Gleimarius

Tjenare. Har suttit och kollat på lite Lost. Asbra ju! Cucirca är en grym hemsida måste jag säga.
Idag har jag jobbat som vanligt. Har varit lite struligt eftersom att jag tappade bort mitt instämplingskort igår. I och med detta så skulle jag inte kunna stämpla in och ut under hela tiden under hela sommaren.

Men som tur var när jag kom hem idag så låg kortet på bordet. Jag ringde genast upp min bror som var på tåget till Borlänge för att kolla på Peace and Love och han sade att kortet hade legat på köksstolen. Skumt! Här har man vänt upp och ner på hela huset och finkammat hela trädgården så ligger kortet på det nästan mest tänkbara stället: nämligen på stolen.

På jobbet idag har det varit hyfsat chill. Har suttit på en stol och tittat på när en robot jobbar och gjort ingrepp när roboten gör fel (händer ca 1 gång var 5:e minut). Har alltså varit mkt stolar inblandat idag.
Detta får mig att tänka på Enhörnalöparen Söderbergs stol och ett Anders Sjöström citat:

"Ja Masaru han har ju ingen miniräknare. Det är ju precis som om du skulle köra en bil med en stol utan en motor i."

Vad gäller tävlingsmässigt och träningsmässigt för den delen så kommer jag ej att delta på Världsungdomsspelen har jag bestämt mig för. Är inte helt bra i baksidan än och om man ska hålla på att vara skadad hela tiden då är det ju meningslöst och hålla på ju, som Ola säger.

Vad gäller träningen så är jag inte helt frisk så jag kan inte träna än. Har fortfarande ont i halsen. Skittråkigt!

I helgen är det iallafall Ludvika-festen här i Ludvika naturligtvis. Det är väl inte världens bästa artister som kommer men det får väl duga ändå. Vladi ska faktiskt uppträda också med några hip-hop snubbar. Spännande!

Ni får hare!

Bengt Nåjde
Bengt Nåjde och öööööööööööööööö å Tommy Persson

Tjarrå

slå vad...

Är nu tillbaka till hemmet, internet och civilisationen och..  ..Askersund. Civilisationen.

I dagarna sex (i sex dagar alltså) har jag, far, fars far och Bosse slitit med att måla om våran utbyggda friggebod vid sommarstugan. Varmt så det räcker till har det varit. Tur då att havet inte ligger längre än 200m från tomten.

I måndags körde jag ett banpass på Påskbergsvallen (varberg), ur-klassiska 3*4*200. Det kändes riktigt bra. Märk väl kändes. Morgonen därpå när jag skulle komma på benen (sov på en madrass i vardagsrummet) bar inte vaderna mig. I två dagar har jag nu gått med dessa värkande och stelgutna vader. Spikskorna tar kol på mig! Jag klarar alltså inte av att springa ett helt pass i spikskor utan att i minst två dagar efteråt vanka fram som någon invalid pingvin. Att springa har inte varit att tänka på. Jädra skit.

På fredag är det Världsungdomsspelen. Planen är att köra 2000mH och 800 i P19. 

tjao på er

Albin 


Tillbaka i Ludvika

Har tillbringat min Midsommar i i våran andelsstuga i Strömstad. Det var trevligt. Jag stod själv för underhållning dvs fiolspelning. Min bror och jag åkte ner med hyrbil eftersom att vi var tvungna att åka hem och jobba efter helgen.

Men det är fint cash. Har ju fått löneförhöjning förra veckan ;) Min nuvarande lön ligger på 107 kr/tim. Tidigare innan löneförhöjningen hade jag bara 77,50 kr/tim.

Investerade också en hel del när jag var nere i Strömstad. Köpte en axelremsväska, byxor och skor.  

Blev också sjuk strax innan vi åkte till Strömstad. Halsont! Men sånt är livet. Mår bättre nu iaf. Ska nog försöka att träna imorgon.

Är inte helt bra i baksidan än. Det är bättre men jag kan inte springa än. Tveksamt om det blir något Världsungdomsspel för min del. Vi får helt enkelt vänta och se.

