Nordiska juniorlandskampen

Ja då var man åter hemma på löpargymnasiet igen efter en liten helgvistelse på Island. Det gällde Nordiskajuniorlandskampen för 19 åringar. 
 
Så fort vi stigit ur planet och kännt den isländska asfalten under våra fötter förstod vi att vinden gör sig starkt påmind på Island. Dagen efter, på tävlingsdagen, var blåsvädret knappats lugnare.
Vår (min och Rickard Gunnarssons) offensiva taktik fick snabbt förkastas. Istället anammade vi Staffan Eks välbeprövade och mera passiva tillvägagångssätt - avvaktande löpning. När startskottet gått verkade det som om alla lärt av mäster Ek och följaktligen blev det ingen skrytsam fart i loppet. 
Plötsligt var det bara 200m kvar. Dags att sätta fart, tänkte jag, helt enligt läraboken (kapitel "hur man vinner ett 1500meters lopp i storm"). Tyvärr var dom andra också på hugget och det blev en hård kamp på upploppet. Tillslut kom jag imål som trea, med Tomas Solberg Eide (Norge) och Nick Jensen (Danmark) före mig.

Efteråt sade foten ifrån ordentligt. Hade lite problem med ett muskelfäste i hälen redan innan loppet, men efteråt gjorde det regält ont. 

Reflektioner från helgen:
Ett farcinerande land! Norges fjäll, Sibiriens klimat, öststatsländerna bastanta maträtter, Guatemalas infrastruktur, Tjernobyls folktomma gator. Ett farcinerande land!

Förhoppningsvis kan jag senare presentera en liten bildserie, fotograferad av redan nämnde Ek.

mvh Olausson


Dantel Gletmar - Helg

Helg hemma i Ludvika. Det är fint. Första skolveckan är avverkad. Den var ganska lugn. Har inte så jobbiga ämnen denna perioden. Hittills iaf. Återstår väl att se.

Träningen har gått sådär för min del. Banpasset gick bra men långintervallerna har gått riktigt tungt. Har tappat en hel del flås. Bara att träna upp sig igen.

Körde bil igår. Gick helt okej. Siktar på att ta körkort till nästa sommar.

Min lön kom den här veckan. Fick totalt ihop 28000 netto för ABB:s sommarjobb. Fint!

Finnkampen var kul att se igår. 800m herrar var ju rena slagsmålet.

Nu ska jag ut för att träna upp VO2 Maxet igen!


Nu fläskar vi!


Addjö

EldQvarn


En eloge till Marcus som efter drygt två år av kamp, fortfarande har ork och engagemang att driva motståndsrörselsen mot EldQvarn´s utsugarverksamhet. Tappert och outtröttligt, med huvudet nedborrat i gödselstacken, kämpar han förr oss elever - tillika offer för Mäster Tilelius kok-konst, eller icke kok-konst.

Köksmästare Tiselius och hans anhang/gesäller/följeslagare/anställda/medförbrytare Rörmockar´n och Danne fortsätter att dag efter dag utfodra större delen av Sveriges juniorelit i löpning med vad man på en riktig resturang, eller vid ett vanligt köksbord, skulle kalla för ett katastrofalt, fullständigt och pinsamt misslyckande från kockens sida.

På restaurang EldQvarns hemsida finns att läsa:

 ”Vår filosofi är att leverera god mat samt att skapa en helhet utifrån Era önskemål”

… stora ord, formulerade av en stor köksmästare.

 
Mäster Tiselius

Nu börjar det kurra lite i magen, tur att det snart är middag ner i matsalen (ursäkta, Restaurangen!) hos nämnde Tiselius. Återstår att se vad han nu har kokat ihop.

Albin


das falunweekend!

En helg i falun. Hur magiskt låter inte det? Ett veckoslut bland koppargruvor, falu-röfärg, falukorv och dalahästar. Eller kommer inte de pyntade trähästarna från nusnäs? Asch, skit samma.

Hur som helst - en helg i falun klingar kanske inte så starkt i den världsvanes öronsnäckor. Men placera hela svenska friidrottseliten på en och samma arena, låt dem tävla i dagarna tre och du har en magiskt helg, så även i ett vägslut som falun.

