Albin, får jag lov?

Imorgon är det sportlov. Man blir ledig från skolan och alla hurrar: hurra, hurra, fria för en hel vecka!

Betyder det att man inte egentligen vill gå i skolan? Men gymnasiet är ju frivilligt. Varför går då nästan alla gymnasiet? Kanske för att annars får man inget jobb och blir arbetslös, vilket för många ses som negativt.

Men varför jobbar man då? Kanske för att tjäna pengar. För att kunna köpa en massa saker. Men är det så in i bengen roligt att köpa en massa saker så att man går i skolan, utbildar sig, jobbar tills man inget mer orkar  trots att man inte vill något av detta?

Många vill inte jobba, i alla fall inte 40h i veckan. Varför gör dom det då? Antagligen för att dom tycker att det är värt lönen dom får. Men är det helt säkert? Jag tror inte det. Jag undrar om inte folk skulle vara lyckligare om dom bara jobbade 20h i veckan, men i gengäld endast hade en bil istället för två, och fem par byxor istället för tio. Ni hajar poängen.  

"pengar gör dig inte lyckligare", passar bra in. Men inte om det betyder att du har så mycket pengar att du kan jobba mindre och ägna dig mer åt det du faktiskt vill. För veckan har 168h. Du bör sova minst 8h/dag. Du jobbar 40h. Återstår gör 72h, där du har en massa andra måsten som skall göras. Inte mycket tid blir kvar till saker du faktiskt brinner för.

Ni fattar vinken.

//
Albin

Kommentarer
Postat av: Tomas

Vi låter otroligt bra, vilken fika filosofi:)

2010-02-26 @ 11:38:36
Postat av: Elmar

Du fick mig just att vilja sluta skolan! ;) Grymmt filosofiskt!!!

2010-02-26 @ 13:37:49
Postat av: Anonym

Åhhhhhh Jädra KOMMUNIST SNACK!

2010-02-28 @ 12:07:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0