Mitt tips gick ju tyvärr inte in. Ghana plockade Serbiens plats. Ska nog tippa på något annat tips innan VM tar slut.


Tazze ligger och steker på altanen

Hare brea!

Emil - Klar

ok nu är jag klar, det var faktiskt riktigt kul att göra en sånhär i excel, det tog lite tid, men det är ingen tid emot den tid det skulle ta att skriva i en träningsjournal varje dag i 10år till!

det blir svårt att börja använda den nu direkt och sammanfatta detta året men ni kommer tjäna på det om ni börjar i oktober för att samanfatta nästa år.

ni måste inte använda den men jag lägger upp en länk så får ni göra som ni vill. Jag tycker ialla fall att det är skönt att slippa alla papper och slippa all räkning. Det är ENKELT. och sen som bonus så kan man ju även jämnföra från år till år eller månad till månad t.ex hur långt man sprungit i ett diagram och sedan se vilken träning som har gett bäst resultat.

För att hämta dokumentet:
Klicka på länken,  http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AmcQ2x45en81dE02U2s3ZFUxQVhNckN0bmNETEEzRnc&hl=sv
sedan klickar du där det står "FIL" uppe i vänstra hörnet
sedan "Hämta som" sedan "Excel"

så har du den!

Nu ska jag träna, Glassiga 3*(3+2+1) gött!

Västkusten

Stockholmarn: Fiskar du reeker?
Göteborgarn: Vadå reeker?
Stockholmarn: Ja, sånna man eter?
Göteborgarn: Vadå maneter?

Ett dialektalt missförstånd mellan öst- och västkustsbor. Så kallad torr humor.

Idag åker jag och inkvarterar mig i vår sommarstuga i Varberg. Ska bli gött - som lokalbefolkningen skulle sagt.

I vårt primitiva härbärge till sommarstuga lever man utan internet - fullständigt isolerade från omvärlden - och löser korsord istället för att facebooka eller blogga. 


På den idrottsliga fronten ser det ut som följer:

Tävling i Lerum på torsdag, 800 eller 1500. Vilken distans är ännu oklart.

Sedan har jag en vecka på mig att försöka på ordning på hindertekniken till världsungdomsspelen. Den vanliga hinder-ångesten kommer snart krypande. 



Gleimert och Mona-Lisa efter 1500 på VU förra året

 
Jag på hinder förra året


Startfältet på 1500.
Med bland annat; Elmar, Aleks Liss, Gleimar, Smedhs (!), Mårtensson.

mvh
Albin


Emil - (b)Excel

Yo sitter nu och äter pannkaka och kollar på fotboll.. gött

Idag var det som förra veckan pass på sollentunavallen med turan + marcus och Sjöblom. 15 flåsiga flåsintervaller.

men jag måste berätta om min övriga sysselsättning denna vecka.
I måndags tog jag med mig datorn ned till badbryggan på mitt landställe för att glida omkring lite på internet, hade jag tänkt... men till min förfäran räckte inte internet hela vägen ner! om man ändå vill använda datorn kan man antingen spela sealhunter eller leka i mikrosoft (b)Excel.
Följaktligen bar det sig inte bättre än att.. jag började fundera på hur jobbigt det kommer bli att göra årssammanställningen i höst och slog därefter upp just Excel för att försöka lösa det problemet. En helt ny värld har nu öppnat sig för mig i Excel, man kan göra allt! och jag har nu skapat ett program som kan omvandla dina träningsjournaler till årssammanställning, utan att du behöver skriva NÅGONTING i den. fantastiskt enkelt. det blir revolution när det blir relese. förhoppningsvis imorgon.

Heja Nigeria!!