På grund av en lite ömmande fot avstod jag min livspremiär på 3000m hinder. Istället njöt jag av underhållningen från läktarposition. Emil Blomberg öppnade hårt och gick med tätklungan med Mustafa och gänget, första km på 2.59 för emil. Hade vi Sub 9 minuter på gång!?!?! Tyvärr lades sekunder på sekunder på emils varvtider, och när uret tillslut visade 1.24 på ett varv tyckte Emil att det fick vara bra för dagen. Han stämplade ut och fick ett prydligt DNF/Bröt efter sig i resultatlistan. Från läktaren tackade vi Emil för underhållningen. Det kommer ju fler lopp.

Bara för att få sträcka lite på benen efteranmälde jag mig på 800 och tog mig runt som fyra i mitt försöksheat på 1.55 någonting (58.5 vid varvning tror jag).

Mycket trevligt fick vi se under helgen, här kommer en helgens highlights:

1. Helt klart M 800 final. En surrande getinghydda där, enligt min egen utsago, alla kunde vinna utan en gubbe - Karim Mohammadi. Vem vinner? Givetvis Karim Mohammadi. Min tippning Rohlén, Runvik, Asplund på pallen gav mig en hedrande nästsista plats i vår prigesfyllda tippningstävling.

2. Mustafas trippel och avtackning som banlöpare! Hård gubbe må jag säga. Ska bli fest att se Musse på OS-maran 2012! Tack för många fina hinderlopp Mustafa!

3. Fredrik Uhrboms märkliga löpning på 10 000. Skapa lucka. Vänta in. Dra igen. Släppa. Spurta. Bryta. Konstigt, men underhållande.


Klas, jag, John och Rickard på 800!

mvh
Albin


Med ett pyyyssss...

...gick luften ur. Är trött efter en lång och krävande men förvisso framgångsrik säsong.

Har gått in i någon sorts ny och förhoppningsvis tillfällig livsstil.
Sover som jag aldrig gjort förr - mycket alltså. Lever på rulltårta, kanelbullar, munkar etc. Kaffe komsumtionen har om möjligt gått upp den också! Som grädde på moset har foten börjat krångla. Har åkt på någon molande diffus smärta i hälen. Jädra skit. Känner mig som en föräten och djupt nedgången soffliggare, med hälsporre.

Den tänkta säsongsavslutningen på senior-sm 3000m hinder är helt klart i fara. Gå in i den nya träningsperioden med en skada - Nej tack. 

Nu tror jag det börjar bli dags för en kopp kaffe

albin



 

Gleimarius-JSM

Ja men tjenare. JSM i Karlstad gick väl inte så jättevasst för min del. Det var definitivt inte mitt JSM. Jag har ju inte haft så bra förberedelser inför det heller. MEN! Det är ju kul att få vara med. Man måste ju ställa upp och vara med och jävlas. Sen är det ju kul att träffa alla löparkolleger.

Härnäst väntar Stora SM. Ska springa 800m där. Inte 1,500m. Blir skoj. Hoppas jag iallafall! Det är ju hemmaplan så det är klart att det går asbra.

Snart börjar skolan också. Mina kompisar här i Ludvika har redan börjat skolan. Själv börjar jag på måndag. Börjar egentligen på fredag men kommer inte att dyka upp då. Kommer att bli grymt kul att börja igen! Eller njaaa. Kommer bli tunga kurser. Det blir bara att bita i! Jag kan då säga som så att jag tror inte att det kommer att bli jobbigare än det var förra året. Men bara för att jag tänker så blir det säkert tvärtom. Vem vet?

Idag blir det intervaller på Hillängen. Fest!

Ska måla klart spaljen som jag och Hans håller på och bygger. Blir tredje gången jag målar trä stolparna.
Sedan blir det gräsklippning.

Har inga bilder ifrån JSM så jag lägger upp några ifrån DN-Galan istället.









Hare!!!///Gleimert

Emil - Lat?

