när roboten jobbat. Läser tidning under tiden. Mest fotbollstidningar. Det är asgött :)

Idag börjar Ludvika-festen! Ska inte gå dit idag med tanke på att jag jobbar imorgon. Linda Bengtzing skulle spela ikväll hörde jag. Hade gärna gått om det inte skulle vara så sent. Hon och resten av de större artisterna skulle spela runt kl 22. Men imorgon ska jag gå dit!

Ska testa att jogga lite lätt på gräset. Är ju inte helt bra i halsen än. Tyvärr. Får hoppas att jag blir frisk till 
Löp-lägret.

Det var ju synd att det skulle bli så här med benet och förkylning på det nu när man var i bra form samt att säsongen just dragit igång. Men det är inte så mycket att göra åt. Man får sluta älta det som har varit och gå vidare helt enkelt.


Midsommarfirande i Strömstad. Här sitter jag och Johan
och chillar av.




Dans runt stången.

Foto: Hans Gleimar

Jag får önska om en fortsatt trevlig dag!

Världsungdom

Ave gott folk!

Idag är det dagen före världsungdomsspelen på Ullevi - säkerligen en av europas största ungdomstävlingar.

Imorgon ska jag springa 2000m hinder och på söndag 800m. Efter massage av kusin-vitamin Sara har vaderna mjukats upp lite - nu kan jag gå normalt. Efter en lättare jogg i kväll ska vaderna nog vara fit for fight igen för tävling!


Lite bilder från sommarens frilufts-happening kanotpaddlingen

Jag hoppar i plurret


Första nattens tältplats


Glada paddlare


Andra nattens tältplats

Foto: Hanna Johansson

//Albin


RSS 2.0