Huddingespelen - Ett bakslag

Tjenare. Har nyss kollat på lite fotboll. Det är fotbolls-VM varje dag. Man måste ju passa på nu! Nu såg jag Spanien vinna mot Honduras. Det blir spännande vilka som går vidare. Mitt tips är förresten på väg att gå in.
Jag tippade ju att Tyskland och Serbien skall gå vidare ifrån gruppen. Det är stor chans att det blir så :D

Huddingspelen var ju ingen höjdare direkt. Sprang 400m och tvingades bryta efter jag sprungit ca 60m. Den vänstra baksidan sa ifrån och det var inte så mkt att att göra. Som tur var fanns Erika i närheten och hon började att trycka på benet direkt efter jag brutit. Därefter kom en tränare ifrån Huddinge som lindade på mig bandage. Han var mkt kunnig och han visse vad han höll på med. Han gav mig också råd och redde också ut orsaken till varför detta hände.

Vi konstaterade att det har varit en intensiv period nu efter skolans slut med tre tävlingar på en vecka. Därtill ett intensivt banpass som följdes på tisdagen veckan därpå. Jag har känt mig stel i baksidorna också så jag har ju fått indikationer på att det är slitet i baksidorna. Men jag har känt mig bra på träningarna och jag trodde verkligen att jag skulle kunna göra ett bra lopp och förhoppningsvis en tid under mitt pers.

Nu blev det inte så. Tyvärr. Inte så mkt att göra åt. I forsättningen ska jag lära mig att ta kroppens signaler mer på allvar och känna efter mer.

För min del väntar nu vila/rehab tills jag känner mig bra i benet. Har satt upp en preliminär planering att jag förhoppningsvis kan springa i helgen men vi får se hur det blir. Jag har också ställt in Sollentuna GP.

Jag får vara glad att jag kom hyfsat lindrigt undan skademässigt. Jag gick av i princip direkt när det började dra i baksidan vilket gör att skadan inte förvärrades. Kunde ju ha blivit värre om jag fortsatt. Det var också bra att tränaren hjälpte mig så snabbt vilket förmodligen är den främsta orsaken till att skadan inte blev värre.

Det är ingen muskelbristning som tur är. Det är en rejäl sträckning/kramp. Säsongen är inte över för min del ;)
Kommer tillbaka lagom till Världsundomsspelen förhoppningsvis.

Har börjat jobba också som ni alla vet kanske. Nu jobbar jag på blockverkstaden på ABB. Igår fick jag också en löneförhöjning. Kommer att tjäna 107 kr/tim inklusive semesterersättning. Inte illa va ;)

Såg den nya Beckfilmen idag med John och hans polare ikväll. Den var hyfsad. Den dög. Var nog ungefär vad jag hade förväntat mig. Nu ska jag äta kvällsmat och göra matlåda.


Och chillar av och så!

Hare bra/Gleimert

tillbaka

Det var varit tyst ganska tyst från mig ett tag.
Anledning: "inga trådlösa nätverk tillgängliga", som datorn min yttrycker det.

Sommarens paddling stannade inte vid våran kajaktur kungholmen-drottningholm tur o retur. Nej nej!

Igår kom jag hem från en tre dagar lång friluftsvistelse med paddling på svartån. Mycket närmare riktigt friluftsliv och primitivt leverne kommer man inte om man väljer att ha hälsan i behåll.

Vi paddlade oss fram på svartån. Vi gjorde strandhugg och tankade motorerna (oss själva) med snabbkaffe kokat på vårt medhavda gaskök. När krafterna tog slut solen stod i väster reste vi vårt tält, grillade vår korv och slog läger för natten.

Vi var ett med naturen.

Djur vi sett:
Får - som höll oss vakna hela andra natten. Tälta i en fårhage är inte att rekomendera.
Räv - som simmade över ån
Ko - som låg död och flöt i ån. Äckling och märkligt.
Mygg - är prickig av myggbett
Ett otal med fåglar - inge kommentar
Fisk - Robin påstod sig ha skådat en gädda

Bilder kommer förhoppningsvis snart...

mvh
Albin

Emil - huddingespelen

jag får väl ta mitt ansvar då.

man brukar ju säga att en bild säger mer än 1000 ord. det måste betyda att detta blir en tillräcklig sammanfattning av helgen.