Efter en lång helg där jag bara gått och väntat på den heliga vilodagen, då jag äntligen skulle få kliva in på den röda tartanen. Om vårt hinderlopp finns inte mycket att säga. Det kändes jätte bra när det var 500 kvar, men när det var 300 kvar kom klubban och jag fick stappla imål till ett brons istället, vilket i och för sig inte är "kattskit" så jag måste säga att jag är nöjd med tanka på vilka som var före ;)

Idag har jag inte gjort ett jota. Mor min har klagat på att jag är lat. Det verkar alla klaga på. Vadå Lat? Jag är inte lat. Jag gör bara så lite som möjligt för att ändå få mycket uträttat. Jag är effektiv. Ta bara ett exempel från skolan, nu när den börjar bli aktuell. Varför plugga röven av sig för att få ett vg+ när man istället kan chilla och göra det som krävs för att få ett vg- ???? Samma sak gäller i löpningen. Varför är Lasselles så bra trots hans oväntat dåliga test värden? Jo han har en extremt bra löpekonomi. Han kan det här med att spara krafter.


Vinst

I lördagens junior-SM-final på distansen 1500m i klassen Pojkar 19 år - vann jag. Fantastiskt härligt, må jag säga.

På föhand tänkte jag mig, och många med mig, att det nog skulle bli ett klassiskt mästerskapslopp - så mästerskap det också var. Och tänk så rätt jag hade.

Vi lullade iväg på varvspasseringar på 70 och 68 sekunder dee två första rundorna. Jag agerade just så som jag planerat att göra; Ligga med i en hyffsat frontal position i början för att sedan själv skruva upp farten den andra halvan av loppet.

Med 700m kvar gick jag upp i täten och gjorde en liten tempo höjning. På sista upploppet var det mycket tjo och tjim från läktaren, vilket gav extra energi. Klockan ringde ut på det sista varvet. All in, tänkte jag - bära eller brista. Jag fortsatte skruva upp farten. Ingen attackerade för att gå om och ut på upploppet var jag fortfarande i ledning, dock med förstaklungan precis i hasorna.
Från upploppet saknar jag minnesblider, men enligt dokumentation lyckades jag göra en "Oh Auggustin" över mållinjen i segergest!

Coach Tjärdal, som var hjärnan bakom den avancerade "skruv-långspurten" var nöjd. Coach Liss var arg och sa "sådana grejer håller sällan eller aldrig, du måste lära dig att avvakta". Coach Kroon var glad och sa "du bjöd upp till dans, på den fest som du lovade skulle bli ett party".

Snor lite bilder från mästerfotografen Hultgren:

Coach Liss dämpar känsloflödet med ett päron.


Den norska mohikanen Legernes 686 och jag jobbar på i början av loppet.


Målgång.
Oh Augustin, du heter väll Augustin va?!?!
Målgestens upphovsman: Gunnar Guss Andersson Ludvika Förening för Idrott.

mvh Olausson



väder

Vädret är mäktigt. Troligen den mäktigaste kraften som finns. Mäktigare än Anders Borg, mäktigare än påven, mäktigare än dina föräldrar. Det finns ingenting som kan påverka oss så mycket som vädret.

Är det bra väder sliter vi upp oss själva ur sängarna och i ren och skär panik packar ihop kaffekorgen och badkläderna. I olovligt snabb fart gasar sedan fullastade familjebilar mot landets alla natursköna badplatser. I fjolårets redan spruckna (men billigt inhandlade) brassestolar ligger vi sedan och steker tills det fräser i skinnet, allt medan vi från den medhavda radion lyssnar till canserproffesorernas varningsrop. Solhatt och T-shirt, annars kommer kräftan som brev på posten. Men en liten stund i solen är ju ändå bra, mumlar vi till radion. Tydligen något med någon vitamin, det har man ju hört. När kaffet är slut, korsordet löst, kexen uttappade i sanden och skinnet rött som bromsljusen på bilen - då åker man hem.

Dagen därpå regnar det. Då sitter man med lusekoftan nerdragen till knäna, ute på sin hemmasnickrade altan och surar. Tur att det i alla fall inte regnar in, säger man till tröst. Ett gediget arbete du gjorde med altanen Lennart, säker hustrun och kokar mer kaffe. (Vad hade svensk altan-kultur varit utan Martin Timell?) Precis som på stranden fördriver man tiden med sommarkryss, sommar i P3 och somrig potatissallad. Och så detta gnällandet och väderpratet! Ständigt. Man finner inte några bättre samtalsämnen än att de mulna dagarna i ända sitta och ojja sig över att "solen lyser med sin frånvaro".
 