Fredag:
vi börjar med fredag och Hinder. det är något speciellt med sässongens första hinderlopp. alltid lika jobbigt och lika roligt. även om jag inte kan säga att jag jobbade mycket i loppet ;) han som ledde nästan hela loppet, hade rest ända från Qatar för att åka ut till skogen i huddinge och dra ett hinderlopp i regn för att sedan inte ens få vinna... jaja det var klent av mig, men jag trodde han var bättre...


Lördagen var en dag av sorg för bymade. fast jag hoppas att det inte var så farligt iaf...
Jag lägger inte upp det klippet efterssom Daniel bara syns i starten.

Söndag: 800m
jag och marcus startar på samma bana. jätte konstiga funktionärer, försenat och upprop vid start, marcus fick välja vilken bana han ville ha... 
marcus tog starten och jag la mig sist som vanligt. jag hade ändå 27,5 efter 200 så jag mena...

Watford - Olausson

3.51.49 fick jag med mig från Watford. Är riktigt nöjd med den tiden - som för övrigt placerade mig tvåa i F-heatet (skapliga bredden som radar upp med I-heat som vinner på kring 3.55...)

Loppet som helhet då? Nja, inget optimalt lopp för att springa riktigt fort egentligen.
Jag fick redan i starten erfara att Engelsmännen är hårda - fick nummerlappen avsliten i starttumultet, hamnade längre bak än planerat och fick sedan rysligt svårt att springa om bland alla ihärdiga och vassa arbågar.

Men med drygt ett varv kvar lyckades jag komma loss lite och var nog tvåa-trea någonting ut på sista varvet.
In på upploppet låg jag tvåa. Jag kände mig stark och ökade på farten för att komma om. Gick galant, killen verkade tröttna regält. Kände att jag gick mot en seger.
Men då, som från ingenstans kommer en liten rackarns kille om mig på utsidan. Killen hade bra fart, jag kämpade imot. Vi fällde oss båda två.

När resultatlistan kom upp såg jag att jag var en slagen man - med en hundradel. Surt.

Helgens citat: Det är den här vänstertrafiken som gör att man fullständigt tappar lokalsinnet!
Sagt av Patrik Tjärdal efter att vi upprepade gånger under helgen gått både många och långa omvägar. Det är inte lätt att orientera sig i en vildt främmande stad utan karta - särskilt inte om man inte vet var man ska...

Mvh
Albin

 

 


Pers - Gleimert

Idag sprnag jag 800m och det blev pers. 1,55,27 fick jag. Var nöjd med den tiden med tanke på att det var mkt blåsigt så jag vet att jag kan springa bättre. ´Sprang i B-heatet och kom på andra plats i loppet.

Imorgon är det dags för 400m. Hoppas på goda resultat även där. Blomman persade också idag. Och röjjan. Och John. Det var pers på en hel del. Vet inte resultaten från de som sprang i England men gissar på att det blev goda resulatat även för dem.

Nu ska jag sova och ladda om för morgondagen!


Portugal 2010. Chillar av i poolen efter passet.

Godnatt///Glooo

Gleimert

Har nu anlänt till Sollentuna. Kom hit vid klockan 17 och har hunnit med att handla, sett när Smeedhs tävlat på 400m och ätit i Sollentuna Centrum. Det känns som att man dras mot löpet hela tiden. Ska ju även hit nästa helg på Huddingespelen och på Sollentuna GP. Men löpet är ju trevligt :D

I helgen är det John, Karin, Therese med föräldrar, Johanna, Tomas, Schmeeds och Jag som har inkvarterat oss här på löp.

Ska springa 800m imorgon och sedan blir det 400m på söndag. Är grymt taggad och det ska bli as kul att få göra premiär för säsongen på dessa distanser. Känns som att det borde gå bra med tanke på mitt eminenta 1500m lopp i Eskilstuna. Det återstår att se! Kom gärna och kolla :) Även Blomman springer 800m imorgon. Dock är inte Albin och Markurell närvarande eftersom att de är och tävlar i England.

Dagarna har gått mycket fort måste jag säga sedan vi slutade skolan. Det är snart dags för sommarjobb på ABB på blockverkstan. Börjar redan på måndag och ska jobba där t.o.m. den första augusti har jag tänkt. Gött att få lite cash men samtidigt försvinner ju en del ledighet. Jag anser att jag kommer att tjäna i längden på att ha jobbat i sommar så därför har jag övervägt beslutet att sommarjobba även i år.

Nu har fotbolls-VM startat. Äntligen! Det var lite flopp måste jag säga för Frankrike som bara fick 0-0 mot Uruguay. Hade trott att Frankrike skulle vara bättre faktiskt. Tippade faktiskt idag också. Jag satsade 210 kr (fick 100 kr rabatt på insatsen) på att Tyskland och Serbien skulle gå vidare ifrån sin grupp. Serbien har ett starkt lag och de möter förutom Tyskland: Ghana och Australien. Om tipset går in vinner jag 290 kr. Inte illa va! ;)


Stafett-SM i Norrtälje. Även 800m imorgon.
Premiär för i år på distansen individuellt!

Jag får önska om en god natt och tagga till för morgondagen. Då smäller det!


Chef Blomberg - Korvstroganoff

yo. sitter o steker medan körven ligger o gör detsamma i stekpannan.
det är sant, jag står för maten idag efter att inte ha gjort ett skit på hela dan. varför blir man så otroligt trött när man inte gör någonting?
Ni som smakat på min mat kan nog skriva under på att det är med varierande slutbetyg, kanske beror på att jag alltid ska försöka experimentera med maten...
Idag står Korvstroganoff Al á Emil på menyn (korvstroganoff med banan) Banan är alltid ett säkert kort :)

ops körven är ju bränd!! Adios

Örebrotruppen



En bild från i tisdags föreställande örebros manliga medeldistanslöpare.

Fr V. Bjurström, Sjögren, Olausson, Åström, Sundström, Drageryd samt assisterande coach Fittnes Bergqvist.

Ett skönt gäng

Albin

PB

Undrar om banan i Eskilstuna är lite för kort? Överträffar liksom alltid mig själv och mina egna förväntningar så fort och min graciösa framfotslöpning (not) tar sig form och utryck runt Ekängens formodade 400meters oval.

Senast det begav sig, förra året, hämtade jag hem ett 10 sekunders pers.
Igår blev det knappt hälften - fyra sekunder. Gick imål som trejde man då klockan just slog 3 minuter 52 sekunder och 33 hundradelar.

Kändes gott. Benen var med mig. Kroon kontrollerade - jo, pannbenet var hårt. 

 92:orna Marcus och Albin närmade sig <br/>JVM-gränsen
En bild från friidrott.se
Halva landslagskorridoren in action

Idag har jag förlöjligat mig själv och min idrott. Jag var hare i skoljoggen (lågstadiet i askersund).
Detta uppdrag delade jag med den andra stora lokala löparprofilen från Askersund Mattias Karlsson.

Det innebar att jag och Mattias till en början blev presenterade och intervjuade och alla småbarnen trodde vi var bäst i världen (fick skriva några autografer).
Inte nog med det. Lagom till start kom munderingen fram - en gigantisk kaninmössa med ännumera gigantiska öron - som jag skulle springa i. Men vad gör man inte för barnen?

Efter de tre kilometrarna iklädd kaninmössa (Matte hade kanin-svans) körde jag och Matte ett lättare intervallpass.
När vi kom tillbaka hade dom just plockat undan pirogerna och vi blev utan betalning. Sedan var det nog med ideeltarbete för den dagen.

Hungrig gick jag hem.

Albin

Emil - Inflik

Jag kan bara flika in med en intressant jämnförelse till markurellens inlägg.

Stafett SM i 4x1500m vanns för en dryg vecka sedan på tiden 15.42.10
om man lägger ihop vår korridors tider från igår så får vi tiden 15.38.49


Ja de va ju bara det jag ville säga

Och förresten tack John. men vänta bara till nästa gång jag springer 3000m, då ska du få se på pers.. mitt nuvarande pers ligger straxt under den brutala 10minuters gränsen.. så jag ligger bara och myglar tills jag säkert kan persa med en minut. Det vore nåt å skriva hem om.