Denna ständiga åtrå efter sommar! Skiner solen blir vi som galna och slänger oss apatiska på en strand och säger att "detta är ju ändå livet, tänk om det kan bli såhär hela sommar´n". Är det mulet får vi med en gång någon otäck släng av mörkerdepression och intar ett även då ett apatiskt tillstånd. Är det nån på hört den senaste prognosen?

Vädret styr - vi sitter bakom på en vagn och åker med.

olausson

Emil - I Helgen

I helgen smäller det.. Fett taggad.. Det vi alla har väntat på.. På söndag går starten. Vi tänker förstås alla på samma sak...
Arsenal-Liverpool i första omgången av Premier League 2010-11. "This is the year" säger Arsene Wenger. 
In Arsene we trust.

När vi ändå pratar om den sporten. Min kusin spelar just nu borta-match mot Carlstad United på, hör och häpna, Tingvalla IP alltså samma plats där hans kusin i helgen ska springa SM. Vilket sammanträffande. Dock ligger dom under med 1-0...

När vi ändå pratar om den sporten. Zlatan är kung, 1-0 efter 4min... Men var är "Super Seb"???

Emil - Bobbo

3x4x150m 2'v 4'sp
Efter ett riktigt chillar pass på s-vallen, var coach Liss så glad i hågen att han bjöd oss översinniga löpare på en lunch på Bobbos krog. Den satt fint. 

Igår lyckades jag förresten igen, för andra gången det här året tappade jag mobilen i vattnet. Jag har fortfarande lite hopp om att den INTE ska starta igen, även om jag troligen har oddsen emot mig. Men det skulle ju vara kul om man skulle få en anledning att börja se sig om efter en ersättare, även om det är jobbigt. 

Nu blir det en "golf" runda.

sådär ja

...då var sista träningspasset med mera kvalitativa inslag, inför JSM avklarat. Det var full ruljans på transtensvallen. På löparbanorna trängdes jag med den lokala handbollsklubben som löpte 400:ingar på ca 2minuter. Föga imponerande.

För min del var det blandade karameller, som Gleimar skulle uttryckt det hela. Lite med häckar, lite utan. Lite 300:ingar, lite av Olas klassiska gräsdiagolaner. Känslan i kroppen är god. Börjar bli riktigt sugen på lite rafflande löpning på Arosvallen!!

Allt för denna stund

Olausson

hemma=internet=blogg

Sitter nu och "sitter in" familjen Olaussons senaste bekvämlighetsinvestering, nämligen en blå skinnsoffa. Skinnsoffan står strategiskt placerad mitt emot televisionsapparaturen, vilket gör att man helt sonika på sitt feta arsel nu kan roa sig med att titta på televisionen medan man sitter i soffan. Genialiskt.

Har tillbringat helgen i Stockholm och har där hunnit med än det ena, än det andra.
Det ena var DN galan där jag både tävlade och kollade. Mitt eget tävlande gick OK (8:a på 3.52), men galan bjöd sen på en färgsprakande friidrottsorgie!
Det andra var Lars Winnerbäck konsert i långholmsparken. Där pratar vi magiskt afton i duggregn och gyttjepölar! Spotify i all ära, men Lasse ska höras live.

Vi har nu kommit in i JSM-veckan! På fredag börjar spektaklet i Karlstad denna gång. Jag är anmäld på 1500, 5000 och 2000 hinder. Kommer springa två av nämda distanser. Får se vilka.

Lite bilder från JSM 2009


Undertecknad och "mannen med håret" efter hinderloppet. 1a och 2a då. Statistik 1a och 2a iår också. Kan bli en rafflande show på söndag!


1500 final med "Mannen med håret, alias Aspel Kiprop", "Rosa kalsongade Dan Gloo", "Markurellen Hallback", samt allas vår Milesson.


Etta och tvåa i ovan nämda lopp. Dan Gloo poserar flitigt, kamerorna blixtrar, publiken älskar honom.

mvh Albin


Emil - DN

En lång helg är nu i enda.
800 i fredags, PB ja me 1 tiondel. Lördag 1500m 4:07... toppades med en fruktansvärt DÅLIG film på bio, den här preditors, tack för det film valet!
Idag har jag haft en expanderande huvudvärk!!! det vore nedrigt att bli sjuk så här en vecka innan JSM, ta i trä. Jag vet att man inte ska använda datorn då men vad ska man göra, det enda man borde göra är väl att sova men jag är ganska säker på att jag inte skulle lyckas med det häller.