Folksam Challenge Eskilstuna - En magisk afton

Igår var det en magisk afton i Eskilstuna må jag säga. Hela landslagskorridoren persade ju! Inte illa va! ;)

- Alban på 3,52
- Marcus på 3,53
- Jag på 3,55,99 (Cool tid va ;) ) Precis under 3,56
- Blomman på 3,56

Ja vad säger man??? Det går rätt bra för Bymade och Landslagskorridoren nu va? :)

Vad finns det att säga om loppet då? Jo, det var givet att det skulle bli ett snabbt lopp med tanke på det starka startfältet. Men det var lite osäkert om vem som skulle gå upp och köra från start. Som tur var fick vi reda på att Karnebäck skulle vara hare 10 min innan start.

Det var bara att haka på tåget så att säga. Riktigt fläsklopp blev det. Kändes redan i benen när det var 800m kvar. Men jag hade bestämt mig. Jag skulle hänga med tills jag inte kunde stå längre.

När det var ca 1 varv kvar fick jag ytterligare energi när jag istället började avancera. Framförallt vid 200m kvar började jag plocka placeringar. På upploppet var det riktigt svinigt och benen var stumma som överkokt spaghetti. Jag lyckades trockla mig över mållinjen som åttonde man och fick därmed min sluttid: 3,55,99!!!! Pers med nästan 9 sek!! Helt spårat!!! 

Det är ju en mycket bra arena den där Ekängens IP. Många pers sattes ju där förra året och det blev alltså favorit i repris i år. Gött!

Jag har ju inte varit så aktiv på bloggen vid studenthelgen etc. Det var sorgligt när 3:orna tog sitt sista farväl från oss på Löpet. Vi har ju känt dem sedan vi började ettan. Men livet går ju vidare.....Vi kommer ju att träffas på tävlingar och träningar men en sak är säker. Det kommer inte att vara samma sak som tidigare. Som The Good Old time You know!

Jag vill tacka 3:orna för dessa ljuvliga 2 år vi har haft tillsammans och jag önskar dem lycka till i framtiden.

Snart är det ju fotbolls-VM. YES! Bara två dagar kvar. Det är klart tråkigt att Sverige inte är med. Det borde ju vara med. Hur kan såna där konstiga lag vara med som t.ex Slovenien och Slovakien??? Sverige borde ju piska dem rejält.

Det ska iallafall bli riktigt gött med Fotbolls-VM. Gissar på att det blir Spanien som vinner. De är ju favoriter. Men jag tror att England också kommer att vara starka. Elfenbenskusten kommer att vara det bästa afrikanska laget tror jag. De har ju Drogba och Svennis som tränare.

Har bestämt mig för att jag skall tippa på VM-tipset och vilka lag som går vidare ifrån grupperna. Kan ju tippa själv nu när jag har fyllt 18 ;) höhöhöhöhöhö!

Nu ska jag käka lunch!



VM-Låten. Wavin flag! Asbra ju :)

entusiasten

Idag när jag var ute och joggade såg jag, en bit framför mig, ett löpsteg jag tyckte att jag kände igen. Lätt ihopsjunket, blicken fäst på stigens rötter, fötterna som sakta men smidigt landat och lättar från marken. Efter några hundra meter var jag ikapp och fick det bekräftat - det var Bosse Brånn 70+ som var ute och löpte.

Bosse är en av eldsjälarna i den lilla klubben Askersunds OK och jag känner honom därför väl.
Vi hälsade glatt på varandra, växlade ytterligare några ord och sedan ökade jag på tempot lite.

Det var roligt att se Bosse springa. Han är stor förebild. Inte därför att han har vunnit medaljer och priser. Nej, Bosse hör inte till eliten. Långt därifrån. Mycket lång därifrån, om man ska vara ärlig.

Men Bosse är en förebild därför att han entusiast och tränar, tävlar, jobbar åt klubben och inte minst bidrar med sin mysiga uppsyn. Nu har han passerat 70-års sträcket.

Utan Bosse och likasinnade entusiaster skulle svensk idrott gå under. Inget skulle bli gjort om alla krävde lön. Och ingen skulle kunna vinna om bara den bästa ställde upp.

Tur då att Bosse finns. Han jobbar med tacksamheten som lön och han placerar sig stadigt på den nedre delen av resultatlisan.

Vad skulle vi göra utan Bosse? En entusiast. En förebild.

Albin




PS: Imorgon är det tävling i Eskilstuna, 1500m. Hoppas på ett bra resultat!


saknar er


Emil - sommarlov?

I torsdags var det skolavslutning, i fredags student tider. ändå har de följande tre dagarna vart de tre mest arbetssamma dagarna på nästan tre veckor för min del. 

I lördags var jag och marcus på stadion och funktionerade på sthlm marathon, igår var vi på samma ställe fast i mini format och idag har jag fått i uppdrag att lära den lokala slalomklubben att springa mycket jobbigare än att sitta på en onödig lektion.., imorgon är det även tävling i eskilstuna och nu är det lunch.

igår hann vi även med att åka på sanna mustonens studentuppvaktning i nykvarn, mycket delicata grillspett må jag säga, nästan bara det värt restiden.. kom hem vid nio och då var det dags att köra en 13km, oerhört skönt att köra så sent på kvällen måste jag säga.

student 2010

Igår tog treorna på löpargymnasiet studenten! Fest, Yaho, Äntligen slut, jabadabado - nej, knappast.

Visst var det en roligt dag, men mycket mer sorgsen än vad jag hade tänkt mig. Man försöker glädjas med studenterna, men det är svårt när man betänker att dom inte kommer gå med oss nästa år.

Man brukar säga att gymnasietiden blir vad man gör den till - och i vårt fall har vi på löpet gjort den till det bästa som hänt mig - mycket tack vara alla härliga treor.

Vi kommer säkert att träffas lite här och där, men det känns ändå så ihåligt att dom inte längre kommer att finnas där, i frukosten, i skolan, på träningen, på middagen, när man borstar tänderna och i alla andra stunder.

Tur då att vi har ettorna (blivande tvåorna) kvar hos oss, en skön tröst.

Känn er saknade treor <3


gänget i portugal

Albin

Paddling by Gleimert

Hallå!

Igår var det paddling i Stockholms skärgård. Det var strålande solsken och allt gick bra. Ingen ramlade i som tur var. Det var svårt att paddla i början innan man fått in tekniken.

Det var också ganska jobbigt att paddla. Man var helt slut när man kom hem. Vi var ute ifrån kl 10,00 till kl 18,00.
Sedan 21,30 var det dags för lite långintervaller i Edsbergsparken med Blomman. Gick bättre än vad jag trodde att det skulle gå med tanke på omständigheterna.

Idag har jag bara chillat av och solat. Snart ska jag sticka ut dagens distanspass.

Har tyvärr blivit lite strul med mina Nike Zoom Celar. De hade inte den storleken som jag ska ha och de får inte in dessa förrän i mitten av juli. Riktigt surt! Ska kolla upp om det finns några andra spikskor som passar mig på RS och Löplabbet.

Skolan är ju slut nu. YES! Det är bara att städa rummet och dra iväg hemmåt. Året har gått fort måste jag säga.

Min bror Johan har kommit hem ifrån Australien förresten. Han kom hem i måndags. Mina föräldrar hämtade honom på Bromma flygplats och de åkte sedan till vårat funktionärstält vid Stora Skuggan. Vi har ju inte setts på ca 10 månader. Det är ju ganska länge. Han har varit och jobbat/chillat av i Nya Zeeland och Australien.


Funktionärsjobb för Vårruset i Måndags


Längtar grymt mycket till sommarens tävlingar. Blir en hel del i Sockholm så jag kommer att bo här på löpet en hel del.

Så här ser mitt tävlingsprogram ut för i sommar:

Juni

8:e Fch Eskilstuna 1500m
12-13 SAYO 800m och 400m
19-20 Huddingespel. Oklart vilka distanser men 400m förmodligen en dag och 1500m eller 800m en dag.