Dan Glo Gleimar

Yo!

Idag har jag tränat på Hillängen. Sprang 4 st 120m flytlopp och 3*10 gräsdiagonaler. Det kändes bra. Mkt bättre än vad det gjort på de tidigare passen jag kört efter sjukdomen och skadan. Till helgen blir det DN-Galan. Ska titta på huvudtävlingarna på fredagen och själv tävla på lördagen. Ska springa 1500m. Blir en liten form av comeback skulle man väl kunna säga. Har ju inte tävlat på ett tag.

Mina föräldrar och Johan ska åka ner till Göteborg till helgen och inreda Johans lägenhet eftersom att han skall börja studera på Chalmers där till hösten.

Var hos min mormor Helga på ålderdomshemmet i Sunnansjö idag också. Underhöll med lite fiolspel.
Trevligt att hälsa på. Tror att det var någon gång i våras jag var där senast.

Imorgon skall jag och Vladi ner till studion här i Ludvika. Vi ska påbörja en ny låt. Spännande!
Vi har gett oss tusan på att det blir av nu också. Har skjutit upp det alltför många gånger nu.

Ska bli riktigt skoj att komma igång och tävla igen även fast inte formen är topp. Blir också kul att träffa alla löparkompisar även om många var här i Ludvika i helgen :D. DN-Galan är ju grymt kul att kolla på också :) Tävlingens höjdpunkt blir när Gay, Bolt och Powell fläskar på 100m.


Fiske vid fiskodlingen i Gårlången

Hejdåååå

Emil - IF Triangeln Δ

Ja nu sitter man här hemma i stöket i stäket igen. Det var ett tag sen nu efter alla utflykter som har varit väldigt trevliga på olika sätt. Skulle gärna vara på resande fot lite längre men, håll i er nu, jag ska faktiskt jobba denhär veckan, eller ja, jag tar ledigt torsdag-fredag men.. Jag "jobbar" på IF Triangelns friidrottsskola (min gamla klubb). Men det var inte så mycket att göra, jag tog hand om typ 3 ungar som hoppade längdhopp i en timme, sen började det regna, då gick dom hem, en handvändning senare var även jag på väg hem.

Jag körde distans senare idag. Av någon anledning hamnade klockan på fel arm och jag lovar jag stod ut i 2km sen fick jag byta arm, inte alls samma balans, helt stört, "asså det gick inte att springa!". 

På återseende

återuppstånden

...kan man säga att jag är på denna blogg. Länge sedan jag skrev sist.

Under tiden uppdageringen har lyst med sin frånvaro har jag hunnit mer att:

1. ...Slå mitt första distriktsrekord för seniorer. Nya rekordet på 2000mH lyder 5.50 och tillhör numera undertecknad. Bra löpte även Mr Kip-Kenyan-Blomberg som joggade in på 5.53. Habilt.

2. ...Fortsätta mitt ej betalda och ännu mindre beskattade hantverksarbete i sommarstugan. Efter den här sommaren kommer jag vara fullt utbildad målare, eller åtminstonde lika bra som en sådan.

3. ...Dra en tvåhundring på 25.6 i spöregn. Snabbt för att vara mig. Dom enda som var närvarande och kan vittna för mig var farsan och en mås med bruten vinge. Jag vet, Ola kommer aldrig att tro mig. "Albin som bara löper på sin FINA syreupptagningsförmåga". 


Saker som kommer hinna ske innan nästa blogguppdatering:

1. ...Tillsammans med min kusin ska jag gå på spa idag. Kommer nog bli skönt!

2. ...Har tänkt besöka en Titanic-utställning i Varberg. Måste ju upprätthålla någon form av intellektuell och kulturell nivå även under sommaren.

3. På tisdag ska jag springa 1500m på Malmö Folksam Challange. Var ett helt gäng swifta gubbar som hade gjort 3.36 till 4.45. Blir bara att ta rygg och grisa i hela vägen.

Nu ska jag grilla korv

Mvh
Albin

RSS 2.0