Juli

1:a FGP Sollentuna 1500m
4-5 VU 400m och 800m
15:e FGP Karlstad. Oklart vilken distans
17 eller 18 Valbo Games 400m eller 800m
30-1 Aug. Gurkspelen. Oklart vilka distanser. Förmodligen 800m och 400m

Augusti

6:e Förtävling DN-Galan. Oklart vilken distans. Förmodligen 1500m eller 800m
7:e eller 8:e DN-Galan Youth. Oklart vilken distans. Säkerligen 1500m eller 800m
13-15 JSM Karlstad. Oklart vilken distans. Förmodligen 1500m och 800m. Möjligen 400m
18-20 Stora SM Falun. Oklart vilken distans. Förmodligen 800m

Det blir en hel del tävlingar och sen blir det ju sommarlägret på Löpargymnasiet förstås efter VU.



Bild från paddlingen igår

Ni får hare bra!/Gleimert

till havs

Igår var somliga lediga lediga från skolan och somliga tog lediga från skolan.

Barometern visade på vackert och humöret hos bymade-korridoren (plus Tomas) var på topp. För att fira denna vackra dag ringde vi till en kajakuthyrare och bokade upp oss på fem kajaker.

Turen utgick från Kungsholmen. Med destination Drottningholm. Och sedan tillbaka till Kungsholmen. En tur på ca 25km.


Första strandhugget. Gleimar hittar några hundar att leka med medan vi andra inmundigar en kanelbulle.


Med utsikt över Hans Majonäs Honungen´s slott Drottningholm börjar vi preparera lunchen.

Monarken Hultgren är lyrisk när han för första gången bevittnar Kungafamiljens bostad.


Lunchen är serverad: korv, bröd, karréspätt, räksallad...


Vi går in i slottet och undkommer éntreavgiften då vi ansluter oss till en guidad grupp bestående av tyska pensionärer. När vi upptäckte att guiden talade tyska smet vi iväg och utforskade på egen hand.


Klassisk turistbild


¨Redo för hemfärd.


På hemvägens raststopp hittar Gleimert ett gammalt utrangerat traktorsäte som han antog tillhörde sin matematiklärare, Anders Sjöströms, bil.

Trötta men lyckliga kom vi alla levande tillbaka

snitt snapp snut, så var sagan slut

Albin


Stafett-SM by Gleimert

Tjenare!

Stafett-SM gick mycket bra måste jag säga för Ludvika. Silver är ju inte kattskit som sagt. Vi gjorde vårat bästa och det räckte till andraplatsen. Det var riktigt kul att springa stafett :D

Vi sprang som ni alla vet i P19. Jag sprang andrasträckan. Anledningen till detta var att Guss sade först att jag skulle springa sista sträckan men jag ansåg att Tomas skulle ta den i och med att jag blev "nedpetad" i artikeln om Ludvikas chanser inför Stafett-SM (se http://www.dt.se/sport/article659839.ece). Asfult skrivet måste jag säga. Det som skrevs blev iallafall totalfail. Alla vet redan att mitt pers är 1,56,51. Inomhus dessutom.

Hur som helst bestämdes det alltså att John fick springa första sträckan, jag andrasträckan och Tomas på sista sträckan.
Läs mer om loppet i Marcus inlägg.

Jag var mkt nöjd med min sträcka. Hade ingen rygg att gå på men jag hade ju trots allt Elmar 10-15 meter framför så det var bara att köra. Min tid 1,55,30 första loppet bådar gott för fortsatta framgångar i sommar. Mer än 1 sekund bättre än mitt pers! :)

Våran tid 5,52,99 var förresten nytt Distriksrekord i Dalarna. Det gamla rekordet krossades med över 5 sekunder. Inte illa va??? ;)

Jag vill tacka mina lagkamrater Tomas och John för bra laginsatser. Grattis också till Karin, Johanna och Emma som också tog silver.



Silverglädje i LFFI

Läs mer på: http://www.dt.se/sport/article661487.ece

Tack för mig


RSS 2.0